MENU

Η ώρα για να αποκτήσει και πάλι η ΑΕΚ το δικό της «σπίτι» πλησιάζει. Η Ένωση είχε ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, ώστε να αποκτήσει τον δικό της χώρο, στον οποίο θα «χτίσει» το μέλλον της σε όλα τα επίπεδα. Αυτός ο χώρος βρέθηκε τους τελευταίους μήνες και είναι το Ολυμπιακό Κλειστό Γήπεδο Πάλης, στα Άνω Λιόσια.

Η υπόθεση έχει προχωρήσει αρκετά, όπως είναι ήδη γνωστό και το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία του. ΑΕΚ και Δήμος Φυλής έχουν βρει σημείο τομής από την πρώτη στιγμή, ενώ ο Δήμος είναι έτοιμος ήδη να ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητε εργασίες, με σκοπό η ΑΕΚ να μπει στο νέο... σπίτι της με την έναρξη της σεζόν 2019-20, όπως είναι και το αρχικό πλάνο της διοίκησης Αγγελόπουλου.

Ο υπεύθυνος του πρότζεκτ «Φυλή 2021», Γιώργος Πραχαλιάς, είναι ο άνθρωπος που... τρέχει όλες τις απαραίτητες διεργασίες, σε συνεννόηση με τον Δήμο Φυλής και μιλώντας στο SDNA ανέλυσε το πλάνο που περιλαμβάνει αναβάθμιση της περιοχής, μέσα και από την παρουσία της ΑΕΚ στην πόλη, ενώ εξήγησε τι περιλαμβάνει το πρότζεκτ «Φυλή 2021», λίγες ώρες πριν από την επίσημη παρουσίασή του.

Αρχικά, ο κ.Πραχαλιάς αναφερόμενος στο πρότζεκτ τόνισε πως «πρόκειται για ένα μεγάλο σχέδιο που αφορά τη χωρική ανασυγκρότηση της Φυλής και είναι στην αρμοδιότητα της πόλης. Θα γίνει ούτως ή άλλως. Έχει ένα μεγάλο εύρος δημοσίων πολιτικών και επιδιώκουμε την χωρική ανασυγκρότηση και ανασύσταση της πόλης. Στα πλαίσια αυτά και με δεδομένο ότι η ΚΑΕ ΑΕΚ έψαχνε για γήπεδο, ήμασταν σίγουροι πως η ομάδα θα ερχόταν εδώ και είχαμε προβλέψει τις απαιτήσεις που θα προέκυπταν από μια τέτοια εγκατάσταση, όπως είναι τα συγκοινωνιακά, τα οικιστικά, τα πολεοδομικά. Εμείς έχουμε κάνει πρόνοιες και έχουμε προσαρμόσει το σχεδιασμό μας πάνω στην υποδοχή της ΚΑΕ. Συναντηθήκαμε με τη διοίκηση της ΚΑΕ μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και είδαν οι άνθρωποι πως υπάρχει σχέδιο και ο κύριος Αγγελόπουλος πήρε την απόφαση να φέρει την ομάδα στην πόλη, κάτι για το οποίο εμείς είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι».

Ο Δήμος Φιλής από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλευρό της ΑΕΚ, δείχνοντας από την πρώτη στιγμή την διάθεσή του να φιλοξενήσει την Ένωση στην πόλη. «Η εγκατάσταση της ΚΑΕ στο γήπεδο αφορά την ομάδα και το ΕΤΑΔ. Δεν είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου. Δεν έχουμε εικόνα και δεν μπλέκουμε σε... ξένα χωράφια. Σε ό,τι συζητήσεις και απαιτήσεις έχουν προκύψει, εμείς έχουμε κάνει σχετική προετοιμασία, είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΑΕ ΑΕΚ ώστε να ανταποκριθούμε σε ό,τι άλλο ζητηθεί και θεωρώ πως όλα θα πάνε κατ' ευχήν. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε προβλήματα όπως στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το αντίθετο, είμαστε ευτυχείς που έρχεται η ομάδα και είμαστε στη διάθεση της ΚΑΕ για συνεργασία, όποτε απαιτηθεί».

