MENU

Πέρσι ήταν μέλος μία ομάδας που αγαπά σαν... τρελός και φέτος θα ζήσει από κοντά το «ντεμπούτο» μίας ομάδας ομάδα που θέλει να εδραιωθεί στην μεγάλη κατηγορία. Ο Γρηγόρης Ραλλάτος έγινε... rookie στα 31 του με τον αγαπημένο του Πανιώνιο και βίωσε διά ζώσης την πορεία με την παραμονή της ομάδας στην Basket League, που κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική, και πλέον θα φορά την φανέλα του Χολαργού, αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Άρη Λυκογιάννη.

Ο δυναμικός φόργουορντ-σέντερ έδειξε πέρσι πως μπορεί να λειτουργήσει ως ιδανικός συμπαίκτης, καθώς και να εκτελέσει με επιτυχία ρόλους ειδικών αποστολών. Στο πλαίσιο της media day της νέας του ομάδας, ο Ραλλάτος αναφέρθηκε αρχικά στο τι περιμένει φέτος, έπειτα από μία ιδιαίτερη σεζόν: «Πέρσι για πολλούς λόγους, ανδρικούς, αθλητικούς, προσωπικούς, "πλατειακούς" έζησα κάτι καταπληκτικό. Πρώτον κατάφερα να συνεισφέρω στην ομάδα που αγαπώ, δεύτερον είχα ένα καινούργιο σώμα. Για τόσους πολλούς, αστείους και σοβαρούς, λόγους ήταν κάτι που δεν μπορεί να περιγραφεί αλλιώς πέρα από όνειρο. Είναι αυτό που φαντάζεσαι και θες, όταν ξαπλώνεις και κοιμάσαι το βράδυ. Έφτασα σε ένα επίπεδο που είχα βάλει ως στόχο στη ζωή μου για την καριέρα μου. Απέδειξα ότι μπορώ να κάνω δύο-τρία πράγματα σε καλό βαθμό και να κερδίσω την εμπιστοσύνη του κόουτς Ζιάγκου που ήταν κάτι πολύ σημαντικό, ώστε να έχω και χρόνο συμμετοχής.

Όσον αφορά στη φετινή χρονιά, έχει ήδη μία πολύ γλυκιά γεύση. Όταν ο Άρης Λυκογιάννης κι ένα σωματείο τόσο ρομαντικό όσο ο Χολαργός αυτή τη στιγμή σε διαλέξουν στο πλάνο τους, αυτό μπορεί να περιγραφεί για μένα μόνο ως η συνέχεια του περσινού ονείρου».

Ο παίκτης του Χολαργού γνωρίζει ότι δεν θα είναι ο παίκτης που θα παίρνει τα περισσότερα λεπτά στην ομάδα, αλλά ξέρει πώς μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος. Ανάμεσα στα καθήκοντά του, θα βρίσκεται και το να βοηθά τους νεαρούς Έλληνες της ομάδας (πλην του ίδιου και του Γιάνκοβιτς, όλοι είναι κάτω των 23 ετών) να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες.

«Για να λέω αλήθεια στον εαυτό μου όταν κοιμάμαι και όταν ξυπνάω, ρεαλιστικά πρέπει να αποδεχθώ κάποια πράγματα. Ένα απ' αυτά είναι ότι, για να είμαι χρήσιμος και να προσφέρω, θα πρέπει αυτά που ξέρω να μπορώ να τα μεταφέρω. Μπορεί να μην ξέρω τόσο πολλά για την Α1, αλλά σίγουρα ξέρω πάρα πολλά για το πείσμα του να καταφέρεις να φτάσεις ψηλά, για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζεις εγκεφαλικά όταν προσπαθείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των άλλων, για το τι εικόνα έχεις προς τα έξω και όχι μόνο. Όλα αυτά είναι πράγματα που δεν τα ήξερα, αλλά τα πέρασα. Νομίζω ότι ένας από τους στόχους του κόουτς είναι να το βγάλω αυτό στην ομάδα και τα παιδιά, γιατί όλοι έχουν μεγάλο ταλέντο. Είναι κάτι που ζηλεύω, γιατί θα ήθελα κι εγώ να έχω έναν μέντορα. Δεν λέω τον εαυτό μου μέντορα, αλλά όταν κοιτάς προς τα πίσω είναι πιο εύκολο να περάσεις τη συμβουλή σου» σχολίασε σχετικά με τον ρόλο του που δεν θα περιορίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών.

Ο Ραλλάτος θα συνεργαστεί με τον κόουτς Λυκογιάννη, τον οποίο φαίνεται να... εμπιστεύεται απόλυτα. Μάλιστα, δήλωσε σίγουρος πως ο Χολαργός είναι μία ομάδα που έχει να δώσει κάτι στο ελληνικό μπάσκετ, αφού ο τρόπος λειτουργίας του τον κάνει να μην έχει να ζηλέψει κάτι από τις άλλες ομάδες της κατηγορίας: «Το να ξέρεις το τι παίζεται γενικά και τι είναι της μόδας, το να είσαι διαβασμένος δηλαδή, είναι το ένα μέρος. Το δεύτερο είναι να ξέρεις να αναγνωρίσεις τι ιστορία έχει κάθε σωματείο, τι σημαίνει κάθε έδρα και γιατί και ποιοι οι άνθρωποι πίσω απ' αυτό. Νομίζω ότι η εμπειρία του κόουτς Λυκογιάννη το κάνει αυτό τόσο απλό κι εμείς πρέπει απλά να ακολουθήσουμε το πλάνο του και να βάλουμε το προσωπικό μας ταλέντο μέσα στο γήπεδο.

Ο Χολαργός είναι μία ομάδα που δεν θα ζηλέψει τίποτα από κανέναν, σε όλους τους τομείς. Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν το πείσμα, τη θέληση και το όραμα, ώστε να κάνουν το έργο των παικτών πιο εύκολο και τον δρόμο της ομάδας πιο φωτεινό».

Όσον αφορά στις δικές του αρμοδιότητες εντός παρκέ, τόνισε: «Σαν χαρακτήρας και πάθος, ταιριάζω σίγουρα με τον κόουτς. Ξέρω τι απαιτεί η θέση μου. Έχω πλέον και τις εικόνες της Α1, ξέρω τι ζητούν τα συστήματα του κόουτς και τα ακολουθώ σαν την Βίβλιο. Θεωρώ ότι έχω τα μάτια πλέον να διακρίνω την παραμικρή ευκαιρία που περνά από μπροστά μου και να την αρπάξω. Είτε αυτό σημαίνει 10" και ένα φάουλ ή ένα ριμπάουντ, είτε σημαίνει ένα τρίποντο ή ένα σκριν σε έναν συμπαίκτη μου. Τα πράγματα που θέλω να κάνω, θέλω να τα κάνω πολύ καλά».

Ραλλάτος: «Ο Χολαργός δεν θα 'χει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν»