MENU

Τις ημέρες του Σεπτέμβρη, το 1995, δεν μπορεί να τις ξεχάσει κανένας φίλος του Παναθηναϊκού. Και πώς να συμβεί αυτό, άλλωστε, όταν ο Παύλος Γιαννκόπουλος πραγματοποιούσε μια από τις πιο σπουδαίες μεταγραφές που έγιναν ποτέ στον ελληνικό αθλητισμό. Μια μεταγραφή που έκανε το όνομα του Παναθηναϊκού να ακουστεί σε όλα τα πέρατα της Γης!

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος με προσωπικές ενέργειες, αλλά και... θυσίες κατάφερε να ντύσει στα πράσινα τον σπουδαίο Ντόμινικ Ουίλκινς. Έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του ΝΒΑ, μια... παραγωγή highlight, όπως ήταν και το ψευδώνυμό του! Ο Γιαννακόπουλος είχε πάρει την απόφαση να τον ντύσει στα πράσινα και η επιμονή του ανταμείφθηκε τον Σεπτέμβρη του 95!

Η Αθήνα έζησε μεγάλες στιγμές εκείνη την περίοδο. Η αρχή έγινε στις 4 Σεπτεμβρίου του 1995, όταν 4.000 άτομα πήγαν στο αεροδρόμιο για να δουν, για πρώτη φορά, από κοντά τον Ουίλκινς. Ο ίδιος ενθουσιασμένος, από την άφιξη, θα δηλώσει πως «Θέλω να σας ευχαριστήσω. Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα κάνω ό,τι μπορώ θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για τον Παναθηναϊκό»!

Αυτό που θα ακολουθούσε μερικές μέρες αργότερα, όμως, δεν μπορούσε να συγκριθεί με τίποτε άλλο...

Στις 7 Σεπτεμβρίου, του ίδιου έτους, ο Ουίλκινς θα έκανε την πρώτη προπόνησή του με την πράσινη φανέλα. Μια προπόνηση η οποία έγραψε ιστορία, χάρη στον... τρέλα του κόσμου του Παναθηναϊκού! Κι αυτό γιατί 15.000 άτομα βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ, για να δουν για πρώτη φορά τον σπουδαίο Αμερικανό.

Επί της ουσίας, η προπόνηση εκείνη είχε τον χαρακτήρα... φιέστας. Παρών, άλλωστε, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων ήταν και οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος, που παρουσίασαν τον Ουίλκινς μέσα σε... Παναθηναϊκό παραλήρημα!

https://www.instagram.com/p/BnbAQneCGRN/?utm_source=ig_embed_loading

Ο κόσμος, που είχε δώσει άλλο τόνο στην προπόνηση με την παρουσία του, περίμενε να πάρει μια πρώτη γεύση από τον σπουδαίο ΝΒΑερ. Να δει καρφώματα, εντυπωσιακές φάσεις, να ξεσηκωθεί για χάρη του. Και ο Ουίλκινς δεν χάλασε χατήρι, αποζημιώνοντας το... διψασμένο πλήθος με εντυπωσιακά καρφώματα.

Η προπόνηση εκείνη, που συζητιέται ακόμα και σήμερα, 23 χρόνια μετά, ήταν απλώς μια... σκηνή από τα προσεχώς. Κι αυτό γιατί το 1996 το «τριφύλλι» έραψε το πρώτο αστέρι του στο Παρίσι, με τον Ουίλκινς να είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς, ο παίκτης-ορχήστρα του Μάλκοβιτς. Κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέτρησε 35 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στον μεγάλο τελικό σταμα΄τησε στους 16 πόντους, κατακτώντας το βραβείο του MVP της διοργάνωσης.

Η προπόνηση εκείνη, λοιπόν, έμελλε να είναι απλώς η αρχή για τα -πολύ- σπουδαία που ακολούθησαν στον Παναθηναϊκό και είχαν την υπογραφή του σπουδαίου Ντόμινικ Ουίλκινς...

Όταν... έπεσε το ΟΑΚΑ στην «πρώτη» του Ουίλκινς (pics-vis)