MENU

Η ώρα για το Final Four πλησιάζει, οι τέσσερις «μονομάχοι» ετοιμάζονται και ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά αφορά στον Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ που... έσπασε πέρσι την κατάρα με την κατάκτηση του τίτλου, βρίσκεται στα «πιτς» εδώ και καιρό και έχει προκαλέσει «πονοκέφαλο» στον Δημήτρη Ιτούδη.

Ο Τεόντοσιτς βρίσκεται εκτός δράσης από τις 25 Απριλίου, όταν η ΤΣΣΚΑ ολοκλήρωσε με sweep τη σειρά με την Μπασκόνια, με τον ίδιο να πατά παρκέ για 15 λεπτά. Έκτοτε και για διάστημα 2,5 εβδομάδων ήδη, δεν έχει καταφέρει ούτε να βοηθήσει την ομάδα του σε αγώνα ούτε να μπει σε ρυθμούς προπονήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό πως τις τελευταίες 10 ημέρες, ο 30χρονος γκαρντ κάνει μόνο λίγα σουτ, την ώρα που ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προκειμένου να επιστρέψει στις επάλξεις. Ο Δημήτρης Ιτούδης είχε την πρόθεση να του δώσει κάποια λεπτά συμμετοχής στους αγώνες με την Αστάνα για τα πλέι οφ της VTB, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς ο Μίλος δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει.

Πλέον, ο στόχος που έχει τεθεί από προπονητικό και ιατρικό τιμ είναι να μπει από Δευτέρα (15/5) σε φουλ ρυθμό προπονήσεων, ώστε να πάει στο Final Four με 3-4 καλές προπονήσεις. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως γενικά ο Τεόντοσιτς δεν είναι παίκτης... προπόνησης, με την έννοια πως η απόδοσή του δεν επηρεάζεται πολύ από το πόσο έχει προπονηθεί τις προηγούμενες ημέρες, αφού παίζει κυρίως με το ένστικτο και το ταλέντο του.

Άλλωστε, τη φετινή σεζόν, ο Σέρβος έχει μείνει ξανά εκτός δράσης για μεγάλο διάστημα κι έχει επανέλθει άμεσα σε πολύ καλό επίπεδο. Ο Τεόντοσιτς θα είναι λοιπόν «παρών» στο Final Four και θα αγωνιστεί, αλλά το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς θα παρουσιαστεί. Ουσιαστικά, ο Σέρβος καλείται να επιστρέψει και να δείξει πως δεν έχει επηρεαστεί ούτε από αυτή την αποχή.

Παίζει ο Τεόντοσιτς, αλλά... πώς παίζει;