MENU

Αυτή την κούπα ποιος θα την σηκώσει; Βίρτους Μπολόνια ή Τενερίφη; Τενερίφη ή Βίρτους Μπολόνια; Κάθε ερώτημα που «βασανίζει» άπαντες, ωστόσο, αναμένεται να απαντηθεί τις επόμενες ώρες, καθώς οι δύο ομάδες που έκαναν την καλύτερη πορεία στο φετινό Champions League θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο παρκέ του Sportpaleis με έναν και μόνο στόχο: Να φτάσουν στην κορυφή!

Η μάχη αναμένεται να είναι σκληρή τόσο από την πλευρά της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς, όσο και από τους παίκτες του Τσους Βιντορέτα. Και οι δύο πλευρές θέλουν αυτή την κούπα, για τους δικούς τους λόγους η καθεμία.

Ποιοι είναι αυτοί; Το SDNA έδωσε το λόγο σε δύο δημοσιογράφους που παρακολουθούν το ρεπορτάζ των δύο ομάδων και ακολούθησαν τις αποστολές ως την Αμβέρσα για το μεγάλο ραντεβού. Ο Λούκα Ακουίνο αναλύει την Βίρτους και εξηγεί την σημασία αυτού του τίτλου, ενώ ο Νάτσο Ντόρια σχολιάζει την πορεία της Τενερίφη και εξηγεί ποια είναι τα δυνατά όπλα της ομάδας από τα Κανάρια Νησιά ώστε να φτάσει στον τίτλο για μία ακόμα φορά.

«Το Champions League σημαίνει πολλά για όλο τον οργανισμό της Βίρτους»

Ο Λούκα Ακουίνο, από την Corriere Bologna, παρακολουθεί την προσπάθεια της ιταλικής ομάδας από κοντά τα τελευταία χρόνια. Και είναι παρών στο μεγάλο ραντεβού της ομάδας του Σάσα Τζόρτζεβιτς στην Αμβέρσα, με στόχο την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου.

Αναλύοντας την Βίρτους, ο Ακουίνο ανέφερε «Κατά τη γνώμη μου, η Βίρτους μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, αρκεί να βάλει στο παρκέ την ίδια ένταση, την ίδια διάθεση σε όλα τα επίπεδα, αλλά και την ίδια συγκέντρωση που έδειξε στον ημιτελικό με την Μπάμπεργκ. Καμία ομάδα φέτος δεν ήταν σε θέση να παίξει με τον ίδιο τρόπο για 40 λεπτά κόντρα στην Μπάμπεργκ. Εννοώ πως η πνευματική προσπάθεια και η συγκέντρωση σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού θα παίξουν τον ρόλο τους.

Δεν θεωρώ πως θα δούμε μια ομάδα να βάζει 80 πόντους. Μπορεί να κερδίσει η Βίρτους αρκεί να κρατήσει την Τενερίφη στους 70.

Η Βίρτους είναι μια μεγάλη δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όλοι το ξέρουν αυτό. Δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο από το 2009, όταν και κατέκτησε το Eurochallenge. Αυτό το τρόπαιο, εφόσον κατακτηθεί, σημαίνει πολλά για όλο τον οργανισμό, αλλά κυρίως για τη διοίκηση, καθώς θα της δώσει τεράστια ώθηση να οδηγήσει την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Υπάρχει μεγάλη δίψα στην Βίρτους για τον τίτλο.

Η ομάδα είχε μια κακή σεζόν στο πρωτάθλημα, καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί στην οκτάδα των πλέι οφ. Το να κερδίσει το Champions League θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα σε μια τέτοια σεζόν.

Επιπλέον, η Βίρτους έχει έναν προπονητή όπως είναι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ήταν ένας θρύλος και οι παίκτες το αναγνωρίζουν αυτό. Έχει βρεθεί στη θέση τους πολλές φορές και αυτό θα είναι κλειδί για την εικόνα της Βίρτους. Με την παρουσία του έχει φέρει προσήλωση στην άμυνα, καθώς τα καλύτερα παιχνίδια της ομάδας, επί των ημερών του Τζόρτζεβιτς, ξεκίνησαν από την εικόνα της Βίρτους στο αμυντικό κομμάτι».

«Η Τενερίφη έχει γεμάτο ρόστερ, όπλο η άμυνα και τα τρίποντα»

Ο Νάτσο Ντόρια, του Gigantes del Basket, βρίσκεται στην Αμβέρσα για το Final Four, παρακολουθώντας την προσπάθεια της Τενερίφη να φτάσει στην κατάκτηση του δεύτερου Champions League στην ιστορία της.

Στην ανάλυσή του ο Ντόρια εξηγεί ότι «η Τενερίφη είναι μια γεμάτη ομάδα που βαδίζεται στην ομοιογένειά της. Έχει στο ρόστερ της επτά παίκτες, αλλά και τον προπονητή, που πριν από δύο χρόνια κατέκτησαν το Champions League. Αυτό θα είναι ένα μεγάλο αβαντάζ για την Τενερίφη, καθώς ξέρει τον τρόπο ώστε να φτάσει στην κορυφή και με βάση αυτό θα πορευτεί.

Αναμένεται να είναι ένας τελικός που θα κριθεί στην άμυνα. Η Τενερίφη ξέρει από τέτοιου είδους αγώνες και διαθέτει ένα ρόστερ που παίζει σκληρή άμυνα. Αυτό άλλωστε, ήταν και το κλειδί όλης της πορείας της στην διοργάνωση.

Αν πρέπει κάποιος να εστιάσει στα όπλα της Τενερίφης, αυτά είναι δύο, η άμυνα και το περιφερειακό σουτ. Τα ποσοστά από την περιφέρεια θα είναι καθοριστικά για το παιχνίδι της ομάδας, καθώς ποντάρει πολλά στην επίθεση. Υπάρχει πολλή κίνηση –με και χωρίς τη μπάλα- και πάντα βγαίνουν σουτ με πολύ καλές προϋποθέσεις. Είναι μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας. Άλλωστε, η Τενερίφη διαθέτει ένα «βαθύ» ρόστερ, καθώς έχει πολλούς παίκτες σε πολλές θέσεις, που όταν έρχονται από τον πάγκο δεν αλλοιώνουν την ποιότητα του παιχνιδιού.

Ο Μπεϊράν είναι η ψυχή αυτής της ομάδας, ο Άιβερσον είναι το σημείο αναφοράς κοντά στο καλάθι και ο Μπρουσίνο κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους παίκτες. Όλοι τους είναι σημαντικοί και προσφέρουν πολλά στο παιχνίδι της ομάδας.

Ξεχωριστό κομμάτι είναι και οι δύο προπονητές. Η μονομαχία Βιντορέτα-Τζόρτζεβιτς θα είναι σαν μια παρτίδα σκάκι. Πρόκειται για δύο προπονητές που εστιάζουν στην λεπτομέρεια. Και σε τέτοια παιχνίδια κάθε λεπτομέρεια μετράει...».

«Η Βίρτους Μπολόνια έχει δίψα για τον τίτλο, η Τενερίφη ξέρει τον τρόπο»!