Σχετικά με την παρουσία της ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Κλειστό Γήπεδο Πάλης τόνισε ότι «έχουμε περιλάβει τον σχεδιασμό και τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, ώστε να εξασφαλίσουμε χώρους και υποδομές. Ακριβώς το τι θα κάνει η ΚΑΕ, θα τοποθετηθεί η ίδια. Εμείς, ως Δήμος, δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε ξένα χωράφια».

Όσον αφορά την παρουσίαση του Σαββάτου ο Πραχαλιάς αποκάλυψε πως «εκτιμώ πως θα υπάρχουν εκπρόσωποι της ΑΕΚ στην παρουσίαση του πρότζεκτ. Έχουν γίνει επαφές και η ΚΑΕ θα εκπροσωπηθεί στην παρουσίαση το ερχόμενο Σάββατο. Εκπροσώπηση θα υπάρχει».

Επιστρέφοντας η κουβέντα στο πρότζεκτ «Φυλή 2021» επεσήμανε πως δεν είναι μόνο η ΑΕΚ που θα αναβαθμίσει την πόλη. «Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η ΑΕΚ είναι ίσως το μικρότερο από τα έργα που θα γίνουν στην πόλη. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, όλα τα υπόλοιπα έργα που έχουμε χωροθετήσει είναι μεγαλύτερες από την εγκατάσταση της ΑΕΚ. Απλώς, η ΑΕΚ είναι το... κερασάκι στην τούρτα και συμβάλλει κατά πολύ στην αλλαγή του brand name της πόλης».

Το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα ξεκινήσουν τα έργα. Και γι' αυτό όμως υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο. «Έχουμε μπροστά μας τις δημοτικές εκλογές. Μετά δεν έχουμε ούτε χρόνο για χάσιμο. Μέχρι το 2021 πρέπει να έχουν χωροθετηθεί τα πάντα. Θα πρέπει να τρέξουν όλα με διαδικασία fast truck. Η εκτίμηση όλων μας είναι πως από την έναρξη της νέας σεζόν η ΑΕΚ μπορεί να ξεκινήσει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της από την πόλη μας», ήταν τα λόγια του.

Το Ολυμπιακό Κλειστό Γήπεδο Πάλης φιλοξενεί αρκετές ομάδες δυναμικών αθλημάτων, για τις οποίες έχει προβλεφθεί η μεταφορά τους σε άλλη έδρα. «Πρόκειται για μια win win κατάσταση. Κανείς δεν αισθάνεται αδικημένος. Απεναντίας όλοι ικανοποιούνται και με το παραπάνω. Ακόμα και ομοσπονδίες που χρησιμοποιούν το κλειστό για έδρα τους, η ΚΑΕ ΑΕΚ έχει φροντίσει ώστε να ικανοποιηθούν πλήρως με τη μεταφορά σε χώρους, αλλά και τη χρηματοδότησή τους».

Όσον αφορά τη σημασία της ΑΕΚ για την περιοχή ήταν αφοπλιστικός. «Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι πως η νέα ταυτότητα της πόλης θα είναι ταυτισμένο απόλυτα με την γεωπολιτισμική διάσταση και την οικουμενικότητα των συμβόλων της ΑΕΚ. Θα δείτε πως όταν παρουσιαστεί το πρότζεκτ θα καταλάβετε πλήρως τι εννοούμε. Να είναι ασφαλείς οι οπαδοί της ΑΕΚ, πως ό,τι χρειαστεί η ΑΕΚ ο Δήμος Φυλής θα είναι εκεί. Η ΑΕΚ θα αποκτήσει πολλά περισσότερα από ένα απλό σπίτι και θα το δουν όλοι όταν έρθει η ώρα της παρουσίασης το ερχόμενο Σάββατο».

«Η ΑΕΚ θα αποκτήσει πολλά περισσότερα από ένα απλό σπίτι στη Φυλή»
EVENTS