MENU
Χρόνος ανάγνωσης 4’

Λάκι Τζόουνς στο SDNA: «Έχουμε καταλάβει την αποστολή μας, να… κλέψουμε μία θέση για τα πλέι οφ»

0

Ο Αμερικανός γκαρντ έχει μάθε να παλεύει κάθε μέρα και να ξεπερνάει τις δυσκολίες που βρίσκονται μπροστά του. Αυτό έκανε και στον Άρη, όταν λόγω του άσχημο ξεκινήματος της ομάδας, βίωσε μία διαφορετική εμπειρία με τους φιλάθλους. Μία εμπειρία που βοήθησε τον ίδιο και την ομάδα να γίνουν καλύτεροι και πλέον απολαμβάνει να παίξει το γεμάτο «Nick Galis Hall».

«Ο κόουτς μας έδειξε τι δεν πήγαινε καλά»

-Ο Άρης ξεκίνησε την καινούργια χρονιά με ένα νικηφόρο σερί, παίζει καλύτερα. Τι άλλαξε;

«Η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι εξαιρετική, δουλεύουμε αρκετά σκληρά από την στιγμή που ήρθε ο κόουτς. Κάνουμε αρκετά πράγματα στην προπόνηση για να βελτιωθούμε και να παίξουμε καλύτερα, να έχουμε μία σταθερότητα στην απόδοση μας. Ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η χρονιά, έχουμε αρκετά παιχνίδια μπροστά μας. Δεν είχαμε καλό πρόσωπο στο πρώτο μισό της χρονιάς, θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό στο δεύτερο μισό. Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να μπορέσουμε να βρούμε καλό ρυθμό, να πετύχουμε νίκες και να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε και να μπούμε στα πλέι οφ.

- Τι διαφορετικό έκανε ο κόουτς Καστρίτης για να μπορέσει να αλλάξει την κατάσταση;

«Ήρθε και ανέλυσε τις ευθύνες μας, μας έδειξε γιατί η ομάδα δεν πήγαινε καλά ενώ έχουμε δυνατότητες. Μας βοήθησε να καταλάβουμε τι άνθρωποι, τι παίκτες είμαστε. Ποια είναι η αποστολή μας και ποιες είναι οι δυνατότητες μας. Έκανε καλή δουλειά για να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεχάσουμε το παρελθόν και τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια αλλά να δούμε μπροστά μας, να προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο».

«Κρατήσαμε ψηλά το κεφάλι»

- Γιατί ο Άρης ξεκίνησε τόσο άσχημα την χρονιά; Δεν μπορέσατε ίσως να διαχειριστείτε σωστά την πίεση;

«Δεν νομίζω ότι το κακό ξεκίνημα είναι να κάνει με την πίεση που υπήρχε στην ομάδα. Ίσως κάποιοι να περίμεναν από εμάς να πετύχουμε κάτι για το οποίο όμως δεν ήμασταν έτοιμοι εκείνη την χρονική στιγμή. Κρατήσαμε το κεφάλι μας ψηλά, ξέραμε ότι είναι μία μεγάλη σεζόν και η επιθυμία μας πλέον είναι να παίξουμε στα πλέι οφ, να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στην βαθμολογία».

- Υπάρχει διακοπή στο πρωτάθλημα, με τον Άρη να έχει ανέβει στην βαθμολογία. Στόχος τα πλέι οφ;

«Έχουμε μπροστά μας μία διακοπή όπου πρέπει να δουλέψουμε. Είναι ένας πολύ σημαντικός μήνας για εμάς. Υπάρχουν τώρα ίσως ομάδες που θεωρούν ότι έχουν κερδίσει θέση στα πλέι οφ και μπορούν να χαλαρώσουν. Εμείς θα προσπαθήσουμε να… κλέψουμε την θέση κάποιας άλλης ομάδας. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά, να μειώσουμε τις αδυναμίες και να γινόμαστε συνέχεια καλύτεροι».

