MENU

Πόσοι Αμερικανοί παίκτες, ορμώμενοι από το ΝΒΑ, θα μπορούσαν να μαγευτούν από τις ικανότητες ενός Ευρωπαίου προπονητή; Ο Έκπε Ούντοχ είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Ο εκρηκτικός ψηλός της Φενέρμπαχτσε ήρθε στην Ευρώπη πέρσι και έπειτα από ένα χρόνo -και κάτι- συνύπαρξης με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς δηλώνει... γοητευμένος.

Το καλοκαίρι θα μπορούσε να γυρίσει στο ΝΒΑ, αλλά αποφάσισε να μείνει στην Φενέρ και να δείξει την αφοσίωσή του σε έναν προπονητή που έγινε σε λίγους μήνες αληθινός μέντοράς του. Λίγο πριν από το ματς της Euroleague με την Ούνικς, ο Έκπε Ούντοχ έγραψε στο blog του έναν απίστευτο ύμνο στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Απολαύστε τον:

«Οτιδήποτε χρειάζεται αυτός ο άνθρωπος/προπονητής από μένα, θα το έχει. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς ήταν βασικός παράγοντας στο να... ανάψει ξανά η φλόγα μου. Όταν ήρθα στη Φενέρ, δεν είχα ιδέα ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος. Δεν ήξερα για την καριέρα του ως παίκτη, την γρήγορη μετάβασή του στην προπονητική, τους τίτλους, το στάτους του ως ο σπουδαιότερος κόουτς στην Ευρώπη. Ας πούμε, πως το έμαθα σύντομα.

Από την πρώτη μου μέρα στην Κωνσταντινούπολη, έχουμε χτίσει μία δυνατή σχέση. Τον έχω μελετήσει και πιστεύω πως κι εσείς πρέπει να κάνετε το ίδιο για να γνωρίσετε ένα δείγμα του μεγαλείου του. Μου επέτρεψε να είμαι ξανά επιθετικός και αυτό τόνωσε την αυτοπεποίθησή μου. Νιώθω ότι μπορώ να παίξω απέναντι σε οποιονδήποτε. Από την άλλη, είναι ένας απίστευτος κόουτς στην τακτική. Έχει πιθανότατα το καλύτερο playbook που έχω δει. Αν γίνω κόουτς, θα αναγνωρίζει σίγουρα τα plays μου. Είναι κόουτς-ηγέτης, τελειομανής και πολύ αγαπητός. Για μερικούς είναι τρομακτικός, για άλλους αγαπητός.

Ένας από τους παλιούς μου συμπαίκτες που πάντα θαύμαζα ήταν ο Καρόν Μπάτλερ και πάντα έλεγε: "Να προσέχεις αυτά που σου λένε και όχι τον τόνο που λέγονται". Δεν υπάρχει κανείς άλλος, για τον οποίο θα ήθελα να παίζω (ίσως μόνο ο προπονητής μου στο high school, κόουτς Χαρντάκερ). Μόνο τα μεγάλα, μπασκετικά μυαλά ξέρουν ποιος είναι ο κόουτς Ομπράντοβιτς, αλλά καλύτερα να πιστέψετε πως είναι ένας από τους σπουδαιότερους κόουτς όλων των εποχών ανεξαρτήτως τοποθεσίας».

Απίστευτος ύμνος Ούντοχ για Ζοτς: «Δεν θα 'θελα να παίζω για άλλον»!