MENU

Το ελληνικό μπάσκετ ζει ιστορικές στιγμές, αλλά αυτή την φορά όχι χαρούμενες. Οχι μέσα στις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Το γιατί το βλέπετε, το ζείτε, το διαβάζετε κάθε μέρα. Το θέμα, όμως, είναι ότι η όλη ιστορία έχει φτάσει στην τελική της ευθεία. Με τον Ολυμπιακό, που είναι στο επίκεντρο, να βρίσκεται μπροστά σε μία ιστορική απόφαση. Τι θα πράξουν οι Αγγελόπουλοι αυτή την φορά; Θα κατεβάσουν την ομάδα τους στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό ή θα υπάρξει υποβιβασμός στην Α2;

Εκεί έχει φτάσει η υπόθεση, γιατί οι Πειραιώτες έχασαν και την τελευταία ελπίδα, που είχαν, με την παράταση, που έδωσε σήμερα το ΑΣΕΑΔ. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός δεν ήθελε και δεν θέλει να παίξει στα πλέι-οφ. Αυτό απορρέει βασικά από τα μεγάλα του οικονομικά προβλήματα, που μέσα στην σεζόν κορυφώθηκαν. Βλέποντας οι «ερυθρόλευκοι» ότι αγωνιστικά δεν μπορεί να προχωρήσει η χρονιά, αποφάσισαν να κάνουν την επανάστασή τους. Πρώτα από όλα με την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ στο ματς του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Οι εξέλιξεις όμως, δεν τους δικαίωσαν. Χάθηκε η μία μάχη πίσω από την άλλη, στον ΕΣΑΚΕ έμεινε μόνος του, οι προσφυγές στο ΑΣΕΑΔ δεν είχαν αποτέλεσμα. Συνέπεια όλων αυτών των αποφάσεων, ο Ολυμπιακός να βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο.

Το πρώτο εμπόδιο, την προηγούμενη εβδομάδα, το ξεπέρασαν οι ερυθρόλευκοι. Οπου πρώτο εμπόδιο ήταν ο υποβιβασμός στην Α2, αν δεν κατέβαιναν στο ματς με τον Προμηθέα, όπου κληρώθηκε να διαιτητεύσει ο ανεπιθύμητος στον Ολυμπιακό, Παναγιώτης Αναστόπουλος. Με τους τρόπους, που όλοι γνωρίζουμε, ο Αναστόπουλος υποχρεώθηκε να δηλώσει κώλυμα, να μην πάει στο ΣΕΦ και εν τέλει το παιχνίδι με τους Πατρινούς να γίνει κανονικά.

Αποφεύχθηκε έτσι ο υποβιβασμός στην Α2 για τον Ολυμπιακό και μάλιστα υπήρχε η πεποίθηση ότι στα πλέι-οφ είναι διαφορετικά τα δεδομένα. Άπαντες πίστευαν ότι και να μην κατέβει, δεν υπάρχει θέμα υποβιβασμού. Υπάρχει, όμως, όπως δήλωσαν οι νομικοί του ΕΣΑΚΕ και όπως δημόσια είπε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Αν δεν κατέβει λοιπόν, στο ΟΑΚΑ, οδηγείται στην Α2 ο Ολυμπιακός, αφού δεν μπόρεσε παράλληλα να κάνει κάτι με το ΑΣΕΑΔ. Η πλειοψηφία του κόσμου του στηρίζει το «μέχρι τέλους», αλλά εύκολο είναι να το λες και να το γράφεις στο διαδίκτυο και πολύ δύσκολο να γίνει πραγματικότητα και να το ζήσεις. Ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο μέγεθος και η Α2 θα είναι κάτι σαν κόλαση για την ομάδα του Πειραιά, που εκτός των άλλων έχει τρεις Ευρωλίγκες στην τροπαιοθήκη της.

Στις 19.00 την Δευτέρα είναι προγραμματισμένο, λοιπόν, το πρώτο ντέρμπι των πλέι-οφ και μένει να δούμε αν ο Ολυμπιακός θα κάνει την λεγόμενη «κωλοτούμπα» ή θα εμμείνει αδιαπράγματευτα στην θέση του.

Οι στιγμές είναι ιστορικές, δεν έχουν προηγούμενο και οι Αγγελόπουλοι καλούνται να πάρουν τη σημαντικότερη απόφαση στα 94 χρόνια από τη γέννηση του πειραϊκού σωματείου.

Η ώρα της ιστορικής απόφασης για τον Ολυμπιακό: Kατεβαίνει ή υποβιβάζεται
EVENTS