MENU

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες ήταν δύσκολη για όλους στον Άρη, για τον Δημήτρη Γουλιέλμο ήταν επίσης «σχολείο» μιας και ο ίδιος δεν ήταν ποτέ παράγοντας. Έκανε λάθη με σημαντικότερο την εμπιστοσύνη που έδειξε στον Βαγγέλη Αγγέλου ο οποίος τον έπεισε να μην λύσει το θέμα των «ban» και να προχωρήσει η ομάδα. Και είδαμε όλοι που κατέληξε αυτό το πλάνο.

Τώρα πλέον και με την εμπειρία της δύσκολης χρονιάς, ο Δημήτρης Γουλιέλμος δεν κάνει δηλώσεις βασισμένες σε υπολογισμούς και διακαής πόθους, όπως η περσινή για τα αέσοδα του 1 εκ. ευρώ. Βλέπει αυτό που βλέπουμε όλοι, με τον υπογράφων να το φωνάζει εδώ και καιρό. Ότι αν δεν λυθεί το «ban», η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη ειδικά με την αναδιάρθωση.

Όμως εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Αυτή την στιγμή που μιλάμε ο Δημήτρης Γουλιέλμος έχει 200.000 ευρώ τις οποίες μπορεί να διαθέσει στο θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών. Αλλά του λείπουν άλλες 200.000 ευρώ, τις οποίες δεν έχει και πρέπει να βρει. Και το χρονικό περιθώριο που υπάρχει και θέτει ο ίδιος για να πάρει την απόφαση «με ban ή χωρίς ban», είναι η 15η Ιουνίου. Σε λιγότερο από έναν μήνα λοιπόν πρέπει είτε να έχει λύσει το πρόβλημα, είτε να ζήσει άλλη μία χρονιά με αυτό. Την στιγμή που ήδη ένας ξένος έχει φύγει, ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων δεν φαίνεται να επιστρέφει.

Τι γίνεται τώρα θα μου πει κάποιος; Ο ίδιος ο Δημήτρης Γουλιέλμος θα κάνει κάλεσμα στον κόσμο, τους φιλάθλους, τους Αρειανούς που μπορούν να βοηθήσουν οικονομικά. Με την ελπίδα να βρει ανταπόκριση. Είτε με αγορά μετοχών, είτε με δωρεά στην ομάδα, είτε μέσω χορηγίας, είτε με την αγορά ενός διαρκείας. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Ο ίδιος μπορεί να βάλει 200.000 ευρώ, έχοντας στην… άκρη όπως λέει, χρήματα για να βγάλει την επόμενη χρονιά. Και ψάχνει άλλες 200.000 ευρώ για τους διακανονισμούς κυρίως με Σανικίντζε, Ντραγκίσεβιτς και Μαρμπλ, χρήματα τα οποία θα δοθούν σε προκαταβολές αλλά και στις πρώτες δόσεις μέσα στο καλοκαίρι όπου η ΚΑΕ δεν έχει έσοδα.

Η ΚΑΕ θα πραγματοποιήσει ένα χορηγικό φόρουμ, με σκοπό να προσελκύσει εταιρείες που να διαφημιστούν στον Άρη. Η ΚΑΕ μιλάει ήδη με εταιρείες για χορηγίες. Η ιδέα για το φόρουμ είναι πολύ καλή από το συγκεκριμένο τμήμα της ΚΑΕ. Αλλά αυτή η διαδικασία χρειάζεται χρόνο, ο οποίος δεν υπάρχει για το «ban». Το οποίο πρέπει να λυθεί άμεσα.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γιατί όπως ανέλυσα και στο προηγούμενο blog μου, ο Άρης δεν μπορεί να πάει με απαγόρευση μεταγραφών στο νέο πρωτάθλημα όπου θα υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Δεν μπορεί να πάει με μία ελληνική ομάδα. Θα είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό και αυτό το καταλαβαίνουν όλοι πλέον στον οργανισμό.

Την ώρα λοιπόν που ο Αρειανός έχει το μυαλό του στο διαρκείας του ποδοσφαίρου, στην κλήρωση του Europa League και στο ταξίδι που θα κάνει, έρχεται η ΚΑΕ και θα του ζητήσει βοήθεια. Το ίδιο ισχύει και για τους επώνυμους Αρειανούς, οι οποίοι σύμφωνα με τον Δημήτρη Γουλιέλμο δεν βοήθησαν την προηγούμενη χρονιά.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ελπίζει, περιμένει, ότι το κάλεσμα του αυτή την φορά θα βρει ανταπόκριση. Ότι ο κόσμος θα βοηθήσει και πάλι. Ότι θα βρεθούν τα χρήματα για το «ban». Αλλά η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος έχει βοηθήσει πολλάκις και έχει κουραστεί. Ο κόσμος θέλει να δει πράξεις, τις οποίες αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προσφέρει ο Δημήτρης Γουλιέλμος. Και αυτή είναι η δική του δύσκολη αποστολή. Να πείσει τον κόσμο να τον βοηθήσει ακόμα μία φορά, χωρίς να μπορεί ουσιαστικά να του προσφέρει κάτι χειροπιαστό.

Είναι η ώρα για τον οργανισμό Άρη να αποφασίσει τι θέλει, τι μπορεί να κάνει, για το τμήμα μπάσκετ. Αν θα βοηθήσει τον Δημήτρη Γουλιέλμο στην προσπάθεια του ή αν θα κάνει τον… σταυρό του για την νέα χρονιά. Αν υπάρχει άλλη λύση, τότε ας παρουσιαστεί. Τώρα όμως πριν είναι αργά…

Ξέρω ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Έχει δώσει πολλά και έχει πάρει λίγα. Έχει πιστέψει σε μεγάλα λόγια και έχει απογοητευτεί. Αλλά και πάλι αυτός είναι ο οποίος θα κληθεί να δώσει βοήθεια. Γιατί αυτός έχει την μεγάλη δύναμη.

Υ.Γ.1: Σύμφωνα με τον Γουλιέλμο, το θέμα του Αλεξανδρείου θα κλείσει άμεσα, είτε θετικά είτε αρνητικά. Ελπίζω θετικά, η Κυβέρνηση θέλει να δώσει το γήπεδο. Το… αλλιώς δεν θέλω να το σκέφτομαι.

Υ.Γ.2: Το να δίνεις όλες τις αρμοδιότητες σε έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει φύγει μεσούσης της χρονιάς στο παρελθόν ήταν από την αρχή λάθος. Θα έπρεπε ο Γουλιέλμος να ρωτήσει. Αν και ακόμα κάποιοι πιστεύουν ότι ο Αγγέλου λειτούργησε σωστά. Δυστυχώς…

Υ.Γ.3: Όπως είπα και στον ίδιο τον Γουλιέλμο, η πρώτη πράξη που πρέπει να κάνει είναι να μειώσει τα «ban», με τις δύο υποθέσεις που έχει κλείσει. Το 8 να γίνει 6. Θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχολογία του Αρειανού.

SDNA Google news
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Οι 200.000 ευρώ για το «ban» και το κάλεσμα του Γουλιέλμου στον κόσμο να βάλει… πλάτη
EVENTS