MENU

Πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού ήθελαν πολύ νωρίτερα να συμβεί αυτό, που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα τους, αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ. Η δυσφορία τους για την διαιτησία στα ματς με τον Παναθηναϊκό ήταν και είναι μεγάλη. Οι διοικούντες την ομάδα του Πειραιά όλα τα χρόνια φώναζαν και έλεγαν πράγματα για διαιτητές και Βασιλακόπουλο. Δεν έβλεπαν, όμως, προκοπή. Και αποφάσισαν πριν από μία εβδομάδα να κάνουν αυτό, που ήθελαν πολλοί φίλοι τους να κάνουν, αλλά ελάχιστοι θεωρούμε πίστευαν ότι θα συμβεί τελικά.

Στη ζωή ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ και να που ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε την σχετική ρήση: έφυγε από το ΟΑΚΑ και είναι αποφασισμένος να πάει την κατάσταση μέχρι εκεί, που δεν πάει, αν δεν έχει τα αποτελέσματα, που θέλει. Από το στρατόπεδο των «ερυθρόλευκων» αυτό, που μας έχει μεταφερθεί τις τελευταίες ώρες είναι ότι «από δω και πέρα θα δείτε πράγματα, που δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας». Ποια θα είναι αυτά τα πράγματα, εμείς δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Οπως πάντα, ο χρόνος θα είναι ο κριτής.

Και μάλιστα δεν θα αργήσουμε να έχουμε «καυτές» εξελίξεις, αφού το επόμενο «αιώνιο» ντέρμπι είναι για το πρωτάθλημα στις 17 Μαρτίου στο ΣΕΦ. Και όπως έχει πει ο Ολυμπιακός, δεν θα κατέβει σε αυτό αν δεν υπάρξουν ξένοι διαιτητές. Δεν θα κατέβει επίσης αν οριστούν οι Μάνος, Παναγιώτου και Αναστόπουλος. Το δεύτερο δεν θα είναι πρόβλημα. Δεν πρόκειται να οριστούν. Το πρώτο όμως; Γίνεται; Ολα γίνονται στη ζωή,, αλλά στην προκειμένη περίπτωση μάλλον δεν γίνονται. Το γιατί είναι εύκολο να το καταλάβει και ένα μικρό παιδί.

Αν τελικώς δεν οριστούν ξένοι διαιτητές, θα βρεθούμε μπροστά σε μία ιστορική κατάσταση. Ολυμπιακός από κει και πέρα δεν θα υπάρχει για το πρωτάθλημα (είτε τυπικώς, είτε ουσιαστικώς) και γενικώς το μπάχαλο, που ήδη υπάρχει, θα γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Και αν τραβήξουμε το σχοινί ακόμη πιο μακριά, τι πρωτάθλημα θα υπάρξει του χρόνου, αν δεν υπάρχει Ολυμπιακός; Και τι να κάνει ο Παναθηναϊκός σε μία Α1, που δεν θα έχει απέναντί του τον Ολυμπιακό; Με ποιον θα παίζει; Με την Κύμη και το Λαύριο; Για ποιο λόγο; Και βέβαια την ίδια ώρα ποιο κανάλι θα ασχοληθεί με ένα πρωτάθλημα, που δεν θα έχει τους δύο «αιώνιους»; 'Η ποιος μεγάλος χορηγός θα βάλει τα χρήματά του σε ένα προϊόν, που δεν θα έχει πλέον το ίδιο ενδιαφέρον;

Η συζήτησή μας έχει πολλά «αν», γιατί δεν ξέρουμε και ούτε μπορούμε να εκτιμήσουμε με κάποια σιγουριά τι θα γίνει. Είναι πρωτόγνωρη η κατάσταση, που ζούμε, και πρέπει να πηγαίνουμε βήμα, βήμα.

Πεποίθησή μας ή αν θέλετε επιθυμία μας είναι στο φινάλε να υπάρξει λύση και να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ποντάρουμε για αυτό στην κυβέρνηση, που προφανώς δεν θα θέλει να σκάσει μία τέτοια βόμβα στα χέρια της. Εδώ θα πείτε υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά θέματα, που άπτονται της επιβίωσης πολλών ανθρώπων στη καθημερινότητα, και δεν βρίσκεται λύση. Θα βρεθεί στο μπάσκετ, που στο φινάλε δεν είναι και πρώτης ανάγκης τομέας; Το πιστεύουμε επειδή πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο μέγεθος. Μόνο για αυτό. Για τίποτε άλλο. Ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε ότι το κομμάτι της διαιτησίας δεν είναι της αρμοδιότητας του κράτους. Η κυβέρνηση, όμως, μπορεί να επηρεάσει. Μπορεί να κάνει πράγματα, που δεν θα τα μάθει και κανείς.

