MENU

To μεσημέρι της Κυριακής (16/3) διεξήχθη μία ξεχωριστή αναμέτρηση μπάσκετ. Με πρωτοβουλία της W.I.N Hellas πραγματοποιήθηκε αγώνας επίδειξης ανάμεσα σε ανθρώπους του αθλητισμού αλλά και της showbiz, με στόχο να ενισχυθεί η προσπάθεια καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών.

To SDNA βρέθηκε στο «Eurohoops Dome» ως χορηγός επικοινωνίας και σας μετέφερε όσα ενδιαφέροντα συνέβησαν στις εγκαταστάσεις στην Κηφισιά. Μεταξύ των καλεσμένων στο event αυτό ήταν και ο Λούκα Μπάνκι. Ο Ιταλός τεχνικός ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για την συμμετοχή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Πραγματικά εκτιμώ την πρόσκληση στην διοργάνωση. Με έχει εντυπωσιάσει ο τρόπος με τον οποίο οι όλοι συμμετέχουν στο event, έχοντας ενθουσιασμό. Η τοποθεσία είναι εξαιρετική, μιας και έρχομαι πρώτη φορά εδώ. Σίγουρα υπάρχει και ο στόχος μας, να στηρίξουμε την προσπάθεια της εκδήλωσης από την W.I.N. Hellas περνώντας το μήνυμα να σταματήσουμε την βία και κάθε είδους κακομεταχείριση των γυναικών. Από την πλευρά μας είναι απλώς μία προσπάθεια να είμαστε εδώ, να βοηθήσουμε οικονομικά χωρίς να ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι το μήνυμα».

Από τον πάγκο της ΑΕΚ, στον ρόλο του προπονητή μίας εκ των δύο ομάδων, ο Ιταλός τεχνικός έδειξε έτοιμος για την καινούρια πρόκληση. «Έχουμε πολλές κοπέλες στην ομάδα. Ποτέ δεν είχα προπονήσει γυναίκες, είναι μία νέα εμπειρία και κάτι διαφορετικό για εμένα. Έκανα καλή στελέχωση. Όλοι μας έχουμε το κόκκινο μακιγιάζ στο πρόσωπο, καθώς κανείς δεν θέλει να δει ξανά αίμα στο πρόσωπο, στο σώμα αλλά και στην ψυχή».

Φυσικά, από την συζήτηση δεν μπορούσε να λείψει η ΑΕΚ και η παρουσία της την φετινή χρονιά. Με ένα τρόπαιο στην κατοχή της, το Διηπειρωτικό Κύπελλο, καθώς και την πρόκριση στους «8» του Basketball Champions League είναι εφικτό να ξεπεράσει την περσινή άκρως εντυπωσιακή σεζόν;

«Δεν είναι ρεαλιστικό να ξεπεράσουμε εκείνη χρονιά, αλλά θέλουμε και συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε. Πραγματικά, θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου για την καθημερινή προσπάθεια. Στο Ρίο Ντε Τζανέιρο απέδειξαν πόσο ενδιαφέρονται για την ΑΕΚ και την φετινή χρονιά. Ελπίζω ότι θα είναι έτοιμοι για τις επόμενες μάχες. Θα είναι δύσκολα τα πλέι οφ με την Μπάμπεργκ, αλλά πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Πιστεύω όμως ότι τα παιδιά έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλά βρισκόμαστε μόνο στην αρχή».

Η απόφαση του Ολυμπιακού να μην αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ αναμένεται να επιφέρει ποινή στους «ερυθρόλευκους» και ενδεχομένως να οδηγήσει την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση και με πιθανό πλεονέκτημα έδρας. Ο Λούκα Μπάνκι, ωστόσο, δεν έχει τέτοιο σενάριο ως σκέψη.

«Δεν είναι κάτι που βρίσκεται στο μυαλό μας ούτε αποτελεί προτεραιότητα. Είμαστε αφοσιωμένοι αποκλειστικά στο να ολοκληρώσουμε το πρωτάθλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τώρα με τα πλέι οφ χάνουμε σε επίπεδο ενέργειας και συγκέντρωσης. Το επίπεδο και η ποιότητα στην Basket League είναι υψηλά και σε κάθε αγώνα παλεύεις να είσαι ανταγωνιστικός. Πραγματικά δεν μας απασχολεί τόσο πολύ, αλλά ως φίλοι του αθλήματος, πέρα από την ιδιότητά μας ως παίκτες και προπονητές, λυπούμαστε με όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ».

Κλείνοντας, ο Ιταλός προπονητής αναφέρθηκε στο sdna.gr σε μία από τις εκκρεμότητες της παρουσίας του εδώ, το αν δηλαδή αυτή θα έχει... παράταση και τα επόμενα χρόνια, μετά και τις δηλώσεις του Μάκη Αγγελόπουλου πως πρέπει να «χτίζουν» μαζί και στο μέλλον.

«Είναι κάτι που πρέπει να συμφωνήσουμε μαζί. Είναι πολύ πρώιμο να το συζητούμε. Θα ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ, μου αρέσει ο τρόπος που εξελίσσεται η σεζόν αλλά είναι νωρίς να κάνουμε κουβέντα για το θέμα αυτό».

Μπάνκι στο SDNA: «Θα ήθελα να μείνω στην ΑΕΚ, συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»