MENU

Η αγωνιστική περίοδος φτάνει στο τέλος της για τον Άρη, μία χρονιά η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί από μέτρια ως κακή με βάση τις δηλώσεις που έγιναν στην αρχή της χρονιάς. Με βάση όμως την εικόνα και τα αποτελέσματα, θεωρείται πετυχημένη αφού η ομάδα δεν κινδύνευσε.

Αφού λοιπόν το αγωνιστικό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, καιρός να δούμε την άλλη σκληρή πραγματικότητα. Αυτή της οικονομικής κατάστασης της ομάδας και ουσιαστικά της επιβίωσης της. Και δεν αναφέρομαι στα επόμενα χρόνια, αλλά για την επιβίωση της στους επόμενους μήνες, στο καλοκαίρι που έρχεται.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος στην πρώτη του και μοναδική συνέντευξη τύπου εξέφρασε περισσότερο επιθυμίες και όχι εκτιμήσεις βασισμένες πάνω σε ένα επιχειρηματικό πλάνο με βάση την πραγματικότητα του Άρη και του ελληνικού μπάσκετ.

Έκανε λόγο για 500.000 ευρώ που θα έβαζε αυτός και οι άνθρωποι που τον βοηθούσαν και θα πήγαιναν στα παλιότερα χρέη. Μίλησε για μπάτζετ της ομάδας το οποίο θα βγαίνει από τα έσοδα της και δεν θα χρεώσει την ΚΑΕ ούτε ευρώ παραπάνω. Περίμενε 1 εκ. ευρώ εγγυημένα έσοδα. Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν έγινε.

Τα χρήματα που έβαλε ο ίδιος και προορίζονταν για τα παλιότερα χρέη, πήγαν κυρίως στις τρέχουσες υποχρεώσεις και το φετινό μπάτζετ. Και αυτό γιατί τα έσοδα ήταν αρκετά λιγότερα απ’ όσα είχε εκτιμήσει, ενώ τα έξοδα αρκετά περισσότερα.

Το μειωμένο κατά 80.000 ευρώ τηλεοπτικό συμβόλαιο πήγε στην μίσθωση του γηπέδου, ενώ τα διαρκείας είχαν πτώση την ίδια ώρα που η ευρωπαική περιπέτεια χρέωσε την ομάδα με ένα ποσό άνω των 50.000 ευρώ. Οπότε το μπάτζετ βγήκε από νωρίς εκτός… τροχιάς και τα χρήματα που προορίζονταν για τα χρέη αναγκαστικά δόθηκαν αλλού.

Έτσι φτάσαμε τέλη Απριλίου και η ΚΑΕ είναι φανερό ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα, αφού υπάρχουν οφειλές είτε προς το άρθρο 99, είτε σε οφειλές παλιών παικτών με αποκορύφωμα την αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής από πέντε αθλητές που εκπροσωπεί ο κ. Πετράτος, είτε στην τωρινή ομάδα, είτε προς το Κράτος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος αναζήτησε «συμπαίκτες», κάποιοι βοήθησαν αλλά όχι στον βαθμό που θα περίμενε ο ίδιος και είναι κάτι που το λέει με παράπονο. Όμως οι ώρες είναι κρίσιμες και πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση. Είτε από τον Δημήτρη Γουλιέλμο, είτε από τον οργανισμό Άρη. Γιατί μπορεί η αίτηση κατάπτωσης της εγγυητικής για ένα μικρό ποσό, να μην φοβίζει ορισμένους, όμως αυτό ακριβώς το πρόβλημα δείχνει τιν βαθμό αδυναμίας που υπάρχει.

Και εδώ θα πρέπει να μπει στην κουβέντα και το πρόβλημα με τα 8 «ban» που έχει ο Άρης, όπου απαιτείται ένα νούμερο κοντά στις 500.000 ευρώ προκειμένου να τα λύσει και να μπορεί να κάνει μεταγραφές. Διαφορετικά και εφόσον παραμείνει η απαγόρευση, ο Άρης είχε θα πρέπει να κρατήσει τους ξένους που διαθέτει και στα συμβόλαια των οποίων υπάρχουν για την νέα χρονιά αυξημένες αποδοχές, είτε να διώξει μερικούς και να πάρει σε μία… ελληνική ομάδα με τους κινδύνους που αυτό εμπεριέχει. Εδώ να προσθέσω ότι οι ξένοι που μπορεί να αποκτήσει ακόμα ο Άρης είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού και τα κασέ τους είναι απαγορευτικά.

Ουσιαστικά αυτή την στιγμή ο μπασκετικός Άρης αναζητάει, περιμένει, εύχεται, να γίνει ένα θαύμα. Να βρεθούν χρήματα για να μπορέσει όχι απλά να τελειώσει πλήρης την χρονιά, αλλά να επιβιώσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Αν η προηγούμενη χρονιά και αυτή που ολοκληρώνεται σε μερικές ημέρες χαρακτηρίστηκαν ως οι δυσκολότερες στην ιστορία του Άρη, εφόσον δεν αλλάξει κάτι δραματικά στο οικονομικό κομμάτι, τότε τα δύο προηγούμενα χρόνια θα φαντάζουν ως… παιχνιδάκι, μπροστά σε αυτή που έρχεται.

Κλείνοντας για το θέμα της κ. Αμβροσιάδου θα πω απλά ότι κάτι γίνεται, κάτι υπάρχει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι καλό να «κρατάς μικρό καλάθι», ώστε αν τελικά προχωρήσει το θέμα και υπάρξει κάτι στο μέλλον, τότε να το λάβουμε ως ένα… θαύμα. Αλλά αυτή την στιγμή κανείς δεν μπορεί να βασιστεί σε «αν» και σε μία υπόθεση που ακόμα δεν μας έχει δείξει ότι έχει ξεκινήσει, απλά υπάρχει σαν… ιδέα.

Υ.Γ.1: Την ώρα που έγραφα το σημερινό blog, άκουσα περί προβλήματα με τα σπίτια ορισμένων παικτών. Ελπίζω να είναι κάτι μικρό και να μην ζήσουμε παλιότερες τραγικές καταστάσεις.

Υ.Γ.2: Πρώτα κοιτάς να φτιάξεις το δικό σου «σπίτι» και μετά τι κάνει ο γείτονας στο δικό του. Αν το… πας αλλιώς, τότε το δικό σου θα είναι το πρώτο που θα πέσει.

Περιμένοντας ένα θαύμα…
EVENTS