MENU

Τώρα που η σκόνη από τον τελικό κατακάθισε και το μυαλό όλων όσων ήταν στα «Δύο Αοράκια» (πλην των 4.500 μαθητών φυσικά) ηρέμησε, είναι μια καλή ευκαιρία να κοιτάξουμε και λίγο την επόμενη μέρα.

Πιο συγκεκριμένα την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ, που δεν είναι και η πιο εύκολη. Όχι ότι το παρόν του είναι εύκολο, απλά με όσα (δε) γίνονται το αύριο προβληματίζει ακόμα περισσότερο. Προβληματίζει όσους γνωρίζουν το τι γίνεται, γιατί η μεγάλη μάζα προφανώς και δεν ξέρει.

Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Ηράκλειο Σάββατο πρωί, προπονήθηκε στα «Δύο Αοράκια» την ίδια ημέρα, διανυκτέρευσε στο ξενοδοχείο, την Κυριακή τα έδωσε όλα στον τελικό, αλλά δεν τα κατάφερε, έμεινε στο ξενοδοχείο κι εκείνο το βράδυ και την επομένη το πρωί, πήρε την πτήση από το Ηράκλειο για Θεσσαλονίκη. Ξέρετε πως βγήκαν τα έξοδα της παρουσίας της ομάδας σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας; Μέσα από το «Keeppaokalive»...

Με τα χρήματα όσων βοήθησαν, λοιπόν, «βγήκε» το ταξίδι αυτό. Γι’ αυτό λέμε για τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο ΠΑΟΚ, η οποία δεν είναι γνωστή, στον περισσότερο κόσμο. Επίσης, είναι φανερό, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ότι ο περισσότερος κόσμος του ΠΑΟΚ, δεν ενδιαφέρεται και τόσο για το τμήμα μπάσκετ.

Το «Keeppaokalive» είναι σε ισχύ τρεις εβδομάδες. Η λειτουργία του ξεκίνησε στις 26 Ιανουαρίου, σε εκείνο το εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ, που ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει πολύ πιο άνετα από όσο έδειχνε το τελικό 88-79. Μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία παραπάνω, για να δείτε πόσοι φίλοι του ΠΑΟΚ, έχουν μπει στη διαδικασία να στηρίξουν. Το νούμερο, είναι σημερινό, όπως έχει δημοσιευτεί στην ίδια την πλατφόρμα. Από τους 890, οι 150 είναι από τον τελικό και μετά...

Παίκτες, προπονητές, διοικήσεις έρχονται και παρέρχονται αλλά ο ΠΑΟΚ, είναι πάντα εκεί, σε οποιαδήποτε στιγμή. Αν η στήριξη συνεχίζει να είναι ανάλογη, θα πρέπει να το πάρουν απόφαση όλοι ότι το τμήμα θα φυτοζωεί.

Οι άνθρωποι που είναι στην ομάδα που δεν είναι ή δε γεννήθηκαν ΠΑΟΚ, συνεχίζουν να κάνουν τη μία υπέρβαση πίσω από την άλλη. Την ίδια ώρα, αυτοί που είναι ΠΑΟΚ (οι φίλοι του δηλαδή), πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους και να δουν τι έκαναν, όταν θα έρθει η ώρα που η ομάδα θα βουτήξει στο κενό. Γιατί νομοτελειακά, εκεί πάει το πράγμα...

Εδώ και περίπου ένα μήνα που τρέχει το «Keeppaokalive», η «στήριξη» αποτυπώνεται στα 890 άτομα. Αν μιλούσαμε για 10.000 (αριθμός ενδεικτικός αλλά επίσης πολύ μικρός για τη δυναμική του συλλόγου) η ομάδα θα είχε σωθεί οικονομικά για φέτος και θα μπορούσε να κοιτάξει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια της σεζόν.

Αν όντως η στήριξη ως τώρα, έφτανε σε ένα τέτοιο νούμερο, θα είχαν αποφευχθεί καταστάσεις που δεν τιμούν τον ΠΑΟΚ σα σύλλογο και δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν εδώ.

Για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είναι ο κόσμος που φταίει για αυτήν την κατάσταση κι όσοι έχουν συμβάλλει αξίζουν ένα «μπράβο». Από τη στιγμή που το οικονομικό πρόβλημα έχει διογκωθεί τόσο, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, ανήκει στην ίδια τη διοίκηση, η οποία όμως από την πλευρά της, προσπαθεί στο δικό της μέτρο του δυνατού, να βρει λύσεις.

Είναι προφανές όμως, ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των ΠΑΟΚτσήδων δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει εντός ομάδας. Κι ευτυχώς που το περιβάλλον του μπασκετικού ΠΑΟΚ είναι τέτοιο και δεν επιτρέπει την ύπαρξη «ποντικών» για να διαρρέουν διάφορα. Βέβαια, αν υπήρχαν και τέτοιοι, ίσως να καταλάβαιναν πολύ περισσότεροι τι επικρατεί...

Από τον τελικό Κυπέλλου και μετά, οι περισσότεροι που τον παρακολούθησαν κατάλαβαν ότι αυτή η ομάδα, μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε, μπορεί να διεκδικήσει μεγάλους στόχους, ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες. Φανταστείτε αν αυτές οι συνθήκες, ήταν πιο νορμάλ τι θα έκανε. Και μπροστά της, έχει μία ακόμα πολύ μεγάλη πρόκληση. Τα παιχνίδια με την ΑΕΚ στο Basketball Champions League.

Κι εκεί, ως αουτσάιντερ θα πάει, αλλά και με τον Παναθηναϊκό αουτσάιντερ ήταν κι έχασε στις λεπτομέρειες, έναν τελικό Κυπέλλου. Με... 890 όμως, δε μπορεί να πάει πουθενά.

890;
EVENTS