MENU

Ο Αμερικανός σέντερ είναι ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και μετά την νίκη του «τριφυλλιού» επί των Πειραιωτών για την Basket League μίλησε από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ για όσα έγιναν απέναντι στους «ερυθρόλευκους», αλλά και τη συνέχεια με Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια.

Αναλυτικά, ο Γκιστ είπε:

Για την νίκη επί του Ολυμπιακού και την εβδομάδα που ακολουθεί: «Πρέπει να χτίσουμε σε αυτή την νίκη. Η εικόνα μας ήταν διαφορετική από την εικόνα που είχαμε την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην Εφές. Πρέπει να καταλάβουμε τι μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα και αυτά που μπορούμε να πετύχουμε. Έτσι θα προχωρήσουμε».

Για αυτά που άλλαξαν στο ντέρμπι συγκριτικά με το παιχνίδι με την Εφές: «Η νοοτροπία μας, η προσέγγισή μας, όλα. Η νοοτροπία που μπαίνεις σε ένα ματς είναι διαφορετική όταν σκέφτεσαι ότι απλά θα παίξεις μπάσκετ σε σχέση με όταν πας στο ματς γνωρίζοντας πως πρέπει να το κερδίσεις. Όταν μπαίνεις με τέτοια νοοτροπία όλα είναι διαφορετικά. Πρέπει να κρατήσουμε αυτή τη συγκέντρωση και να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Ο ένας να παίζει για τον άλλον στην άμυνα και στην επίθεση».

Για το αν υπάρχει έξτρα κίνητρο στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό: «Είναι ένα παιχνίδι ντέρμπι. Αποτελεί κίνητρο για όλους. Αγαπάμε το μπάσκετ. Ο Ολυμπιακός είναι μια δύσκολη και σκληρή ομάδα. Όταν παίζεις απέναντι σε μια τέτοια ομάδα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από όταν παίζεις κόντρα στην Εφές ή την Μπαρτσελόνα ή την Μπασκόνια. Πρέπει να έχεις την ίδια νοοτροπία».

Για τα λίγα λάθη του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ στο ντέρμπι και την «πράσινη» δημιουργία: «Αν δεν κάνω λάθος είχαμε 18 ασίστ και 4 λάθη. Αυτό είναι σπουδαίο. Μοιραστήκαμε την μπάλα, δείξαμε ενέργεια. Είχαμε τον έλεγχο στα ριμπάουντ στο μεγαλύτερο διάστημα. Παίξαμε ως ομάδα».

Για τα ματς με την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια που ακολουθούν: «Πρέπει να πάμε ένα ματς τη φορά. Αυτή τη φορά θέλουμε να συγκεντρωθούμε στη Μπαρτσελόνα. Θα σκεφτούμε για την Μπασκόνια αργότερα».

Γκιστ: «Με την ίδια νοοτροπία απέναντι σε Ολυμπιακό, αλλά και Μπαρτσελόνα»