MENU

Ο 27χρονος γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA δεν... μάσησε τα λόγια και τοποθετήθηκε με τον δικό του ξεχωριστό για τη «μάχη» της ομάδας του με την Φενέρμπαχτσε στα πλέι της Euroleague, αλλά και τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μέχρι να αποκτήσει ρόλο «κλειδί» στους... πράσινους. Επίσης, χαρακτήρισε ακομπλεξάριστο τον Τσάβι Πασκουάλ, ενώ σημείωσε και το DNA του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το οποίο έχει περάσει στον Παναθηναϊκό. Ο Ελληνας άσος στάθηκε στην προσφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στον Παναθηναϊκού, ενώ αποκάλυψε και πώς ο Κώστας Σλούκας τον στήριξε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του 27χρονου γκαρντ στη Nova:

...τις αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας του στην αρχή της σεζόν και το φορμάρισμά της στο τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague: «Ηταν μικρό το διάστημα της μετάβασης. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα. Κοιτάμε πώς θα πάρουμε τα ματς. Σίγουρα είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Ο στόχος μας, όμως, είναι το Final Four και πρέπει να τελειώσουμε την δουλειά».

...αν υπάρχει πίεση για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στο Final Four: «Είμαστε ακόμα υπό την επήρεια της εξασφάλισης του πλεονεκτήματος έδρας. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και ποια φανέλα φοράμε. Η πρόκριση στο Final Four είναι μονόδρομος».

...τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού στους «8» της Euroleague και να θα προτιμούσε κάποια άλλη ομάδα στα προημιτελικά: «Δεν ήμασταν σε θέση να διαλέξουμε. Αν ήταν στο χέρι, ίσως να προτιμούσαμε πιο βατές αντιπάλους από την Φενέρ. Δεν ήταν στο χέρι μας. Επρεπε να κερδίσουμε για να πάρουμε το πλεονέκτημα.

...τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την Φενέρμπαχτσε: «Σίγουρα κάθε ομάδα στελεχώνεται από προπονητές και παίκτες που ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι. Ο Ομπράντοβιτς είναι ο πιο καταξιωμένος προπονητής της Ευρώπης. Σε εμάς δεν προκαλεί πίεση. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι πιθανό να θέλουν την Φένέρ στο Final Four, γιατί γίνεται στην Τουρκία. Εμείς έχουμε επιπλέον κίνητρο. Δεν έχω σκεφτεί τα ματσαρίσματα. Τους είχαμε νικήσει μία φορά κι εκείνοι εμάς. Πιστεύω πως το πλεονέκτημα έδρας μπορεί να αποδειχθεί κλειδί. Ο Ομπράντοβιτς έχει ταυτιστεί με την ομάδα, αλλά και ο Παναθηναϊκός έχει ταυτιστεί με τον Ομπράντοβιτς. Εχει περάσει το το DNA στην ομάδα. Είμαστε πέντε χρόνια μακριά από τα Final Four και όταν ξεκινήσουν τα ματς, όλα αυτά θα πάνε περίπατο».

...την γενιά των 89άρηδων και των 90άρηδων με αφορμή τις εμφανίσεις του Γιώργου Μπόγρη: «Δεν μου φαίνεται περίεργο. Είναι αναμενόμενη η εξέλιξη αυτών των παιδιών. Κάποια παιδιά μπορεί συγκυριακά να μην είχαν τα ίδια συμβόλαια ή να έχασαν κάποιες ευκαιρίες, αλλά πιστεύω πως μπορούν να ξαναβρεθούν στην Εθνική Ανδρών».

... την διάθεση που δείχνει στην άμυνα και το ματς σταθμός με τον Προμηθέα: «Προσαρμόζομαι στις ανάγκες της ομάδας. Η ομάδα έχει τόσο ταλέντο που δεν περισσεύουν να πάρω περισσότερες προσπάθειες από όσες παίρνω. Δεν το λέω με παράπονα. Θέλω η ομάδα να προχωρήσει. Είμαι 4 χρόνια στην ομάδα και δεν έχουμε φτάσει στο Final Four. Πιστεύω πως βοηθάει η αντιμετώπιση που έχω στο παρκέ και τα σουτ θα έρθουν. Το παιχνίδι με τον Προμηθέα ήταν ένα ματς σταθμός. Ημουν παραγκωνισμένος ως εκείνο το σημείο. Βοήθησε και ο κόσμος που ήθελε να μπω. Δεν είναι ότι δεν ήταν καλά τα πράγματα με τον κόουτς. Κατάλαβε ο κόουτς πως μπορώ να βοηθήσω, Δεν είναι δογματικός».

...την ενέργεια που βγάζει στο παρκέ: «Είμαι σε αμήχανη θέση. Μιλάτε για εμένα και δεν ξέρω πώς να το διαχειριστώ. Σας ευχαριστώ. Αποστολή μού είναι να βοηθήσω την ομάδα να φτάσει στο Final Four. Νιώθω μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μακάρι να είμαι μέσα και να φτάσουμε, όσο ψηλότερα γίνεται».

