MENU

Η έννοια «ομάδα του προπονητή» είναι λίγο-πολύ κοινότυπη και κολλάει σε πολλές ομάδες. Όταν μιλάμε για την Μπεσίκτας, όμως, η έκφραση αυτή έχει βάση. Κι αυτό γιατί οι «Μαυραετοί» της Πόλης έχουν στην άκρη του πάγκου τους έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά παρκέ.

Ο λόγος -φυσικά- για τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι διαδέχτηκε τον Ουφούκ Σαρίτσα στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, με σκοπό να την διατηρήσει ανταγωνιστική και να την βοηθήσει να κάνει το βήμα παραπάνω στο Champions League.

Φέτος άλλαξαν αρκετά πράγματα στην τουρκική ομάδα. Ο μεγαλύτερος κορμός της περσινής ομάδας αποτελεί παρελθόν, ενώ τα νέα πρόσωπα ήταν αρκετά στην «ασπρόμαυρη» πλευρά της Πόλης.

Από το φετινό ρόστερ ξεχωρίζουν οι Τζόε Αλεξάντερ, Ρόμπιν Μπένζινγκ, Φιλ Πρέσι, Τζέισον Ριτς, ενώ η παρουσία του Ιβάν Μπούβα δίνει όγκο και δύναμη στην φροντ λάιν της τουρκικής ομάδας.

Το ξεκίνημα της Μπεσίκτας στο Champions League, πάντως, δεν είναι το καλύτερο δυνατό. Η τουρκική ομάδα, μετά την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Μπαϊρόιτ (78-70), μετρά δύο διαδοχικές ήττες από Νεπτούνας (78-63) και Στρασμπούρ (71-78) και η νίκη στην Πάτρα θεωρείται μονόδρομος για τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι ταξίδεψαν στην αχαϊκή πρωτεύουσα με έναν και μόνο στόχο: Το δεύτερο «διπλό» στη σεζόν.

Αγωνιστικά, η Μπεσίκτας είναι ομάδα που στηρίζεται στο low post παιχνίδι. Οι Μπούβα (16,7 πόντοι κατά μέσο όρο) και Μπένζινγκ (13,3 πόντοι κατά μέσο όρο) είναι τα πρώτα... βιολιά της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι, ενώ εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία του Φιλ Πρέσι (6 πόντοι, 80% στα δίποντα και 5,3 ασίστ κατά μέσο όρο).

Μπεσίκτας: Με την... σφραγίδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς