MENU

Από την πρώτη στιγμή της παρουσίας του στα διοικητικά της ΚΑΕ ΑΕΚ, ο Μάκης Αγγελόπουλος είχε θέσει σαν στόχο να λύσει τον γρίφο του γηπεδικού προβλήματος της ΑΕΚ. Ο μεγαλομέτοχος της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ χτύπησε πολλές... πόρτες από τους πρώτους κιόλας μήνες της πορείας του στην ομάδα.

Η αρχή είχε γίνει με το κλειστό του Γαλατσίου, όπου αποτέλεσε τον πιο μεγάλο «πόθο» του Μάκη Αγγελόπουλου. Άλλωστε άπαντες στην ΑΕΚ ήξεραν πολύ καλά το πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα ένα τόσο σύγχρονο κλειστό, όπως αυτό στο Γαλάτσι.

Deal δεν υπήρξε ποτέ, όμως, με την Ένωση να στρέφεται σε άλλες λύσεις. Το Ποδηλατοδρόμιο, αλλά και το Γήπεδο Τένις βρέθηκαν στην «κιτρινόμαυρη» επικαιρότητα, όμως καμία από τις δύο περιπτώσεις δεν προχώρησαν, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Όλα, όμως, δείχνουν να αλλάζουν λίγο πριν «φύγει» το 2018.

Κι αυτό γιατί στο τραπέζι έπεσε η περίπτωση του Ολυμπιακού Γυμναστήριο, στα Άνω Λιόσια. Το γήπεδο αυτό βρίσκεται στα χέρια του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, με το οποίο οι επαφές της ΑΕΚ ήταν συνεχής και σε πολύ καλό κλίμα. Για το λόγο αυτό, άλλωστε, ο Μάκης Αγγελόπουλος βρέθηκε πολλές φορές στην περιοχή, ώστε να εποπτεύσει τους χώρους εντός, αλλά και εκτός του γηπέδου.

Πέραν του Κλειστού, το οποίο η ΑΕΚ θέλει να ενοικιάσει για τα επόμενα 50 χρόνια, η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ επιθυμεί και τους γύρω χώρους, για εμπορική χρήση. Άπαντες γνωρίζουν άλλωστε πως σε περίπτωση που η Ένωση έχει στο... χέρι της και τους γύρω χώρους, τότε θα μπορεί να βάλει πολλά λεφτά στα ταμεία της, μέσα από την πώληση προϊόντων με το σήμα της ομάδας.

Όσον αφορά το Ολυμπιακό Κλειστό Πάλης, πρόκειται για ένα σύγχρονο γήπεδο, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2001 και εγκαινιάστηκε το 2004, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το κλειστό αυτό ονομάζεται και «το Σπίτι της Πάλης», καθώς σε αυτό διεξάγονται και οι αγώνες σχεδόν όλων των δυναμικών αθλημάτων στη χώρα μας. Οι ομοσπονδίες της πάλης, του τζούντο, του ταε κβο ντο, του καράτε είναι και αυτές που συντηρούν το γήπεδο από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα ακόμα και τώρα είναι ένα από τα λίγα Ολυμπιακά γήπεδα που παραμένουν σε καλή κατάσταση, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει και την ΑΕΚ, σε βάθος χρόνου.

Όσον αφορά την προσβασιμότητα, το γήπεδο βρίσκεται στα Ανω Λιόσια, 13 χλμ βορειο-δυτικά από το κέντρο της Αθήνας. Η πρόσβαση σε αυτό είναι πολύ εύκολη μέσω της Αττικής Οδού και πιο συγκεκριμένα της εξόδου 5 («Περιφερειακή Αιγάλεω, Ανω Λιόσια»). Βεβαίως, για τις ανάγκες του κόσμου της ομάδας υπάρχει πλάνο για ακόμα καλύτερη πρόσβαση στο γήπεδο, στην οποία περιλαμβάνεται η κατασκευή σταθμού του προαστιακού αλλά και ειδικές λεωφορειακές γραμμές που θα καταλήγουν στο κλειστό.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το γήπεδο είναι δίπλα στο Γήπεδο του Ακράτητου, γήπεδο πολύ γνωστό και... οικείο στους φιλάθλους της ΑΕΚ, καθώς πολλές φορές στο –πρόσφατο- παρελθόν, η Ένωση αγωνίστηκε στο συγκεκριμένο γήπεδο ως γηπεδούχος ακόμα!

