MENU
Χρόνος ανάγνωσης 4’

Τερέλ Παρκς: Ο κορυφαίος... free agent του Προμηθέα

0

Η ρήση είναι χιλιοειπωμένη και ειδικά στον χώρο του αθλητισμού έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις. «Να βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος, την σωστή στιγμή». Εναλλακτικά θα έλεγε κάποιος ότι αφορά μία κατάσταση που προκύπτει από συνεχείς συμπτώσεις-περιστατικά, άσχετα μεταξύ τους, τα οποία ωστόσο παράγουν ένα κοινό αποτέλεσμα.

Στον Προμηθέα η έννοια του αποτελέσματος ταυτίζεται με ένα πρόσωπο, τον Τερέλ Παρκς, που χάρη στην δική του συνεισφορά έδωσε... αγωνιστικό αποτέλεσμα. Μία εκτός έδρας νίκη (82-83) στην Λιθουανία σε βάρος της Νεπτούνας, σε αναμέτρηση για την 6η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Mία ακόμη σπουδαία επιτυχία για τον πρωτάρη του φετινού θεσμού, που διαρκώς υπερβαίνει τα εμπόδια και διαψεύδει κάθε προγνωστικό, κόντρα και στις φυσικές δυσκολίες! Οι τελευταίες άλλωστε εδώ και μερικές ημέρες είναι πρωτοφανείς για την ομάδα του Μάκη Γιατρά. Από την περασμένη Δευτέρα και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για το Κύπελλο, ο Προμηθέας έχει κληθεί να ταξιδέψει στις άκρες της Ευρώπης και της Ελλάδας. Στρασβούργο, Ρέθυμνο, Κλαϊπέδα και συνολικά 11.870 χιλιόμετρα!

https://twitter.com/promitheasbc?ref_src=twsrc%5Etfw

Στην δεδομένη κόπωση από τις μετακινήσεις έρχεται να προστεθεί και η κούραση από τα ματς που κρίθηκαν στα τελευταία λεπτά, με μείον δύο βασικούς παίκτες στο rotation να απουσιάζουν λόγω τραυματισμού, τους Οκτάβιους Έλις και Λάνγκστον Χολ.

Στο σημείο αυτό κάνει την εμφάνισή του και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, Τερέλ Παρκς. Η παρουσία του στον Προμηθέα μέχρι και το παιχνίδι κόντρα στην Μπεσίκτας (31/10) για το BCL περιοριζόταν σε ολιγόλεπτες συμμετοχές. Απέναντι στην τουρκική ομάδα, μάλιστα, το ότι πάτησε παρκέ αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη καθώς βρισκόταν στον «αέρα»!

Δύο ημέρες πριν το παιχνίδι, είχε ενημερωθεί πως το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί με αποτέλεσμα να αγωνίζεται όντας ελεύθερος! Στα 4:40 που κατέγραψε στο φύλλο αγώνα είχε άδεια στατιστική, ανάγκασε όμως τον προπονητή του να κάνει ειδική αναφορά στον ίδιο.

«Την αξίζει ο Παρκς, δεν θα μπορούσα να μην μιλήσω ξεχωριστά. Τελείωσε το συμβόλαιό του την Δευτέρα, του είπαμε ότι δεν θα συνεχίσουμε, αλλά δέχτηκε να μείνει μήπως χρειαστεί να βοηθήσει. Τον βάλαμε λίγα λεπτά, έπαιξε με την ψυχή του, τον ευχαριστώ κι εγώ και ο σύλλογος και μετά από τέτοια συμπεριφορά αξίζει να επαναξεταστούν πολλά πράγματα».

Σε εκείνο το ματς συνέβη και η πρώτη σύμπτωση, ο τραυματισμός του βασικού σέντερ των Αχαιών Οκτάβιους Έλις που άνοιξε τον δρόμο στον 27χρονο απόφοιτο του Western Illinois. Η δεύτερη σύμπτωση αφορά τον... αντικαταστάτη του, Τζεϊβόν Πίνκστον. Ο Αμερικανός άσος ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Προμηθέα ωστόσο κρίθηκε ανέτοιμος να ανταποκριθεί στις συνεχείς υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, υπογράφοντας τελικώς συμβόλαιο στον Κολοσσό Ρόδου.

Εξέλιξη φυσικά που καθόλου δεν πτόησε τον Παρκς που με δική του πρωτοβουλία έπαιξε στο αμέσως επόμενο ματς του Προμηθέα κάνοντας τον πρώτο... κρότο. Με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, τα έβαλε με ολόκληρη την frontline του «τριφυλλιού». Συνολικά, πέτυχε double double με 14 πόντους, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κλέψιμο θυμίζοντας τον παίκτη που εντυπωσίαζε με τις εμφανίσεις στην Κύπρο με τον Κεραυνό Στροβόλου.

Χαρακτηριστικό είναι πως στις τέσσερις επίσημες εμφανίσεις του με τον Προμηθέα είχε λιγότερους πόντους, ριμπάουντ και λεπτά συμμετοχής από ό,τι σημείωσε απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδος! Το νερό είχε ήδη μπει στο αυλάκι. Κόντρα σε Στρασβούργο (8π., 6ριμπ., 1κλ., 1κοψ.) και Ρέθυμνο (9π., 3ριμπ., 1ας) ο Παρκς εξελισσόταν σε θετικότατο πρωταγωνιστή για τους Πατρτινούς, μέχρι να φτάσουμε στην νέα σπουδαία εμφάνισή του με «θύμα» την Νεπτούνας.

Σε μία ακόμη αναμέτρηση που αγωνίστηκε ως ο μοναδικός καθαρόαιμος σέντερ, ο ύψους 2.04 ψηλός του Μάκη Γιατρά δικαίως παίρνει τον τίτλο του MVP, διότι η νίκη στην «Švyturio Arena» φέρει την δική του υπογραφή σε άμυνα και επίθεση (18π., 8ριμπ., 2κλ., 1κοψ σε 28').

Ουσιαστικά, ο Παρκς ενώ δεν υπολογιζόταν όντας και με τα δύο πόδια στην έξοδο (είχε πρόταση από ομάδα του Ισραήλ), εκμεταλλεύτηκε ττις συγκυρίες και με πολλή προσωπική δουλειά αξιοποίησε την δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε.

Στα όσα κατάφερε ο 27χρονος φόργουορντ-σέντερ, τελικά, αποτυπώνεται πλήρως το μυστικό της επιτυχίας που είχε αποκαλύψει στο SDNA o αρχηγός του Προμηθέα Νίκος Γκίκας. «Αυτό είναι ακριβώς το όπλο. Το οικογενειακό κλίμα. Και για τους παίκτες και για την ομάδα ώστε να πάει καλά. Η συνταγή αυτή. Καλά έχει κάνει ο Προμηθέας και το έχει καταφέρει».

Το συμβόλαιο του Τερέλ Παρκς έχει πλέον ανανεωθεί. Οι υποχρεώσεις «τρέχουν» και ο ίδιος κατάφερε με τις εμφανίσεις του να αποδείξει ότι δικαιούται να αποτελεί μέλος της σπουδαίας φετινής προσπάθειας του Προμηθέα. Φυσικά, στον αθλητισμό τίποτα δεν είναι δεδομένο και οι συμφωνίες «σπάνε» εύκολα. Η ιστορία του Παρκς ενδέχεται βέβαια να είναι και εξαίρεση του κανόνα...

https://twitter.com/MrOhYea43?ref_src=twsrc%5Etfw
Τερέλ Παρκς: Ο κορυφαίος... free agent του Προμηθέα