MENU

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον αέρα του «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για το Basketball Champions League της επόμενης χρονιάς: «Έχει ξεκινήσει ήδη ο σχεδιασμός της επόμενης σεζόν. Βάση θα αποτελεί το αρχικό πλάνο, το οποίο περιλαμβάνει 32 ομάδες, με τέσσερις ομίλων των οκτώ. Η έναρξη όπως και φέτος θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ το final four θα διεξαχθεί στα μέσα Μαΐου. Στόχος μας είναι να αντιστοιχούμε ομάδες ανά χώρα με αγωνιστικά κριτήρια. Οι χώρες με την καλύτερη παρουσία θα έχουν και περισσότερες ομάδες».

Για το πόσες ομάδες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα: «Βάσει κατάταξης η Ελλάδα θα δικαιούται, λόγω της καλής φετινής συμμετοχής των ομάδων μας, να στείλει και του χρόνου τρεις εκπροσώπους. Δεδομένου του κλειστού συμβολαίου που διατηρούν με την Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, οι θέσεις 3-5 θα προκύψουν οι τρεις σύλλογοι που θα εκπροσωπήσουν την χώρα».

Για τον απολογισμό της φετινής διοργάνωσης: «Από τη φετινή διοργάνωση υπάρχει ικανοποίηση λαμβάνοντας υπόψη και της χρονικής πίεσης που είχαμε. Δεν υπήρχε προϋπηρεσία αλλά νομίζω πως πήγαμε καλά. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης».

Για την στήριξη που υπάρχει από τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες: «Η γαλλική Λίγκα αποφάσισε οι κορυφαίες ομάδες να δηλωθούν και του χρόνου στο Basketball Champions League, λόγω της θετικής φετινής εμπειρίας των γαλλικών ομάδων, κάτι που αποτέλεσε και απόφαση των ίδιων των ομάδων. Το ίδιο συνέβη και στην Ιταλία».

Για τη δυναμική των ομάδων που αγωνίστηκαν στη διοργάνωση: «Η Μονακό δεν είναι το λεγόμενο βαρύ όνομα ωστόσο αποτελεί την κατά τεκμήριο καλύτερη γαλλική ομάδα. Αντίστοιχη περίπτωση και η Τενερίφη, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του ισπανικού πρωταθλήματος. Στόχος μας είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτή είναι και η διαφορά μας με την Ευρωλίγκα. Παραδείγματος χάριν, η Λέστερ αν ήταν ομάδα μπάσκετ δεν θα έπαιζε στην Ευρωλίγκα και στη θέση της θα έπαιζε η Λίβερπουλ».

Για τα χρήματα που θα δίνονται στις ομάδες: «Το Basketball Champions League έγινε κατόπιν αιτήματος των ευρωπαϊκών λιγκών ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή των κορυφαίων ομάδων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κάτι που για μας είναι πολύ σημαντικό. Δεν λειτουργούμε σε μοντέλο ΝΒΑ όπου υπάρχει το κολεγιακό μπάσκετ. Στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα εθνικά πρωταθλήματα καλούνται να αναδείξουν νέα ταλέντα, κάτι που απειλείται άμεσα από την κλειστή λίγκα που έχει δημιουργήσει η Ευρωλίγκα».

Για την ποιότητα των εθνικών πρωταθλημάτων: «Στο αθλητισμό υπάρχει μια πυραμίδα. Ο κορυφαίος του τοπικού πρωταθλήματος αγωνίζεται στο επαγγελματικό, και ο κορυφαίος του επαγγελματικού στο ευρωπαϊκό. Στόχος μας δεν είναι να διαλυθούν τα εθνικά πρωταθλήματα. Η αμερικανοποίηση του αθλήματος είναι ελκυστική αρκεί να μην δίνεται προτεραιότητα σε αμερικάνους δεύτερης διαλογής και αυτό δεν ταιριάζει με την ευρωπαϊκή μας κουλτούρα».

Για τη φετινή Ευρωλίγκα: «Η φετινή Ευρωλίγκα μπορεί να φαίνεται αρκετά επιτυχημένη ωστόσο, θα φανεί σε βάθος χρόνου αν αυτή είναι μια σωστή επιλογή ή όχι».

Κομνηνός: «Τρεις ελληνικές ομάδες στο Champions League και του χρόνου»