«Πληγώθηκα στην αρχή, αλλά ο κόσμος μας βοήθησε»

- Στην διάρκεια των συνεχόμενων ηττών, υπήρχε μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια από τον κόσμο της ομάδας, με αποκορύφωμα την συνάντηση που είχαμε με οπαδούς κατά την επιστροφή σας από την Κύμη. Τι σκέφτηκες τότε και πόσο επηρέασε την ομάδα;

«Δεν είχα ζήσει κάτι ανάλογο, ήταν μία διαφορετική εμπειρία για μένα. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω. Πληγώθηκα στην αρχή, αλλά μετά κατάλαβα ότι αγαπάνε την ομάδα με απίστευτο πάθος, πραγματικά την λατρεύουν και ήταν πληγωμένοι από τα αποτελέσματα. Χάναμε παιχνίδια τα οποία έπρεπε να είχαμε κερδίσει, δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε μεγάλες διαφορές μέσα στους αγώνες. Σίγουρα αντιλαμβάνομαι την απογοήτευση τους.

Ίσως θα μπορούσαν να αντιδράσουν διαφορετικά. Απογοήτευση υπήρχε και μέσα στα αποδυτήρια, προσπαθούσαμε να βρούμε τι φταίει, πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι, τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Νομίζω ότι και ο κόσμος μας βοήθησε να βρούμε τους εαυτούς μας πιο γρήγορα, μετά από εκείνη την δύσκολη εβδομάδα».

- Η κατάσταση έχει αλλάξει, η ομάδα κερδίζει και ο κόσμος μαζικότερα πλέον στηρίζει την ομάδα, με την παρουσία του στο γήπεδο, το οποίο είναι σχεδόν γεμάτο στα τελευταία παιχνίδια…

«Για μένα ο κόσμος του Άρη είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ήρθα. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα, η ιστορία με τους τίτλους, το πάθος των οπαδών. Θέλω να βλέπω γεμάτο το γήπεδο μας σε όλα τα παιχνίδια όχι μόνο στα ντέρμπι, ειδικά στην ελληνική λίγκα όπου κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια πλέον να επιστρέψει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Ξέρω ότι είναι εξαιρετικά δύσκολα αλλά όταν παίζεις σε ένα γεμάτο γήπεδο, μπροστά σε αυτούς τους φιλάθλους, το αγαπώ. Κάθε φορά που μπαίνω μέσα δίνω την καρδιά μου, την ψυχή μου. Λατρεύω να παίζω μπροστά στον κόσμο του Άρη, σε κάθε αγώνα προσπαθώ να δείχνω πόσο μου αρέσει αυτό, να παίζω με πάθος ανάλογο με αυτό στην κερκίδα».

«Να γίνω ο καλύτερος αμυντικός»

-Ο στόχος του Λάκι Τζόουνς;

«Ο δικός μου στόχος είναι να είμαι ο καλύτερος αμυντικός στην Λίγκα. Ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη αν μπορώ. Είναι κάτι για το οποίο είμαι υπερήφανος και δουλεύω σκληρά. Λατρεύω τον ανταγωνισμό, να παίζω απέναντι στους κορυφαίους. Και όταν παίζεις στον Άρη, όλοι θέλουν να μας κερδίσουν. Εγώ θέλω να κερδίσω τις ομάδες που είναι ψηλότερα στην βαθμολογία. Θέλω να παίζω απέναντι στους καλύτερους και συμπαίκτης με τους καλύτερους.

Για να το πετύχω αυτό πρέπει κάθε μέρα να δουλεύω, κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ να παίζω για την νίκη και για να γίνω καλύτερος. Δεν με νοιάζει τι λένε κάποιοι για μένα, τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω. Θέλω κάθε φορά που με βλέπει ο αντίπαλος, όταν θα ξέρει ότι θα έχει να αντιμετωπίσει τον Λάκι Τζόουνς, θα γνωρίζει ότι θα έχει μία… δύσκολη μέρα».

Λάκι Τζόουνς στο SDNA: «Έχουμε καταλάβει την αποστολή μας, να… κλέψουμε μία θέση για τα πλέι οφ»