MENU

Λίγες μέρες μετά τη νίκη κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου η ΑΕΚ ήθελε να κάνει αποφασιστικό βήμα για τη κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου στο Champions League. Και παρά το κακό ξεκίνημα στο παιχνίδι με την Ντιζόν, όχι μόνο πήρε αυτό που ήθελε, αλλά έφτασε στην τελική επικράτηση με εμφατικό τρόπο, παρουσιάζοντας πολύ καλή εικόνα στο δεύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Λούκα Μπάνκι μοίρασε το χρόνο στους παίκτες του, με οτν Γιαννούλη Λαρεντζάκη να δίνει το... έναυσμα ώστε η ομάδα του να φτάσει στη νίκη. Ο «Λάρι» έκανε τα πάντα στο παρκέ και φρόντισε να κάνει τη ζωή των συμπαικτών του πιο εύκολη στα 17 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Αυτό φάνηκε και από τους αριθμούς του, καθώς το κοντέρ έγραψε 6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα, σε μια από τις πιο μεστές εμφανίσεις του.

Μιλώντας στο SDNA ο 25χρονος άσος στάθηκε στα σημεία τα οποία «κρατάει» η ΑΕΚ από το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ντιζόν, ενώ στάθηκε στις προσθήκες των Τζέιμς και Θίοντορ, που «γεμίζουν» ακόμα περισσότερο το ρόστερ της Ένωσης.

Αρχικά, ο διεθνής γκαρντ της ΑΕΚ μίλησε για τν αναμέτρηση με την γαλλική ομάδα, αλλά και την αντίδραση της Ένωσης μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από Ολυμπιακό και Μπάμπεργκ. «Δεν ήταν καθόλου εύκολο να παίξεις δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια, με Ολυμπιακό και Μπάμπεργκ, μέσα σε διάστημα 3 ημερών», τόνισε, για να προσθέσει «Στη Γερμανία χάσαμε στο τελευταίο σουτ, το οποίο ήταν δικό μου. Κόντρα στον Ολυμπιακό χάσαμε με μεγάλη διαφορά. Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Τελειώνει το παιχνίδι και προχωράμε παρακάτω. Το πρόγραμμα είναι τέτοιο που δεν μπορείς να μείνεις σε μια νίκη ή μια ήττα. Συνεχίζουμε, γιατί έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας για τον επόμενο μήνα. Πρέπει να δουλέψουμε αρκετά για να είμαστε στο επιθυμητό αποτέλεσμα».

Σχετικά με τα στοιχεία που κρατούν άπαντες στην ΑΕΚ, από το παιχνίδι με την Ντιζόν, ήταν ξεκάθαρος. «Την αντίδραση και την ενέργεια που βγάλαμε στο δεύτερο ημίχρονο και τη νίκη φυσικά».

Το ξεκίνημα της Ένωσης στην αναμέτρηση δεν ήταν καλό, με την γαλλική ομάδα να προηγείται με 1-9 στο 3'. Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση για την ομάδα του Λούκα Μπάνκι. «Όντως ξεκινήσαμε νωθρά και επειδή ο αντίπαλος δεν έιναι το... μεγαθήριο της διοργάνωσης. Μετά τις φωνές και τις συμβουλές του κόουτς πιέσαμε και ήρθε η διαφορά. Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο ήματαν έτσι όπως έπρεπε. Πιέσαμε τη μπάλα, κάναμε πολλά κλεψίματα και τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο και πήραμε διαφορά που την κρατήσαμε ως το τέλος», ήταν τα λόγια του.

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο δύσκολη, με την αναμέτρηση κόντρα στο Περιστέρι να βρίσκεται προ των πυλών. «Το Περιστέρι κάνει μια πάρα πολύ καλή χρονιά. Είναι μια πολύ δουλεμένη ομάδα με πολύ καλούς παίκτες. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι. Εμείς θα ξεκινήσουμε άμεσα να δουλεύουμε για το παιχνίδι αυτό, ώστε να είμστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι, από πλευράς ενέργειας για να φτάσουμε στη νίκη».

Την ίδια στιγμή, ο «Λάρι» στάθηκε στην παρουσία του κόσμου, ενώ είπε το δικό του «αντίο» στον Αλεξέι. «Πάντα το ζούσε ο κόσμος το παιχνίδι έντονα, κάθε φορά που ερχόταν στο γήπεδο. Ήταν λίγο περίεργα κόντρα στη Ντιζόν, με αυτό που έγινε τις προηγούμενες μέρες. Ευχόμαστε συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού και αυτά δεν είναι καθόλου ευχάριστα νέα».

Από το ξεκίνημα του 2019 η ΑΕΚ πρόσθεσε δύο νέα πρόσωπα στο ρόστερ της, τους Τζέιμς και Θίοντορ, με τον Λαρεντζάκη να εστιάζει στο βάθος του ρόστερ που αποκτά η ομάδα. «Η αλήθεια είναι πως έχουν μαζευτεί πολλοί παίκτες. Είμαστε αρκετοί και στην περιφέρεια και στους ψηλούς. Εγώ θέλω να παίζω και να δίνω το 100% και να είμαι χρήσιμος για την ομάδα. Σίγουρα θα χάσω χρόνο, αλλά εντάξει το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα».

Από το ξεκίνημα της σεζόν η μία καλή εμφάνιση διαδέχεται την άλλη και όπως εξηγεί ο ίδιος «μ'αρέσει να είμαι παντού και να κάνω πολλά πράγματα. Δεν με απασχολεί καθόλου η στατιστική. Και μόνο που έκανα αυτά τα κλεψίματα και πήρε η ομάδα αυτή τη διαφορά ήταν το πιο σημαντικό. Μετά χαλάρωσαν όλοι και έφυγε το άγχος. Κρατάμε τη νίκη, γιατί έχουμε πολύ δύσκολη συνέχεια και δύσκολο πρόγραμμα».

Όσο για το αν νιώθει στην καλύτερη φάση της καριέρας του ήταν αφοπλιστικός. «Σίγουρα το νιώθω. Από την αρχή της χρονιάς νιώθω πάρα πολύ καλά. Με βοήθησε σε αυτό και ο κόουτς Μπάνκι, που μου έχει δώσει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και νιώθω πολύ καλά και έτοιμος και θέλω να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό».

Λαρεντζάκης στο SDNA: «Νιώθω στην καλύτερη φάση της καριέρας μου»