MENU

Ο Νέος Χρόνος (2019) ήρθε με πολλά δώρα, τραγούδια και χαρά στον Άρη σε αντίθεση με τον Παλιό και… Γέρο (2018) που ήταν ένας από τους δυσκολότερους στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας.

Ο Άρης μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο 2019 και πλέον έχει ξεφύγει για τα καλά από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας τρεις νίκες διαφορά από Ρέθυμνο και Κολοσσό. Σε θεωρητικό επίπεδο αναζητάει άλλες τρεις νίκες (ίσως τελικά η παραμονή να κριθεί στις επτά νίκες), έχοντας εντός Πανιώνιο, Κύμη, Κολοσσό, Ρέθυμνο αλλά και τα ντέρμπι με Προμηθέα και κυρίως με ΠΑΟΚ. Εκτός μπορεί να κυνηγήσει νίκη στο Χολαργό και στον Ήφαιστο. Σίγουρα με βάση την εικόνα του Άρη στα τελευταία τρία παιχνίδια, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέφει στα επίπεδα του 2018, θα κοιτάξει να κυνηγήσει μία θέση στα πλέι οφ, όπως είναι η βαθμολογία ο στόχος θα πρέπει να είναι η 8η ή η 7η θέση, δεν προλαβαίνει πιο πάνω.

Στο αγωνιστικό λοιπόν μετά την έλευση Καστρίτη ο οποίος πλέον έχει… περάσει στην ομάδα την δική του αγωνιστική φιλοσοφία και την ενσωμάτωση του Βασίλη Τολιόπουλου, ο Άρης δείχνει μία διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή προ 2-3 μηνών. Ομάδα με αρχή και τέλος, πλάνο στο παιχνίδι της σε άμυνα και επίθεση, παίκτες που ξέρουν επιτέλους ποιος είναι ο ρόλος τους μέσα στο παρκέ.

Η αγωνιστική ανάκαμψη του Άρη έφερε και ηρεμία, χαρά, ανάταση του ηθικού και στις κερκίδες. Το Αλεξάνδρειο είναι σχεδόν γεμάτο σε κάθε αγώνα, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Ο Αρειανός πηγαίνει για να στηρίξει το τμήμα που του έχει φέρει τα περισσότερα τρόπαια, το τμήμα που τον χρειάστηκε περισσότερο και αυτός ήταν εκεί. Με Ήφαιστο και Λαύριο είχε πάνω από 4.000 φιλάθλους, κάτι ανάλογο έγινε και νωρίτερα με Περιστέρι και Χολαργό. Αυτό είναι ένα μεγάλο κέρδος για τον Άρη. Η επιστροφή του κόσμου, ο οποίος πέρα από τις νίκες απολαμβάνει και το μπάσκετ που παίζει η ομάδα. Ωραίες φάσεις, συνεργασίες, πάθος. Στοιχεία που έλειπαν.

Αφού πλέον το αγωνιστικό δείχνει να έχει βρει τον δρόμο του, η διοίκηση πρέπει να ασχοληθεί κυρίως με τα οικονομικά. Το άρθρο 99 ξεκινάει και πάλι όσον αφορά το Κράτος, μιας και ο Νίκος Λάσκαρης είχε πληρώσει μέχρι 31/12/2018. Οι δόσεις είναι μικρότερες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά για μία ΚΑΕ που είναι μείον από Ευρώπη, τηλεοπτικά και χορηγίες, τα λεφτά είναι πολλά.

Επίσης υπάρχει το θέμα του «ban», το οποίο μπορεί να παίρνει μία μικρή… αναβολή, αλλά πρέπει μέχρι τον Ιούνιο να έχει λυθεί. Τα ποσά είναι μεγάλα, διάθεση για διακανονισμούς τουλάχιστον από δύο «πρώην» δεν υπάρχει οπότε πρέπει να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων. Το «50% κούρεμα και σε 4-5 χρόνια» που ήθελε να περάσει ο Δημήτρης Γουλιέλμος, βρήκε σε… τοίχο, οπότε καλείται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλη άποψη. Έχει μπροστά του τέσσερις μήνες για να καταφέρει την άρση του «ban», διαφορετικά το καλοκαίρι θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα.

Υ.Γ.1: Για το θέμα που προέκυψε με τον Νίκο Πετράτο ο οποίος εκπροσωπεί Ντικούδη, Κουμπούρα, Αργυρόπουλο, Μπάρλο και Χαραλαμπίδη η ιστορία έχει ως εξής: Ο νομικός προχώρησε σε καταγγελία του άρθρου 99 για δύο δόσεις και για το ποσό των 9.670 ευρώ το οποίο αντιστοιχεί στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2018. Η πρώτη σχετική προθεσμία που έχει η ΚΑΕ είναι πέντε ημέρες, όμως λογικά έχει τουλάχιστον 20 μέχρι να προχωρήσει η διαδικασία και να φτάσει για παράδειγμα μέχρι το αίτημα της κατάπτωσης εγγυητικής, μέσω της οποίας θα καλυφθεί η οφειλή.

Η πλευρά του κ. Πετράτου τονίζει ότι εδώ και έναν μήνα δεν υπάρχει καμία επικοινωνία για το συγκεκριμένο θέμα, η τελευταία φορά που συνομίλησε με τον κ. Γουλιέλμο ήταν στις 2 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 3 Δεκεμβρίου υπήρξε συνάντηση των δύο πλευρών και καταβολή της δόσεως Οκτωβρίου από την ΚΑΕ, ενώ μάλιστα ο Δημήτρης Γουλιέλμος είχε κάνει και μία πρόταση για μείωση του ποσού που απέμενε στους παίκτες κατά 50% και άμεση εξόφληση τους. Βασική προυπόθεση για να προχωρήσει η πρόταση αυτή θα ήταν η καταβολή του μηνός Νοεμβρίου μέσα σε 15 ημέρες, κάτι που δεν έγινε.

Όσον αφορά το υπόλοιπο του άρθρου 99 προς τους παίκτες, απομένουν άλλες εννέα δόσεις για να εξοφληθούν πλήρως.

Υ.Γ.2: Για το θέμα Πετράτου, στον Άρη θεωρούν ότι δεν υπάρχει καμία ανησυχία και απλά είναι μία προσπάθεια πίεσης προς την ΚΑΕ, η οποία είναι συνεπής προς τους παίκτες κατά 80% (μία μικρή οφειλή θα τακτοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα).

«Ήρθε ο Νέος με τα δώρα, με τραγούδια και χαρά»