MENU

Το θέμα της παραχώρησης του Αλεξανδρείου για αποκλειστική χρήση στον Άρη, βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, κυρίως λόγω της προκήρυξης των βουλευτικών εκλογών και κατά πόσο αυτές θα επηρεάσουν τις μέχρι τώρα συζητήσεις ανάμεσα στην Πολιτεία, τον ΑΣ και την ΚΑΕ.

Μετά τα πρώτα 24ώρα της ανακοίνωσης της νέας εκλογικής διαδικασίας από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, φάνηκε ότι η υπόθεση του Αλεξανδρείου δεν επηρεάζεται μιας και πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να λύσει άμεσα στο ζήτημα και να προχωρήσει στην παραχώρηση του γηπέδου στον ΑΣ και την ΚΑΕ. Εδώ είναι που η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι υπάρχει μία… διχογνωμία ανάμεσα στους δύο «κίτρινους» φορείς όσον αφορά την συμφωνία. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος θα ήθελε να παραχωρηθεί το γήπεδο απευθείας στην ΚΑΕ, αλλά κάτι τέτοιο βάση νόμου δεν μπορεί να γίνει. Οπότε πρέπει να τηρηθεί ότι έγινε και σε άλλες περιπτώσεις, η παραχώρηση να γίνει στον ΑΣ ο οποίος με την σειρά του να το παραχωρήσει για εκμετάλλευση στην ΚΑΕ.

Και κάπου εκεί αρχίζουν τα προβλήματα. Ο ΑΣ από την μεριά του έχει ζητήσει ένα ποσό, το οποίο όπως λένε οι άνθρωποι του ισοδυναμεί στα ποσοστά τα οποία πρέπει να εισπράττει από την ΚΑΕ αλλά αυτό δεν γίνεται εδώ και καιρό. Επίσης ζήτησε να έχει γραφεία στο Αλεξάνδρειο και την δυνατότητα να μπορεί να διοργανώσει για παράδειγμα μία συναυλία ώστε να έχει κάποια έσοδα για τα τμήματα του.

Η ΚΑΕ από την πλευρά της δεν συμφωνεί με τους συγκεκριμένους όρους, τονίζοντας ότι η αποκλειστική εκμετάλλευση του Αλεξανδρείου πρέπει να την έχει αυτή, άρα και τα οφέλη της, την στιγμή που αναλαμβάνει όλα τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης, τα οποία αγγίζουν τις 400.000 ετησίως.

Ουσιαστικά η καθυστέρηση στο ζήτημα έχει να κάνει με την διαφωνία ΑΣ και ΚΑΕ παρά με την διάθεση της Κυβέρνησης να παραχωρήσει το Αλεξάνδρειο. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ΑΣ και ΚΑΕ είναι διατεθειμένοι να φτάσουν σε μία συμφωνία και να την παρουσιάσουν στην Πολιτεία, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές. Δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ευκαιρία, η οποία μπορεί να είναι και η… τελευταία.

Όμως το θέμα του Παλέ δεν τελειώνει εδώ. Μιλάμε για έξοδα που αγγίζουν τις 400.000 ευρώ και απαιτείται ένα πλάνο εκμετάλλευσης του γηπέδου. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος θεωρεί ότι η ΚΑΕ θα έχει κέρδος από την εκμετάλλευση του Αλεξανδρείου αλλά πραγματικά αν δεν δω ένα ξεκάθαρο πλάνο δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι έχει δίκιο. Γιατί είναι εύκολο να λες «θα κάνω 4-5 συναυλίες και τα έβγαλα τα λεφτά» και δυσκολότερο να το πραγματοποιείς.

Όταν κλείσει η συμφωνία, θα πρέπει η ΚΑΕ να δημιουργήσει μία ομάδα τεχνοκρατών η οποία να ασχολείται αποκλειστικά με το Αλεξάνδρειο, είτε στην ανεύρεση τρόπων αξιοποίησης και εισροής χρημάτων, είτε για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν. Γιατί πλέον ο Άρης θα καλείται να αντιμετωπίσει και να διορθώσει το παραμικρό πρόβλημα που θα εμφανιστεί. Και να το κάνει άμεσα, όχι μετά από έναν μήνα.

