MENU

Το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ έχει μπει στην τελική ευθεία του. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν «σημαδέψει» εδώ και καιρό το Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια και η υπόθεση «τρέχει» με γοργούς, Αυτό φάνηκε και το απόγευμα της Δευτέρας, όπου τοποθετήθηκε ένας ακόμα... κρίκος στην αλυσίδα, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε η ΑΕΚ να πάρει τα... κλειδιά του γηπέδου και να αποκτήσει την έδρα που τόσο έχει ανάγκη ως οργανισμός για να αλλάξει επίπεδο.

Όπως γνωστοποίησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, μέσα από Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η τροπολογία σχετικά με το κλειστό γήπεδο στα Λιόσια ψηφίστηκε στη Βουλή, κάτι που δίνει την κυριότητα του γηπέδου στην ΓΓΑ. Θυμίζουμε πως μέχρι πρότινος το γήπεδο πάλης βρισκόταν στην κυριότητα της ΕΤΑΔ, η οποία είχε οτν έλεγχο και αρκετών ακόμα δημοσίων ακινήτων.

Η εξέλιξη αυτή ήταν πολύ σημαντική για την ΑΕΚ, καθώς οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση του deal θα γίνουν αποκλειστικά με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη. Και έτσι, οι σκόπελοι που πρέπει να ξεπεραστούν για να γίνει το μεγάλο όνειρο των ανθρώπων της ομάδας, πράξη είναι πολύ λιγότεροι..

Για την ακρίβεια, τα βήματα που απομένουν για να πάρει τον έλεγχο του γηπέδου η ΑΕΚ είναι μόλις δύο. Ας δούμε παρακάτω...

Η συμφωνία με Βασιλειάδη

Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ επί τάπητος στην Πολιτεία είδαν με πολύ «ζεστό» μάτι την προοπτική αξιοποίησης ενός ακινήτου από την Ένωση. Έτσι, όταν η κουβέντα στράφηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια, υπήρξε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα σε Μάκη Αγγελόπουλο και Γιώργο Βασιλειάδη.

Οι δύο πλευρές από την πρώτη στιγμή φάνηκε και φτάνουν κοντά σε συμφωνία. Άλλωστε, υπάρχει ήδη προφορική συμφωνία ανάμεσα σε ΑΕΚ και Πολιτεία για την παραχώρηση του γηπέδου. Όλοι, μάλιστα, περίμεναν ώστε η κυριότητα του γηπέδου στα Λιόσια να περάσει στα χέρια της ΓΓΑ, κάτι που έγινε μέσα από την τροπολογία που ψηφίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή.

Η εξέλιξη αυτή άνοιξε ακόμα περισσότερο το δρόμο προς την οριστική συμφωνία των δύο πλευρών. Στην παρούσα φάση υπάρχει συμφωνία σε προφορικό επίπεδο και τις επόμενες μέρες αναμένεται να προχωρήσει ακόμα περισσότερο η υπόθεση. Κι αυτό γιατί θα τεθούν επί τάπητος τα πιο σημαντικά ζητήματα, που σχετίζονται με τη μίσθωση του γηπέδου, αλλά και τα χρόνια στα οποία θα βρίσκεται η ομάδα στο γήπεδο. Με βάσει τις συζητήσεις που έχουν γίνει πάντως, ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οριστικό deal μοιάζει με θέμα ημερών.

Ο δήμος Φυλής

Ένα ακόμα βήμα για την οριστική συμφωνία έχει να κάνει και με τον Δήμο Φυλής. Η ΑΕΚ έκανε τις επαφές με τον Δήμαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, ο οποίος είναι υποψήφιος και στις τωρινές δημοτικές και φαντάζει ακλόνητο φαβορί για να επανεκλεγεί για μία ακόμα φορά.

Οι επαφές ανάμεσα στον Δήμο Φυλής και την Ένωση βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και άπαντες περιμένουν τα αποτελέσματα των εκλογών ώστε να αρχίσουν τα έργα στο γήπεδο και να μπορέσει η Ένωση να έχει την έδρα της έτοιμη με τη νέα σεζόν. Το πλάνο εξάλλου αναφέρει πως η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να δώσει το πρώτο παιχνίδι της στο νέο γήπεδο τον Σεπτέμβριο, έχοντας τελειώσει όλες οι απαραίτητες εργασίες στην αρένα.

Σε κάθε περίπτωση στην ΑΕΚ κρατούν για την ώρα κλειστά χαρτιά –και κλειστά στόματα- μέχρι να υπάρξει οριστική συμφωνία και πέσουν οι υπογραφές για το γήπεδο. Την ίδια στιγμή, όμως, η υπόθεση έχει φτάσει στο τελικό στάδιο και όλα δείχνουν ένα πράγμα, πως η ΑΕΚ θα μπει άμεσα στο νέο «σπίτι» της...

Αυτά είναι τα δύο τελευταία βήματα για το γήπεδο της ΑΕΚ στα Λιόσια