MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE
Sportovni Hala, Φάση των «16», Novasport2
ČEZ Nymburk
ČEZ NYMBURK
82 93
ΑΕΚ Betsson BC
ΑΕΚ BETSSON BC
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Πριν το τζάμπολ του αγώνα στην Τσεχία η ΑΕΚ βρισκόταν με την πλάτη στον... τοίχο κόντρα στη Νίμπουρκ. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 8 πόντους υπέρ των γηπεδούχων (64-56). Η φετινή ΑΕΚ, όμως απέδειξε για μία ακόμα φορά πως δεν καταλαβαίνει τίποτα!

Η Ένωση ανέτρεψε την κατάσταση, έχοντας έναν Μάνι Χάρις που έκανε... όργια, την ίδια στιγμή που οι Παναγιώτης Βασιλόπουλος και Κέβιν Πάντερ με τα δύο πιο μεγάλα σουτ του αγώνα υπέγραψαν μια τεράστια νίκη-πρόκριση της Ένωσης στα προημιτελικά του Basketball Champions League!

https://twitter.com/KPJunior_?ref_src=twsrc%5Etfw

Η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά στο παρκέ και με τον Λαρεντζάκη μπροστάρη έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της (3-7, 3'). Ο διεθνής γκαρντ ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ένωσης και με τα δικά του σουτ ανέβασε τη διαφορά (13-19, 5'). Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν την κατάσταση, με τους Ρέι και Πούμπρλα να αλλάζουν τα δεδομένα (21-19, 8'). Ο Ντούσαν Σάκοτα με ένα ακόμα τρίποντο, αλλά και καλές άμυνες έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα (21-22).

Στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου οι περιφερειακοί της Ένωσης έδωσαν και πάλι λύσεις. Ξανθόπουλος και Πάντερ ανέλαβαν δράση και η διαφορά αυξήθηκε (23-27, 12'). Οι παίκτες του Σάκοτα βρήκαν λύσεις από τα τρίποντα, διατηρώντας το προβάδισμα (32-36, 14'). Ο Κέβιν Πάντερ μπήκε στο κλίμα του αγώνα και η ΑΕΚ κατάφερ να οικοδομήσει προβάδισμα της τάξεως των 8 πόντων (34-42, 18'). Τα τρίποντα του Κέντρικ Ρέι, όμως, μάζεψαν τη διαφορά, για το 40-42 του πρώτου μέρους.

Η Νίμπουρκ μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι. Οι παίκτες του Αμιέλ κέρδισαν τη μάχη των ριμπάουντ και χάρη σε Πούμπρλα και Ντέιβις πήραν προβάδισμα (50-45, 23'). Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα και χτυπώντας κοντά στο καλάθι ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (61-54, 26'). Ο Μάνι Χάρις το πήρε πάνω του και με δικά του καλάθια μάζεψε τη διαφορά σε απόσταση ενός σουτ (64-61, 28'). Η κατάσταση δεν άλλαξε ως το φινάλε του δεκαλέπτου, με τη Νίμπουρκ να κλείνει το δεκάλεπτο με προβάδισμα (68-64).

Ο Μάνι Χάρις ήταν... καυτός στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και πήρε την ΑΕΚ στις πλάτες του. Ο Αμερικανός με δικές του προσπάθειες ανέτρεψε την κατάσταση μετά από ώρα (70-72, 31').Η Νίμπουρκ βρήκε λύσεις από Μποχάτσικ και Χρούμπαν και ανέκτησε το προβάδισμα (79-78, 35'). Ο Μάνι Χάρις ήταν... on fire όμως και με δικές του προσπάθειες έστειλε την ΑΕΚ στο +6 (79-86, 37').

Η ΑΕΚ συνέχισε την τεράστια προσπάθεια που έκανε και ένα μεγάλο σουτ του Βασιλόπουλου την έφερε στο +8 (80-88, 39'). Ο Γκριν μάλιστα, έφερε τη διαφορά στους 10 πόντους (80-90, 39'). Ο Ρέι «μίλησε» ξανά και με δικό του lay up μείωσε (82-90, 34'' για το τέλος). Ο Βασιλόπουλος είχε την ευκαιρία να φέρει τη διαφορά στους 11 αλλά το τρίποντο δεν βρήκε στόχο. Δεν συνέβη το ίδιο όμως. με τον Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός με τρίποντη... βόμβα έγραψε το τελικό 93-82 και χάρισε μια τεράστια πρόκριση στην Ένωση.

Τα δεκάλεπτα: 21-22, 40-42, 68-64, 82-93.

O MVP: Χωρίς δεύτερη σκέψη, Μάνι Χάρις. Συγκλονιστικός ο Αμερικανός γκαρντ της ΑΕΚ, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και με 36 πόντους πραγματοποίησε εμφάνιση επιπέδου... ΝΒΑ στο πιο κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ΑΕΚ.

O Σκληρός: Ο Ντούσαν Σάκοτα αγωνίστηκε με τραυματισμό στο δεύτερο μέρος και τα έδωσε όλα, ωστόσο ο Κέβιν Πάντερ με το μεγάλο σουτ που έβαλε υπέγραψε μια μεγάλη πρόκριση για την ΑΕΚ.

Ο Αόρατος: Ο Άλεξ Ντέιβις, μία εβδομάδα μετά τη μεγάλη εμφάνιση στο ΟΑΚΑ έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του, μετρώντας μόλις 6 πόντους.

Ο Πεσμένος: Ο Πάβελ Πούμπρλε μπήκε δυνατά στο παρκέ όμως έμεινε στους 5 πόντους και δεν έδωσε λύσεις στην ομάδα του.

Η Στιγμή: Το τεράστιο σουτ του Κέβιν Πάντερ που... ξέρανε τη Νίμπουρκ και έστειλε την ΑΕΚ στα προημιτελικά!

Η Γκέλα: Τα πολλά χαμένα ριμπάουντ στο πρώτο μέρος. Οι Τσέχοι ανανέωσαν 12 επιθέσεις με ισάριθμα επιθετικά ριμπάουντ, δημιουργώντας πρόβλημα στην άμυνα της Ένωσης.

Η Εξέδρα: Κατάμεστο το κλειστό Sportovni Hala, ανάμεσά τους και περίπου 100 φίλοι της ΑΕΚ, που πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτή τη μεγάλη νίκη-πρόκριση.

Νίμπουρκ - ΑΕΚ 82-93