Το θέμα είναι να βρεθεί λύση, που αυτή την στιγμή, που μιλάμε δεν το βλέπουμε και ως το πλέον πιθανό σενάριο. Κάθε άλλο θα λέγαμε.

Ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την διαιτησία και καλώς το κάνει. Ετσι είναι αυτά τα πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι πιο ισχυρός στο ελληνικό κομμάτι της διαιτησίας. Οπως ήταν ο Ολυμπιακός μέχρι πέρυσι και για χρόνια στην Ευρωλίγκα. Εκεί, όπου είχε σούπερ ευνοϊκές διαιτησίες στη κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Πλέον και αυτός στο 50-50 είναι, όπως και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος για χρόνια ταλαιπωρήθηκε στην Ευρωλίγκα από τους διαιτητές. Οχι, όμως, τόσο, όσο φώναζε. Οι φωνές ήταν παραπάνω από την πραγματική αδικία, που υπέστη. Αλλά αδικείτο, ήταν ξεκάθαρο.

Αν και βέβαια το ότι δεν προκρίθηκε πέρυσι και πρόπερσι στο φάιναλ-φορ δεν του έφταιξε καμμια διαιτησία. Δίκαια αποκλείστηκε, παίζοντας με πλεονέκτημα έδρας, αλλά με δύο καλύτερες ομάδες, όπως είναι η Φενέρ και η Ρεάλ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει μεγάλη προσπάθεια κάθε χρόνο να δει την ομάδα του, όπως θέλει να την δει, και στην Ευρωλίγκα. Τα λεφτά δεν φτάνουν όμως. Υπάρχουν μεγαθήρια, που μοιάζουν και είναι ανίκητα. Δείτε τις τελευταίες Ευρωλίγκες (μετά το 2014) ποιος τις πήρε. Οι οικονομικά ισχυροί.

Ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να κάνει την υπέρβαση είναι να πάρει έναν πολύ καλό προπονητή (Σάρας ή Ιτούδη), να ωριμάσει ο αξιόλογος ελληνικός κορμός του και να αποκτήσει τρεις παικταράδες. Τον Σλούκα και άλλους δύο. 'Η τρεις ξένους, τουλάχιστον του ενός εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας. Και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρει. Θα έχει, όμως, περισσότερες πιθανότητες. Μπορεί, όμως, ο Γιαννακόπουλος να βάλει τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη; Ηδη δίνει πολλά ο άνθρωπος, τα περιθώρια δεν είναι μεγάλα, όσο και αν αγαπάει τον Παναθηναϊκό σαν την ζωή του.

Παικταρά είπαμε ε; Να, σαν τον Ντιλέινι, που έφυγε από την Κίνα. Χρόνια ολόκληρα περάσαμε με τους Ολυμπιακούς να με ρωτάνε κάθε καλοκαίρι «τι γίνεται με Ντιλέινι». Να, που ο Αμερικάνος είναι ελεύθερος, αλλά σίγουρα δεν θα έρθει από τα μέρη μας. Δεν θα έρθει, γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει την οικονομική άνεση, που είχε, και ο Παναθηναϊκός δεν έχει τύχη για μία θέση στη πρώτη πεντάδα.

Αλλες εποχές οι δύο «αιώνιοι» θα τσακωνόντουσαν τώρα για το ποιος θα πάρει τον Ντιλέινι. Τώρα, όμως, είναι στα χαρακώματα για τον Αναστόπουλο, τον Συμεωνίδη και τον Βασιλακόπουλο. Οχι οτι έλειψε ποτέ αυτή η ιστορία, αλλά τώρα φούντωσε για τα καλά με το τέλος να είναι επικίνδυνα άγνωστο.

Σε άλλες εποχές οι «αιώνιοι» θα τσακωνόντουσαν για τον Ντιλέινι
EVENTS