Τρόποι να κερδίσεις από το Αλεξάνδρειο υπάρχουν. Είτε με συναυλίες, με συνέδρια, είτε με διαφήμιση του χορηγού με μπάνερ έξω από το γήπεδο, είτε ακόμα βάζοντας το όνομα χορηγού στο όνομα του γηπέδου. Το ζητούμενο όμως είναι να δημιουργήσεις τις συνθήκες για να μπορέσεις να κερδίσεις. Και με βάση την μέχρι τώρα πορεία διοίκησης της ΚΑΕ, όπου ουσιαστικά υπάρχουν δύο άτομα και αποφασίζει ο ένας, δεν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο και στο θέμα του Αλεξανδρείου.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος πέρα από τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει και να λύσει στην αγωνιστική καθημερινότητα του Άρη, θα πρέπει να δημιουργήσει και τις συνθήκες ώστε το Αλεξάνδρειο να αποτελέσει μία βάση, από οικονομικής πλευράς, για το μέλλον της ομάδας. Γιατί διαφορετικά αν δεν τα καταφέρει, τότε το Αλεξάνδρειο θα μετατραπεί σε ένα… βαρίδιο το οποίο θα πνίγει την ΚΑΕ στα επόμενα χρόνια. Γιατί ουσιαστικά κάθε χρονιά στον προϋπολογισμό της ομάδας θα ξεκινάει με -400.000 ευρώ, που είναι τα έξοδα του γηπέδου.

Η υπόθεση για μένα δεν είναι τόσο απλή και δεν λύνεται απλά με ένα «κάνω 3-4 συναυλίες και τα βγάζω». Χρειάζεται πλάνο, ανθρώπους να εργάζονται καθημερινά για να δώσουν λύσεις και να φέρουν έσοδα.

Επίσης η αγωνιστική πορεία της ομάδας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην αξιοποίηση του γηπέδου μέσω της προσέλκυσης χορηγών. Οπότε πρέπει να έχεις και ανταγωνιστική ομάδα για να αυξήσεις τα έσοδα σου.

Για να πάμε και στα θέματα της καθημερινότητας, δεν υπήρξε καμία ουσιαστικά εξέλιξη με το «ban», γιατί πολύ απλά ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν έχει βρει τις 200.000 ευρώ που απαιτούνται για να λύσει το πρόβλημα, με βάση τα λεγόμενα του. Το χορηγικό φόρουμ το οποίο θα πραγματοποιήσει η ΚΑΕ, δεν έχει ως στόχο να συγκεντρωθούν άμεσα χρήματα για το «ban», αλλά μελλοντικά οφέλη. Και χρόνος δεν υπάρχει για να περιμένουμε. Πρέπει μέχρι τις 15 Ιουνίου ο Γουλιέλμος να πάρει μία απόφαση για το αν η ομάδα θα προχωρήσει με «ban» ή όχι. Γιατί αν πας με απαγόρευση, τότε θα πρέπει να αποφασίσεις ποιους θα κρατήσεις από τους φετινούς Αμερικανούς. Και φυσικά να κλείσεις και το θέμα με τον Καστρίτη.

Υ.Γ.1: Για να το ξεκαθαρίσουμε η Κυβέρνηση θα κάνει κάτι ανάλογο και με άλλες ομάδες όσον αφορά γηπεδικές εγκαταστάσεις, δεν γίνεται μόνο για τον Άρη. Για να προλάβω αυτούς που θα μιλήσουν για ευνοούμενους.

Υ.Γ.2: Θα πρέπει επίσης ο νέος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να μειώσει ή να αφαιρέσει τελείως τα δημοτικά τέλη από το Αλεξάνδρειο. Είναι ένα έξοδο το οποίο είναι σημαντικό και θα βοηθήσει την ΚΑΕ.

Υ.Γ.3: Καλές οι λίστες με τους ξένους αλλά καλό θα ήταν να βλέπουμε και τα κασέ τους. Και αυτή την στιγμή ο Άρης δεν μπορεί να συμφωνήσει με το 75% των περιπτώσεων λόγω των κασέ τους.

Υ.Γ.4: Πληρώθηκε και αυτό το μήνα η δόση του «99», λίγο πριν τις καθυστερήσεις. Δυστυχώς αυτή η αγωνία της πληρωμής θα υπάρχει και για τους επόμενους μήνες.

Το Παλέ πρέπει να αποτελέσει την βάση για το μέλλον και όχι ένα… βαρίδιο
EVENTS