MENU

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με το εμφατικό 101-75 της ΑΕΚ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, σε ένα ντέρμπι που είχε ξεχωριστή σημασία και ένα ιδιαίτερο υπόβαθρο. Ο Βασίλης Σπανούλης έψαχνε τέσσερις ασίστ για να περάσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη στη κορυφή του πίνακα των κορυφαίων πασέρ της Basket League και λίγο πριν το τέλος του ματς τα κατάφερε, τροφοδοτώντας τον Γιώργο Μπόγρη.

Ο ίδιος ο αρχηγός του Ολυμπιακού θέλησε να... υποβαθμίσει το ρεκόρ, τονίζοντας πως αυτό που τον απασχολεί είναι μόνο η καλή πορεία της ομάδας του, όμως οι συμπαίκτες του και το μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ έσπευσαν να τον αποθεώσουν.

Ένας από αυτούς είναι είναι και ο Βλάντο Μαϊστρένκο, ο άνθρωπος που ανέδειξε τον Βασίλη Σπανούλη και τον εξέλιξε μπασκετικά στα εφηβικά του χρόνια στον Γυμναστικό Λάρισας. Ο έμπειρος τεχνικός από το Ουζμπεκιστάν μίλησε στο SDNA για τον θρυλικό γκαρντ και αποκάλυψε ατάκες και σκηνές του «V-Span» που έδειχναν τον... δρόμο για την συνέχεια!

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τον Βασίλη. Πάντα είμαι περήφανος για εκείνον. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης και ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Τα δίνει όλα στο παρκέ, ακόμα και στην ηλικία που βρίσκεται. Είναι ένας εκπληκτικός αρχηγός και αυτό φαίνεται και στη συμπεριφορά του», ανέφερε αρχικά στο SDNA ο Μαϊστρένκο, προτού αποκαλύψει αυτό που το έλεγε από μικρός ο «Kill - Bill»:

«Τον θυμάμαι πάντα που μου έλεγε: "Κόουτς, εγώ θα παίξω μεγάλο μπάσκετ". Και εγώ του απαντούσα πως έχει όλα τα προσόντα και πως είναι ένα τσακάλι! Είχε τις προδιαγραφές από μικρός γιατί πάντα άκουγε όλα όσα του έλεγες, πάντα δούλευε. Είχαμε καλές σχέσεις, πήραμε και το πρωτάθλημα στους νέους».

Αυτό που προξενεί πάντως εντύπωση είναι το γεγονός πως ο κορυφαίος πλέον πασέρ του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ένας... σεσημασμένος και ατόφιος σκόρερ, που είχε από μικρός μία ξεχωριστή σχέση με τα αντίπαλα καλάθια.

«Να σου πω την αλήθεια, όταν ήταν μικρός δεν έιχε το ένστικτο της πάσας. Ήταν πάντα ένα καθαρός σκόρερ! Είχε ένα σπουδαίο επιθετικό ταλέντο, ήταν κολλημένος στο καλάθι και ένας πραγματικός leader. Στη συνέχεια βέβαια το βελτίωσε πολύ, τα έφτιαξε όλα. Είναι δουλευταράς, εστιάζει στις αδυναμίες του, προπονείται πιο σκληρά απ'όλους», αναφέρει στο SDNA o Μαϊστρένκο, ο οποίος έκλεισε την συζήτηση μιλώντας για τις προσδοκίες που... κατέρριψε το φαινόμενο του Βασίλη Σπανούλη:

«Περίμενα πως θα πάει καλά, αλλά όχι ότι θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Όταν πήγε στο Μαρούσι άρχισα να σκέφτομαι πως μπορεί να φτάσει ψηλά. Και η καριέρα του μιλά από μόνη της, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι εμείς».

Μαϊστρένκο στο SDNA: «Τσακάλι ο Σπανούλης, πάντα μου έλεγε ότι θα παίξει μεγάλο μπάσκετ»