MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROLEAGUE
4η αγωνιστική του Γ' ομίλου (Novasports2)
Zielona Gora
ZIELONA GORA
71 68
Παναθηναϊκός ΑΚΤΟR
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΚΤΟR
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς παρότι γνώριζαν πως είχαν να αντιμετωπίσουν μια ομάδα που είχε χάσει μεν και τα τρία της παιχνίδια, αλλά όλα στο φινάλε, δεν ανταποκρίθηκαν σε καμία στιγμή στις απαιτήσεις του αγώνα και χωρίς να έχουν δικαιολογίες (π.χ. απουσία Γκιστ), ηττήθηκαν για τρίτη φορά μακριά από το ΟΑΚΑ, έχοντας πλέον μόνο μία νίκη σε τέσσερις αγωνιστικές στον Γ' όμιλο...

Για να φτάσει η... απίθανη Ζιέλονα Γκόρα να πάρει την πρώτη της νίκη, ο Παναθηναϊκός είχε... απίθανα κακά ποσοστά στις βολές (52%) και τα τρίποντα (18%). Εξάλλου, με δύο σουτ από τα 6,75μ. οι «πράσινοι» έψαξαν την ισοφάριση (με Διαμαντίδη και Πάβλοβιτς), αλλά αμφότερα βρήκαν σίδερο...

Μετά το πρώτο καλάθι του Γιάνκοβιτς οι γηπεδούχοι ανέλαβαν να... οδηγήσουν το σκορ, κάνοντας γρήγορα το 7-2 (1:40''). Ο Ραντούλιτσα ήταν η μόνιμη επιθετική δύναμη του Παναθηναϊκού στο ξεκινημα, με τον Φελντέιν στο 8' να ξαναδίνει προβάδισμα (13-14).

Ομως, ένα επιμέρους 16-4, απόρροια του γρήγορου ρυθμού και των χαμένων «πράσινων» αμυντικών ριμπάουντ αλλά ακόμα και... λέι απ, έδωσε στους Πολωνούς το +11 του 13' (29-18), με τα ελεύθερα τρίποντα να διαμορφώνουν λίγο μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου και το 34-22 (Ζαμοΐσκι)!

Η κακή εικόνα των Πάβλοβιτς, Φώτση και το τρίτο φάουλ του Ραντούλιτσα αφαίρεσαν τη δυνατότητα στον Τζόρτζεβιτς να... συμμαζέψει άμεσα την εικόνα των κυπελλούχων, που δεν βρήκαν σουτ από την περιφέρεια, αλλά με κάποια επιθετικά ριμπάουντ (8 στο πρώτο 20λεπτο) και τις βολές, μείωσαν στους 7 ως την ανάπαυλα (40-33).

Ο Φελντέιν έδωσε δείγματα περαιτέρω αντεπίθεσης στην τρίτη περίοδο (41-37, 22'), αλλά ο Μπορόβνιακ πλήγωσε την άμυνα των φιλοξενούμενων, για να ακολουθήσουν τρίποντα από Πόνιτκα, Σέβτσικ για το 57-46 του 28' που έκανε δύσκολα τα πράγματα...

Ο Ραντούλιτσα μάζεψε λίγο τη διαφορά (57-51, 31'), με την άμυνα του Παναθηναϊκού χάρη στην παρουσία του Κούζμιτς στη ρακέτα να... σφίγγει και να αφήνει την Ζιέλονα στους δύο πόντους ως το 35' για να πλησιάσει σε απόσταση βολής (59-56) και με τον Φελντέιν να ισοφαρίζει για πρώτη φορά στο ματς (63-63, 37:40'') έδειχνε ικανός να κάνει την ολική ανατροπή!

Ο Κόζαρεκ επανέφερε το +5 των γηπεδούχων με τρίποντη βόμβα (68-63, 38:20''), ο Διαμαντίδης με τον Ραντούλιτσα υπέπεσαν σε λάθος, με τον αρχηγό να μειώνει στον πόντο ξανά (69-68, 39:30''), αλλά στην κρίσιμη επίθεση των Πολωνών χάθηκε το αμυντικό ριμπάουντ από τον Φώτση. Ο Τζούρισιτς έβαλε τις δύο βολές (71-68), κάτι που δεν έκαναν κατ' εξακολούθηση οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς.

