MENU

Ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο έχει πάρει τον δρόμο του. Έχει άλλο ένα παιχνίδι αύριο από τα 13 που του απομένουν αν φτάσει και μέχρι τον τελικό του κυπέλλου και ξέρουμε πως η ομάδα θα είναι σοβαρή και θα προσεγγίσει σωστά τον στόχο της.

Δεν ξέρουμε αν θα φτάσει μέχρι το νταμπλ, όμως έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα θα κάνει το καλύτερο δυνατό.

Το μόνο που μπορούμε να πούμε για το αυριανό παιχνίδι, τα 90 λεπτά είναι άσχετα με την τοξικότητα που προκαλεί ο περίγυρος του αντιπάλου, ως ομάδα έχει μία φιλοσοφία που πρέπει να προσεχτεί, έχει μία τετράδα – πεντάδα κανονικών ποδοσφαιριστών που πρέπει να ακυρωθούν μέσα στο χορτάρι και εμείς από την πλευρά μας να παίξουμε σοβαρά για να προσθέσουμε ένα τρίποντο.

Μετά το παιχνίδι, ίσως και να πιάσουμε το θέμα της επικοινωνιακής τους χυδαιότητας, ίσως και όχι. Θα δούμε.

Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν και παίρνουν τον δρόμο τους, είναι στο τμήμα μπάσκετ.

Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο για πολλούς λόγους. Το χειρότερο όλων ήταν πως υπήρχε μία ατμόσφαιρα πως κάτι έγινε και η ομάδα βγήκε εκτός προϋπολογισμού.

Όταν ήρθε στο στούντιο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου για να δώσει την συνέντευξη που του ζήτησα, γνώριζα καλά πως μετράμε ώρες. Οι παίκτες δεν θα γύριζαν από το ρεπό τους.

Ο κόουτς Ηλίας που λένε και οι φίλοι μας οι μπασκετικοί, έχει έναν εκπληκτικό τρόπο να επικοινωνεί. Χάρισμα θα το έλεγα. Ο τρόπος που χρησιμοποιεί τα ελληνικά σε συνδυασμό με τον τρόπο που σκέφτεται, σου δημιουργεί μία ξεκάθαρη εικόνα της πραγματικότητας.

Αυτή η ξεκάθαρη εικόνα ήταν που εκτιμώ πως κινητοποίησε πρόσωπα και καταστάσεις. Από έναν άνθρωπο μάλιστα που δεν έχει φθαρεί από την σκληρή καθημερινότητα του τμήματος εδώ και πολλά χρόνια. Ήταν ο κατάλληλος για να βγει μπροστά, γιατί κυρίως μετράει η εικόνα της ομάδας του.

Ενώ θα περίμενα η πρώτη αντίδραση να είναι από τον Θανάση Κατσαρή, ως πρόεδρο του ΑΣ και υπεύθυνο ουσιαστικά για την λειτουργία μίας διοίκησης πρωτοδικείου που θεωρητικά θα έπρεπε να είναι υπό τον έλεγχό του, αυτή ήρθε από τον Γιώργο Σαββίδη. Και ήρθε στη σωστή βάση.

Η θέση της οικογένειας ήταν αυτή που έπρεπε. Βάζει πλάτη, αλλά καλεί και άπαντες να ενεργοποιηθούν. Η ευτυχία να υπάρχει η οικογένεια στο κλαμπ, προφανώς και απενεργοποίησε κάποιες δυνάμεις που θα έπρεπε να κινητοποιηθούν όταν ο Μπάνε τέλη Νοέμβρη αποκάλυψε πως η χρονιά δεν βγαίνει.

Τρεις μήνες μετά, δεν είχε γίνει μισό ραντεβού. Κάτι... καρτέρια στον Ιβάν στο Μακεδονία Παλάς είχαμε μόνο.

Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσει ο σύλλογος, είναι πως η παρουσία του Ιβάν δεν δίνει άλλοθι σε όλους να ξύνονται και να αδιαφορούν ελπίζοντας πως θα δώσει την λύση πάντα αυτός. Και είμαστε πολύ τυχεροί που λίγο πριν διαλυθεί το τμήμα ο Γιώργος Σαββίδης δεσμεύτηκε δημοσίως. Όμως το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να ξεκαθαρίσει πως η υπόθεση μπάσκετ είναι και δική του, αλλά και όλων των άλλων.

Για να κατανοήσουμε λοιπόν τι σημαίνει μπάσκετ του ΠΑΟΚ, δεν είναι απλά μία υπόθεση ενός τμήματος που αρκείται να φυτοζωεί. Είναι ένα τμήμα που στο παρελθόν ακούμπησε την κορυφή της Ευρώπης, που έχει την υποδομή να το ξανακάνει, που έχει την τεχνογνωσία και τις προδιαγραφές αν υπάρξει μία σοβαρή επένδυση.

Το αστείο της υπόθεσης, είναι πως αυτό το έχουν κατανοήσει άπαντες πλην των ΠΑΟΚτσήδων παραγόντων. Πιο πολύ τον σέβονται οι αντίπαλοι παρά οι δικοί του.

Ήταν και η απορία του Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη. Και δική μου εννοείται.

Ο ΠΑΟΚ έχει γήπεδο, έχει δυναμική, έχει όλες τις προδιαγραφές ακόμα και γεωγραφικά να γίνει μία ομάδα Ευρωλίγκας. Δεν γνωρίζω αν η οικογένεια θέλει απλά να στηρίξει μέχρι να βρεθεί λύση. Αλλά αυτό το σενάριο είναι το δίκαιο. Δεν είναι υποχρεωμένη να δίνει πάντα λύσεις.

Αν βρεθεί επενδυτής, υπάρχει το δεδομένο πως θα στηριχτεί από την οικογένεια κάτι που συμβαίνει με το βόλεϊ και τον Αντώνη Τσαλόπουλο. Η παρουσία Σαββίδη δεν είναι λόγος για να φοβηθεί ένας επιχειρηματίας. Το αντίθετο είναι. Είναι κίνητρο να εμπλακεί.

Όποιος πάρει το μπάσκετ και αποδείξει για τις καλές του προθέσεις, θα είναι ένας εξαιρετικός συμπαίκτης του Ιβάν. Και μέσα από αυτή τη συνεργασία, χαμένος δεν θα βγει σίγουρα.

Κλείνοντας το κομμάτι μπάσκετ, εδώ και καιρό αιωρούνται διάφορες φήμες για τη σχέση της ΚΑΕ με την οικογένεια. Και με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Επειδή έχω πέσει θύμα καλοθελητών καμιά δυο χιλιάδες φορές στη καριέρα μου, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα πρόσωπο με πρόσωπο. Αν όντως συνέβη κάτι, που δεν προκύπτει από κάπου κάτι τέτοιο, να απομακρυνθούν από τον ΠΑΟΚ αυτοί που το έκαναν. Αν όχι, να απομακρυνθούν οι καλοθελητές.

Τέλος, ο βασικός χορηγός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η Stoiximan, αποφάσισε να πληρώσει από τώρα, τέλη Φλεβάρη, τους ανθρώπους που πίστεψαν στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και πόνταραν σε αυτόν.

Είναι σημαντικό να βγάζεις ασπροπρόσωπους αυτούς που επενδύουν σε εσένα και είμαι σίγουρος πως αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί για αρκετά χρόνια.

Κάποτε θα καταλάβουμε πως ο μπασκετικός ΠΑΟΚ ανήκει στην ελίτ
EVENTS