...την αποθέωση στην Πάτρα μετά το ματς με τον Προμηθέα και το γεγονός ότι δάκρυσε: «Ημουν πολύ συναισθηματικά φορτωμένος. Ημουν παραγκωνισμένος χωρίς να ξέρω τον λόγο. Ημουν σαν θηρίο στο κλουβί. Με πλήγωσε. Υπήρχε συναισθηματική φόρτιση με τον κόσμο. Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μου. Ξέρω πως μπορώ να την βοηθήσω να πετύχει τους στόχους της. Επειδή ή η συζήτηση ξεκίνησε από τον κόσμο, είναι μεγάλη η ώθηση που παίρνουμε. Η πορεία της ομάδας δεν είναι τυχαία».

...τον Τσάβι Πασκουάλ: «Πιστεύω πως εκείνους τους δύο μήνες με αδίκησε. Είναι προς τιμή του, ότι όταν ένιωσε να προσφέρω, με έβαλε.... Πολλοί προπονητές λένε πως αφού δεν τον έβαλα, δεν θα το βάλω ως το τέλος. Είναι ακομπλεξάριστος. Κράτησε τους δύο βοηθούς του Πεδουλάκη, έφυγε ο Τζεντίλε, αν και πολύ καλό παιδί, που ήταν δική του επιλογή και έβαλε εμένα. Είναι δίκαιος και δείχνει πως νοιάζεται μόνο για το καλό της ομάδας».

...το γεγονός ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τον έχει χαρακτηρίσει ως τον επόμενο ηγέτη του Παναθηναϊκού: «Είναι ιδιαίτερα τιμητικό από την στιγμή που το είπε ένας άνθρωπος που έχει επενδύσει πάνω μου και από αυτόν ζει καλά η οικογένειά μου. Ο πρόεδρος είναι πιο παρορμητικός. Δεν μπορώ να πω αν ταιριάζουμε, αλλά έχει κερδίσει την συμπάθεια όλων των παικτών. Μακάρι να συνεχίσει να είναι δίπλα μας».

...τον Κώστα Σλούκα: Ειλικρινά είμαι πολύ υπερήφανος για τον Κώστα. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, από καλή οικογένεια. Ηταν εκτός δωδεκάδας του Ολυμπιακού, δούλεψε πολύ και έφτασε στο καλύτερο σημείο. Δικαιώθηκε για την επιλογή του να πάει στη Φενέρ παρότι έφυγε από την ασφάλεια που παρείχε ο Ολυμπιακός. Είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της Φενέρ στην περιφέρεια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον σταματήσουμε. Δεν έχουμε μιλήσει. Με στήριξε όταν δεν έπαιζα και τον ευχαριστώ δημόσια. Μακάρι να παίξει σούπερ, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον στενοχωρήσουμε».

...τον Μπογντάνοβιτς και τον Ντίξον: «Με την επιστροφή του Σλούκα, ο Μπογκντάνοβιτς δεν θα έχει τόσο δημιουργικό ρόλο, οπότε θα είναι περισσότερο επικίνδυνος. Μακάρι να τους πετυχαίναμε χωρίς τον Σλούκα. Ο Ντίξον παρότι θέλετε να τον απομυθοποιήσετε, είναι clutch παίκτης. Βοηθάει το ότι έχει πάρει την τουρκική υπηκοότητα. Καμιά φορά τα πετάει και στα κλειστά ματς μπορεί να βοηθήσει».

...το φάουλ που είχε κάνει στον 17χρονο Θοδωρή Ιωακειμίδη στο εκτός έδρας ματς με την Δόξα Λευκάδας για να εκτελέσει βολές: «Το θυμάμαι. Πήρε παραπάνω έκταση από αυτό που του αξίζει. Εχω περάσει από την θέση του πιτσιρικά. Ξέρω πόσο όμορφο θα ήταν να πάει στο σχολείο την επόμενη ημέρα και να έχει βάλει πόντους σε τηλεοπτικό παιχνίδι».

... τον Μπουρούση: «Ο Φωτσης έχει φέτος πιο διακριτικό ρόλο. Επιτέλους να ζήσει λίγο πως είναι ο πάγκος γιατί τα τελευταία 200 χρόνια έπαιζε 30 λεπτά μέσο όρο. Ο Μπουρούσης κάνει τα πάντα στην ομάδα και παρότι έχει αμφισβητηθεί η παρουσία του στο παρκέ και στα αποδυτήρια είναι κομβική. Είναι πυλώνας».

... τη γλώσσα στα αποδυτήρια: «Ο Μπουρούσης με τον Φώτση λένε κάτι περίεργα για εξατμίσεις και γρήγορα αυτοκίνητα... Το παράπονο μου είναι ότι έχει επικρατήσει η αγγλική γλώσσα και μέχρι και το ραδιόφωνο παίζει ξένη μουσική. Έχουμε και τον Καλαθη που δε λέει να μάθει ελληνικά. Στο τέλος πιο γρήγορα θα μάθει ο Πάρης (Δερμάνης) αγγλικά παρά ο Νικ ελληνικά (σ.σ. γέλια)».

Παππάς: «Δάκρυσα στην Πάτρα γιατί...»