Ετσι, στην τελευταία επίθεση αναζητήθηκε τρίποντο (από Διαμαντίδη, Πάβλοβιτς) που δεν ήρθε ποτέ, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα.

Ο MVP: Ο Ντέγιαν Μπορόβνιακ ήταν άκρως αποτελεσματικός για την Ζιέλονα Γκόρα. Ο άλλοτε παίκτης του Πανιωνίου, του Αρη και του ΚΑΟΔ τελείωσε το ματς με 12 πόντους (4/7 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 12 λάθη σε 21:06''.

Ο Σκληρός: Ο Ματέους Πονίτκα ήταν πολύ καλός επίσης και αποτέλεσε εκ των αιτιών της «πράσινης» ήττας, με 13 πόντους (5/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα), 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη σε σχεδόν 34'.

Ο Αόρατος: Σε μια βραδιά όπου ο Παναθηναϊκός κατάφερε να χάσει από την... απίθανη Ζιέλονα Γκόρα, δεν υπάρχει λόγος να χαρακτηριστεί κάποιος συγκεκριμένος παίκτης «αόρατος». Αυτός ο... τίτλος πρέπει να πάει σε όλους τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς, που ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Πεσμένος: Ο Τζέιμς Γκιστ απουσίαζε και ο Αντώνης Φώτσης που επωμίστηκε το βάρος στη θέση «4» δεν ήταν σε καλή βραδιά, με 4 πόντους (1/4 τρίποντα), 4 ριμπάουντ και ένα λάθος σε 25'.

Η Γκέλα: Θέλει και... ρώτημα; Με την πρώτη ματιά στη στατιστική το μάτι πέφτει στις βολές (13/25, 52%) και τα τρίποντα (5/27, 18%) του Παναθηναϊκού, ποσοστά που μόνο επιπέδου Euroleague δεν είναι...

Η στιγμή: Ο Παναθηναϊκός σε όλο το παιχνίδι κυνηγούσε το σκορ και με εξαίρεση το... 0-2 δεν προηγήθηκε ποτέ. Το 63-63 του Φελντέιν ακολούθησε 5-0 των Πολωνών, ενώ στο 69-68 ενώ αστόχησε ο Ρέινολντς, ο Τζούρισιτς μάζεψε το... σκουπίδι και με το φάουλ που κέρδισε και τις δύο βολές που έβαλε έκανε το 71-68, ρίχνοντας στο καναβάτσο τους «πράσινους», που δεν βρήκαν το τρίποντο για την παράταση.

Η διαιτησία: Λαμόνικα, Περούγκα, Ρόντσαντ δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα, παίρνοντας κατά βάση σωστές αποφάσεις, με εξαίρεση το μπέρδεμα που έγινε στο 59-53 όταν δόθηκε φάουλ υπέρ του Κούζμιτς και τεχνική ποινή στον πάγκο της Ζιέλονα Γκόρα, με αποτέλεσμα να σπαταληθεί αρκετή ώρα με συζητήσεις ανάμεσα σε γραμματεία, διαιτητές και πάγκους, πριν δοθεί επανάληψη στη βολή του Φελντέιν (τεχνική ποινή) και η μπάλα εκτός για τον Παναθηναϊκό...

Οι Στρατηγοί: Ο Σάσο Φιλιπόφσκι πήρε το 100% από όλους τους παίκτες του, ποντάροντας στον γρήγορο ρυθμό, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να κοντράρει στο πέντε εναντίον πέντε τον Παναθηναϊκό.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έδωσε εντολή να πάει η μπάλα στον Ραντούλιτσα στο ξεκίνημα, αλλά όταν φορτώθηκε με τρία φάουλ τον απέσυρε και οι «πράσινοι» στράφηκαν μάταια στα τρίποντα, απόντος και του αθλητικού κοντά στο καλάθι, Γκιστ.

Η εξέδρα: Οι 3.672 θεατές στο «Centrum Rekreacyjno-Sportowe» της Ζιέλονα Γκόρα ήταν πολύ εκδηλωτικοί, αλλά κόσμιοι πανηγυρίζοντας τη νίκη των Πολωνών. Περίπου 100 Ελληνες στήριξαν όσο μπορούσαν τον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-33, 57-49, 71-68.

Οι επίσημες εμφανίσεις μπάσκετ είναι εδώ

Ζιέλονα Γκόρα - Παναθηναϊκός 71-68