Και το Ολυμπιακό Κλειστό Πάλης, όμως είναι... οικείο γήπεδο για τον κόσμο της ΑΕΚ, καθώς έχει ήδη πάρει χρώμα... κιτρινόμαυρο, λόγω αγώνων που έδωσε στο παρελθόν η ομάδα χάντμπολ της Ένωσης.

Από εκεί και πέρα, είναι γήπεδο που διαθέτει πάρκινγκ σε κάθε πλευρά του. Υπολογίζεται μάλιστα, πως έχουν τη δυνατότητα να σταθμεύσουν περί τα 200 αυτοκίνητα στα γύρω πάρκινγκ, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η προσβασιμότητα μέσα από το πλάνο της ΚΑΕ ΑΕΚ που αναφέραμε πιο πάνω.

Όσον αφορά το εσωτερικό του γηπέδου, πρόκειται για ένα κλειστό με πολύ καλή ακουστική, όπου ναι μεν η εξέδρα από τον αγωνιστικό χώρο έχει μια μικρή απόσταση, όμως οι φωνές του κόσμου μπορούν να δημιουργήσουν «θερμή» ατμόσφαιρα. Την ημέρα που το SDNA βρέθηκε στο κλειστό των Άνω Λιοσίων διεξάγονταν αγώνες καράτε, με τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες να... ζεσταίνει την ατμόσφαιρα με κάθε ιαχή. Φανταστείτε λοιπόν, πόσο πιο... θερμή θα είναι η ατμόσφαιρα σε παιχνίδια της ΑΕΚ!

Μάλιστα, το γήπεδο είναι χωρητικότητας 9.300 θέσεων (οι εξέδρες βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και όλο το γήπεδο, γενικότερα) με την ορατότητα προς τον αγωνιστικό χώρο να είναι πολύ καλή ακόμα και στο πιο ψηλό σημείο των εξεδρών. Κάτι που φυσικά, βοηθάει τον κόσμο να παρακολουθήσει την δράση χωρίς προβλήματα. Οι αεραγωγοί που βρίσκονται παράλληλα με το πάνω διάζωμα είναι ένα ερωτηματικό, ωστόσο δεν... κόβουν την ορατότητα από τον κόσμο που θα βρεθεί στο υψηλότερο σημείο των εξεδρών.

Βεβαίως, η Ένωση αναμένεται να κάνει και το ανάλογο... λίφτινγκ στους χώρους εντός, αλλά και πέριξ του γηπέδου, μόλις ολοκληρωθεί η υπόθεση με θετικό τρόπο, ώστε το Ολυμπιακό Κλειστό Πάλης να ντυθεί στα... κιτρινόμαυρα και να γίνει το «Κάστρο της Βασίλισσας», το οποίο από την πρώτη στιγμή ήθελε να δώσει στην ομάδα ο Μάκης Αγγελόπουλος. Οι πρώτες εικόνες αλλαγής έχουν να κάνουν με τις πόρτες οι οποίες οδηγούν στις εξέδρες. Δεδομένα πάντως, μόλις υπάρξει deal ανάμεσα σε ΑΕΚ και Πολιτεία, το γήπεδο θα αποκτήσει και το ανάλογο... ΑΕΚτζήδικο στυλ!

Συνοψίζοντας, το Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης είναι ένα γήπεδο που είναι... ό,τι πρέπει για την ΑΕΚ. Σύγχρονο, με μεγάλη χωρητικότητα, που πληρεί τα στάνταρ του υψηλότερου επιπέδου. Και μάλιστα δεν χρειάζεται πολλές αλλαγές για να θυμίζει έδρα μπάσκετ, καθώς ούτε θόλο χρειάζεται, όπως το γήπεδο του Τένις, ούτε να ξηλωθεί κάτι από το έδαφος, όπως με το Ποδηλατοδρόμιο. Θα μπορέσει, δηλαδή, άμεσα να το χρησιμοποιήσει η Ένωση, εφόσον όλα κυλήσουν βάσει σχεδιασμού. Και τότε ο Μάκης Αγγελόπουλος θα έχει κάθε λόγο να νιώθει ο πιο περήφανος άνθρωπος του κόσμου...

Πάρτε μια μικρή... γεύση από το Ολυμπιακό Κλειστό Πάλης μέσα από τα παρακάτω videos:

Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων: Αυτό είναι το «κάστρο» που θέλει η ΑΕΚ