MENU

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Αρχικά σημείωσε: Είναι μία νίκη που την θέλαμε πολύ απέναντι σε έναν αντίπαλο του οποίου η αξία είναι πλέον αναγνωρισμένη. Μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα. Είχαμε θέσει δύο στόχους τακτικά. Να περιορίσουμε τους πόντους από τον αιφνιδιασμό και ταυτόχρονα να χαμηλώσουμε την επίδοση τους στα επιθετικά ριμπάουντ, καθώς είναι μία ομάδα που έχει σε κάθε παιχνίδι τουλάχιστον 15 επιθετικά ριμπάουντ. Δεχτήκαμε δέκα πόντους στον αιφνιδιασμό, πέντε από διπλές επιθέσεις. Σταθήκαμε και περιορίσαμε τις δυνατότητες του αντιπάλου. Όταν αντιληφθήκαμε καλύτερα την άμυνα που θέλει να παίξει ο Προμηθέας για να χαλάσει τον ρυθμό διαβάσαμε καλύτερα το παιχνίδι. Βάλαμε και κάποια σουτ που θέλαμε στο δεύτερο ημίχρονο και έτσι πήραμε τη νίκη με αυτή τη διαφορά. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε ενεργειακά το παιχνίδι και κάθε φορά που θα έχουμε το ίδιο επίπεδο ενέργειας θα κερδίζουμε ή θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εξαιρετική προσπάθεια που έκαναν..

Για το Τέπιτς:

Ο Τέπιτς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει ξαναπεράσει από την ομάδα, έχει προσφέρει. Είναι συνειδητοποιημένος και καλός επαγγελματίας. Ξέρουμε τι μπορούμε να πάρουμε από αυτόν. Είναι ένα γνώριμο περιβάλλον για να συνεχίσει την καριέρα του. Θέλαμε ένα παιδί με το σωματότυπο του Τέπιτς. Έχουμε και την απώλεια του Τζόουνς που είναι ψηλό παιδί στην περιφέρεια. Επειδή η αγορά είναι περιορισμένη αυτό τον καιρό, δεν μπορέσαμε άμεσα να βρούμε έναν αντίστοιχο παίκτη. Όμως ο Τέπιτς έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι επιλογές στο πως κινήθηκε σε άμυνα και επίθεση με μία μόνο προπόνηση μας βοήθησε αρκετά και ενώ είναι ένα παιδί που δεν φαίνεται πάντα η προσφορά του. Θα μας βοηθήσει να έχουμε ένα πιο ορθόδοξο σχήμα ειδικά στα γκαρντ μας. Είχαμε ένα κορμί παραπάνω και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Θα βοηθήσει στον έλεγχο των ριμπάουντ και ταυτόχρονα είναι ένα παιδί που μπορεί να συνεισφέρει με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά στην ομάδα μας.

Αν αλλάζει κάτι στον τρόπο παιχνιδιού για το γεγονός ότι δεν παίζει ο Τζόουνς:

Καταρχάς ο Τζόουνς σε δέκα μέρες τον περιμένουμε να επιστρέψει. Είναι ένας παίκτης που έδειξε όσο έπαιξε ότι μπορεί να συνεισφέρει σε αυτά που ζητάμε και θέλουμε. Το δύσκολο κομμάτι είναι ότι πρέπει να... ξανακουρδίσουμε την ομάδα. Οι τραυματισμοί δεν μας άφησαν να δουλέψουμε όπως θέλαμε. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα μαθαίνουμε την ομάδα και αυτή ακόμα μαθαίνει να παίζει μαζί. Ο Αθηναίου με τον Γκος παίξαν πρώτη φορά μαζί πριν τρεις μέρες. Ο Μορέιρα έλειπε αρκετό καιρό με την Εθνική ομάδα, ο Γκος έχασε μέρες. Στην έναρξη του πρωταθλήματος χτύπησε ο Γκάρετ και ο Τζόουνς. Κομβικοί παίκτες δεν μπόρεσαν να παίξουν όλοι μαζί για αρκετό διάστημα. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την λειτουργία μας, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η απόκτηση του Τέπιτς μας βοηθάει πολύ γιατί δεν χρειάζεται πολύ χρόνο και θα μπορεί γρήγορα να μας βοηθήσει στο 100%.

Για το τι διαφορετικό έγινε σήμερα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι:

Η διάταξη ήταν ακριβώς η ίδια. Οι λεπτομέρειες ήταν δύο. Με τον αντίπαλο που παίζαμε και το ότι ήμασταν μείον δύο παίκτες. Τον Τέπιτς που δεν ήταν στην ομάδα και τον Γκάρετ. Ο Γκάρετ έκανε σημαντική δουλειά σήμερα. Κάτι το οποίο μας έλειψε. Και την Τρίτη άλλωστε ήμουν ευχαριστημένος. Απλά σήμερα είχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει να προχωρήσει και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει.

Για την επιλογή να μη παίξει ο Πόουπ και τον Παπαντωνίου:

Έχουμε 12 παίκτες. Ο Πόουπ δεν χώρεσε να παίξει σήμερα. Και αυτό γιατί ο Χρυσικόπουλος ήταν εκπληκτικός και ο Μαργαρίτης ήταν πολύ καλός, οπότε δεν υπήρξε χρόνο για αυτόν. Ο Παπαντωνίου συνεχίζει κανονικά στην ομάδα μας, είχε εξαιρετική παρουσία και σαν συμπεριφορά και σαν διάθεση και είναι κανονικά μέλος της ομάδας.

Για το αν το σημερινό παιχνίδι, είναι πρότυπο για τη συνέχεια της σεζόν:

Θεωρώ ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα. Γενικά στην επίθεσή μας, να έχουμε καλύτερο ρυθμό και να εκτελέσουμε καλύτερα. Προτιμώ όμως την ομάδα που θα παίζει με αυτή τη συνέπεια και αυτό τον τρόπο στην άμυνα. Αυτή η εμφάνιση δίνει νίκες. Για εμάς μετράνε τα αποτελέσματα που βοηθάν την ομάδα και όχι το θέαμα.

Παπαθεοδώρου: «Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα»
EVENTS