MENU

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εκπομπή «Double» του «ARENA FM 89.4»:

Για την Εθνική Ομάδα και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας: «Τα τελευταία χρόνια οι προσδοκίες της ομάδας μας είναι υψηλές. Δεν έχει έρθει όμως η επιτυχία, για να είμαστε ειλικρινείς. Με την προσθήκη του καλύτερου παίκτη στον κόσμο πάντως, οι προσδοκίες γίνονται ακόμη μεγαλύτερες. Πιστεύω ότι αν δέσουμε στις προπονήσεις μπορούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι φαβορί για το χρυσό, από εκεί και πέρα η Σερβία, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, είναι ομάδες που θα διεκδικήσουν πράγματα. Αξίζαμε την πρόκρισή μας στο Παγκόσμιο πάντως, περάσαμε από δύσκολα σημεία και πάμε να τα δώσουμε όλα για να κάνουμε κάτι καλό».

Για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ: «Δυστυχώς η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ είναι μίζερη. Με στεναχωρεί όλο αυτό, με λυπεί, με προβληματίζει. Στο τέλος της ημέρας όμως, επειδή η ζωή μου είναι μακριά από την Ελλάδα, χαίρομαι πολύ γι’ αυτό. Χαίρομαι που δεν παίζω στην Ελλάδα. Πρέπει οι ιθύνοντες να το δουν αυτό, γιατί όλοι στο εξωτερικό έχουν πολύ άσχημη άποψη για την χώρα μας και το μπάσκετ».

Για την ανανέωσή του με την Φενερμπαχτσέ: «Ποτέ μου δεν ήμουν φιλοχρήματος. Το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα μου είναι στις καλύτερες της Ευρώπης. Έχει τον καλύτερο προπονητή και ένα από τα καλύτερα ρόστερ. Έχω υποφέρει πολύ τα τελευταία τέσσερα χρόνια για να φτάσω εδώ και τώρα το απολαμβάνω. Υπάρχει αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός. Είχα επιφυλάξεις στην αρχή, αλλά με αγκάλιασαν, με σεβάστηκαν, αντιλαμβάνομαι την αγάπη τους και πραγματικά μου αρέσει. Συνεργαζόμαστε με αρμονία πια. Είναι κάτι πολύ σημαντικό αυτό. Δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ στη ζωή στην Πόλη, αλλά πλέον απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του καλύτερου προπονητή της Ευρώπης. Στο τέλος της ημέρας είμαι χαρούμενος. Νομίζω έκανα την καλύτερη επιλογή να ανανεώσω».

Για τον Άρη: «Μου αρέσει να παρακολουθώ μπάσκετ, με λυπεί ότι ο Άρης βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Ο κόσμος στηρίζει την ομάδα αλλά δεν βλέπει αντίκρισμα και είναι κρίμα. Πιστεύω θα επιστρέψει εκεί που αξίζει στο μέλλον».

Για τον σύλλογο ΛΑΜΨΗ και τη δωρεά του: «Είναι ιδιαίτερη χαρά που είμαι πρεσβευτής μιας τόσο σπουδαίας προσπάθειας που γίνεται τα τελευταία 30 χρόνια. Από την εμπειρία που έζησα με τον μπαμπά μου, με ταρακούνησε και φαντάστηκα πόσο πιο δύσκολο θα είναι να βλέπουν οι γονείς, τα παιδιά τους να υποφέρουν από την ασθένεια. Γι’ αυτό επέλεξα να σταθώ στην Λάμψη.

Το σημαντικό είναι να καταλάβει ο κόσμος, τι προσπάθεια γίνεται από τον σύλλογο. Σε πρώτη φάση μπορείς να βοηθήσεις χρηματικά, αλλά γενικότερα με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Με αιμοδοσία, με μυελό των οστών. Είναι κάτι πολύ σημαντικό. Για εμάς φαίνεται απλό, αλλά είναι τόσο σημαντικό. Υπάρχουν πολλά, μικρά πράγματα που δεν περνάνε καν από το μυαλό των ανθρώπων ότι συμβαίνουν. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Λάμψη δεν είναι λίγα. Χρειάζονται ψυχολόγοι, χρειάζεται επανένταξη των ανθρώπων που ξεπερνούν τον καρκίνο. Ο καθένας όπως μπορεί, είναι καλό να βοηθήσει.

Μιλάμε για απλούς ανθρώπους, δουλεύουν σε οποιαδήποτε δουλειά και είναι γονείς που τα παιδιά τους έχουν νοσήσει. Πρέπει να βοηθηθούν από όσους μπορούν. Εγώ ένιωσα υπερήφανος που θα βάλω το λιθαράκι μου στην προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι αυτοί».

Σλούκας: «Μίζερη η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, χαίρομαι που παίζω στο εξωτερικό»
EVENTS