MENU
Χρόνος ανάγνωσης 4’

Ράμπις στο SDNA: «Φυσικά και σκέφτομαι την επιστροφή στην ΑΕΚ!»

0

Η μεγάλη πορεία του Κερτ Ράμπις (ή αλλιώς Κυριάκου Ραμπίδη) στα παρκέ είχε ως αφετηρία την Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα την Αθήνα και ακόμα πιο συγκεκριμένα την ΑΕΚ. Με την Ένωση κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του –ως επαγγελματίας παίκτης- ενώ αποκόμισε πολλές εμπειρίες που τον βοήθησαν να σταθεί σε υψηλό επίπεδο στο ΝΒΑ και να διαγράψει μια λαμπρή και αξιοζήλευτη πορεία ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής μετέπειτα.

Παράλληλα, τον περασμένο Μάιο ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ στο… λαμπερό Final Four του Champions League, στο οποίο η Ένωση έγραψε ιστορία, κατακτώντας τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, μια εξέλιξη που την έκανε… βασίλισσα ξανά!

Στο δεύτερο μέρος της αποκλειστικής συνέντευξής του στο SDNA ο 60χρονος θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς φέρνει στο μυαλό του τις μεγάλες στιγμές που έζησε με την ΑΕΚ, κάνει ειδική αναφορά στην παρουσία του στο Final Four του Champions League, ενώ απάντησε στο ερώτημα αν ήταν γούρικη, για τον ίδιο, η παρουσία του στη χώρα μας.

Τον περασμένο Μάιο βρεθήκατε στην Ελλάδα για το Final Four του Champions League. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για εσάς;

«Ήταν πραγματικά κάτι πολύ διασκεδαστικό. Δεν είχα τη δυνατότητα να παρακολουθήσω μπάσκετ στην Ελλάδα για δεκαετίες. Για την ακρίβεια, από τότε που έπαιζα μπάσκετ εδώ με την ΑΕΚ. Είδα μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου και φυσικά την ΑΕΚ να κατακτά το τρόπαιο. Αυτό φυσικά μου θύμισε τις όμορφες στιγμές που πέρασα στην Ελλάδα. Είδα παλιούς φίλους και συμπαίκτες, αλλά και την διοίκηση της ομάδα. Ήταν μια απολαυστική εμπειρία για μένα και την σύζυγό μου».

Σε εκείνο το Final Four ήσασταν και ο εκλεκτός προσκεκλημένος. Αυτό έκανε ακόμα πιο όμορφη την παρουσία σας στην Ελλάδα;

«(γελάει) Ήταν πολύ καλό για μένα που γύρισα, έστω και για λίγο, στην Ελλάδα. Είδα την ΑΕΚ και πέρασα πολύ καλά. Παρακολούθησα την ομάδα να φτάνει σε μια σπουδαία επιτυχία και παράλληλα είδα παλιούς συμπαίκτες που είχα πολλά χρόνια να τους δω. Βρέθηκα στην Ελλάδα και έζησα όμορφες στιγμές με φίλους, απόλαυσα το φαγητό και ήταν όλα υπέροχα».

Σας λείπει καθόλου η Ελλάδα;

«Μπορώ να πω πως ναι. Από την πρώτη στιγμή που έφυγα από την Ελλάδα, για να επιστρέψω στις ΗΠΑ, πάντα είχα στο μυαλό μου να γυρίσω κάποια στιγμή. Έπαιξα όμως για πάρα πολλά χρόνια στο ΝΒΑ, οπότε δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο! Ήμουν πραγματικά τυχερός γιατί έπαιξα στους Λέικερς σε μια σπουδαία περίοδο για την ομάδα. Πάντα, όμως, σκεφτόμουν το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα».

Η ΑΕΚ ήταν γούρικη για την καριέρα σας;

«Η ΑΕΚ με βοήθησε πάρα πολύ. Βοήθησε να ωριμάσω αγωνιστικά και με βοήθησε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να έχω περισσότερη εμπειρία εντός παρκέ. Ήταν μια σπουδαία εμπειρία για μένα, σε γενικές γραμμές. Πάντα ένιωθα την Αθήνα σαν στο σπίτι μου, έκανα ένα πολύ μακρινό ταξίδι μόνος μου και αυτό ήταν μια τεράστια εμπειρία και βοήθησε να ωριμάσω σε όλους τους τομείς. Στην Ελλάδα βελτιώθηκα και ως παίκτης και από εκεί κατάφερα να βρω μια θέση στο ΝΒΑ! Έχω σπουδαίες αναμνήσεις από την ΑΕΚ. Έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πορεία μου».

Με την ΑΕΚ κατακτήσατε ένα Κύπελλο Ελλάδος. Τι θυμάστε από εκείνες τις στιγμές;

«Θυμάμαι πως το γήπεδο είχε πάρα πολύ κόσμο πολύ ώρα πριν αρχίσει το παιχνίδι. Ήταν κάτι πολύ διασκεδαστικό. Υπήρχε ενθουσιασμός και ο κόσμος της ΑΕΚ ήταν εκεί. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση τότε και έπαιξα καλά θυμάμαι. Κερδίσαμε το Κύπελλο για την ΑΕΚ και καταφέραμε να χαρίσουμε ένα τρόπαιο στην ομάδα μετά από πολλά χρόνια. Για μένα ήταν κάτι το ξεχωριστό, γιατί εγώ θέλω να νικάω συνεχώς».

Πώς νιώσατε όταν είδατε ένα ΟΑΚΑ κατάμεστο από φίλους της ΑΕΚ;

«Ήταν κάτι το φανταστικό! Τα γήπεδα είναι σαφώς μεγαλύτερα τώρα σε σχέση με τα χρόνια που έπαιζα εγώ. Ο κόσμος είχε απίστευτο ενθουσιασμό και υπήρχε ένταση σε κάθε πλευρά των εξεδρών, αλλά και απίστευτο πάθος! Ο κόσμος αγαπούσε το μπάσκετ και τότε που αγωνιζόμουν εγώ στην Ελλάδα, αλλά πλέον έχει ωριμάσει. Υπάρχει τεράστια δημοφιλία και για μένα και την σύζυγό μου ήταν κάτι πολύ όμορφο να βρεθούμε στην Ελλάδα και να δούμε την ΑΕΚ να έχει τέτοια στήριξη από τον κόσμο της. Αυτό δείχνει και το επίπεδο της ΑΕΚ».

Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας η επιστροφή στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ;

«Φυσικά! Θα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρον. Η σύζυγός μου κι εγώ το σκεφτόμαστε αυτό για να είμαι ειλικρινής. Τα παιδιά μας είναι μεγαλύτερα τώρα, οπότε θα ήταν πολύ καλή στιγμή για κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει πίεση για κάτι τέτοιο όμως».

Πώς ήταν η γνωριμία σας με τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Μάκη Αγγελόπουλο;

«Ήταν πάρα πολύ καλή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπάει πάρα πολύ την ομάδα και έχει πάθος για εκείνη. Είχαμε πολύ καλή επαφή κατά την παρουσία μου στην Αθήνα και πραγματικά μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για εκείνον».

Ράμπις στο SDNA: «Φυσικά και σκέφτομαι την επιστροφή στην ΑΕΚ!»