MENU

Ο Φιλ Γκος ανέφερε αρχικά:

«Πρώτα από όλα θέλω να πω ευχαριστώ στον προπονητή, στο επιτελείο, τον ΠΑΟΚ και όλους όσοι με δέχτηκαν στην ομάδα. Ήταν μια τρελή σεζόν που είχα πολλά σκαμπανεβάσματα. Σίγουρα, είναι κάτι που δεν ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Όχι επειδή δεν πληρωνόμουν, αυτό είναι κάτι αρνητικό, αλλά επειδή για να πετύχεις όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά στη ζωή, πρέπει να μην τα παρατάς ποτέ και να είσαι περήφανος. Εγώ όταν αφοσιώνομαι σε κάτι, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες μένω σταθερός. Ήταν πολλές οι φορές που ήθελα να σταματήσω, να πάω σπίτι μου, αλλά κάτι βαθιά μέσα μου έλεγε «μην το κάνεις, θα το μετανιώσεις». Την απόφαση μου πήρα, δε θα την άλλαζα με τίποτα, ακόμα κι αν δεν πληρωνόμουν. Ο ΠΑΟΚ είναι σαν οικογένεια για μένα. Ό,τι κι αν χρειαζόμουν εντός κι εκτός παρκέ, μου το έδιναν για να νιώσω άνετα. Ήταν τιμή για μένα να φοράω την ασπρόμαυρη φανέλα, της καλύτερης ομάδας στη Θεσσαλονίκη. Είναι κάτι που δε θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου. Δε θα το ξεχάσω, όχι γιατί δεν πληρωνόμουν, αλλά γιατί αυτό σημαίνει μάχη. Σε όλη μου την καριέρα μάχομαι. Δεν έκανα ποτέ κάποιο τεράστιο συμβόλαιο, δεν κέρδισα ποτέ την Ευρωλίγκα, αλλά πάντα μαχόμουν. Δε θα μπορούσα να γυρίσω ποτέ την πλάτη μου σε μια ομάδα κι έναν οργανισμό που μου έδωσαν την ευκαιρία να συνεχίσω την καριέρα μου».

Για το αν θα τον ενδιέφερε να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ αν βρισκόταν λύση στο οικονομικό:

«Δεν αποσύρομαι. Δεν ξέρω αν αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Ο λόγος που έμεινα ήταν επειδή αγαπάω το μπάσκετ και ό,τι κάνω είναι παραπάνω από τα λεφτά. Αυτή τη συζήτηση πρέπει να την κάνω με την οικογένεια μου. Ξέρετε ότι έχω επικοινωνήσει με τους Ουίζαρντς που υπάρχει μία θέση στο τιμ του για μένα, αλλά κι αυτοί μου έχουν πει να παίξω όσο μπορώ. Πρέπει να το συζητήσω με την οικογένεια μου, δε μπορώ να είμαι εγωιστής. Δε γνωρίζω πως θα συνεχίσω αλλά αν υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση εδώ, δεν το αποκλείω να γυρίσω».

Για το αν του μένει μελαγχολία και αν η ομάδα μπορούσε να κάνει περισσότερα πράγματα φέτος:

«Προφανώς και είχαμε στόχους όταν ξεκινούσε η σεζόν, αλλά κάποια πράγματα δε μπορείς να τα ελέγξεις. Έφυγαν κάποιοι παίκτες και παίξαμε με αυτούς που έμειναν. Δε μπορούσα καν να φανταστώ τι θα γινόταν αν έφευγα κι εγώ. Όσο ήμουν εδώ, υπήρχε λίγο καλύτερο ηθικό και καλύτερη κατάσταση στα αποδυτήρια. Αυτό που θα μου λείψει περισσότερο είναι οι εκπληκτικοί συμπαίκτες μου. Το προπονητικό τιμ, έκανε πολύ καλή προσπάθεια, έφερε πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλές προσωπικότητες. Όλοι τους, από τους μικρότερους, μέχρι τον αρχηγό. Βγάζω το καπέλο στον κόουτς, που διαχειρίστηκε όλες τις προσωπικότητες που είχε φέτος στην ομάδα. Οι Γουόριορς έχουν τον Κερ, που έχει δώσει στον καθένα το ρόλο του, παίκτες με πολύ μεγάλα συμβόλαια. Θα ήθελα πολύ, η ομάδα να είχε λεφτά για να κρατήσει το ρόστερ της αρχής της σεζόν, γιατί πίστευα ότι μπορούσε να κερδίσει κάτι. Ελπίζω όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να βρει σταθερότητα και να κάνει το επόμενο βήμα για να κάνει αυτά που μπορεί».

Γκος: «Περήφανος που έδωσα μάχη για την ασπρόμαυρη φανέλα»