MENU

Ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» χαρακτήρισε αναμενόμενη την εξέλιξη στην υπόθεση του Eurocup, αποκάλυψε πως ο Άρης βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Θοδωρή Ζάρα, ενώ δήλωσε πως δεν υπάρχει λόγος να μην είναι αισιόδοξος για την περίπτωση της παραμονής του Αλέξανδρου Βεζένκοφ.

Μιλώντας στην «ΕΡΑ ΣΠΟΡ 101,8» ο Λευτέρης Αρβανίτης δήλωσε:Για τις αντιδράσεις στο άκουσμα της είδησης: «Το περιμέναμε, γιατί είχαμε κάνει πολλή δουλειά σχετικά με αυτό το αίτημα. Είχαμε πολύ καλό business plan και διαρκή επικοινωνία με την Ισπανία. Η παρουσία του νέου ιδιοκτήτη έπαιξε καταλυτικό ρόλο, όπως και το γεγονός πως βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο αποπληρωμής παλαιότερων χρεών. Πάντα, όμως, είχαμε μια αγωνία, μήπως μέναμε τελικά απ' έξω».Για το τι σηματοδοτεί η απόφαση: «Πολλά πράγματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον κόσμο του Άρη που ήταν ταλαιπωρημένος τα τελευταία χρόνια. Σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια. Θα δημιουργηθεί μια ομάδα που θα παίζει σε δυο διοργανώσεις και θα 'χει μεγαλύτερο βάθος και ποιότητα. Είπαμε να κάνουμε βήμα-βήμα τις προσπάθειές μας. Είχαμε πει στους ανθρώπους της Ευρωλίγκας πως το γήπεδο θα γεμίζει σε κάθε αγώνα, γιατί ο κόσμος το έχει ανάγκη και θα στηρίξει τις προσπάθειές μας. 

Είναι ένα πρώτο βήμα για να φτάσουμε σιγά σιγα στο μεγάλο στόχο, να συμμετάσχουμε στην Ευρωλίγκα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με μικρά, σταθερά βήματα, όπως κάνουμε από την ημέρα που μπήκε στην ομάδα ο κύριος Λάσκαρης».Για το αν γίνεται πιο εύκολη η στελέχωση του ρόστερ: «Το πιστεύουμε αυτό, γιατί αποτελεί μεγάλο δέλεαρ η ευρωπαϊκή συμμετοχή. Είναι ευκολότερο να φτιάξουμε πιο ανταγωνιστικό ρόστερ με αυτές τις συνθήκες. Είναι αλλιώς να πεις στον αθλητή πως θα έχει τη δυνατότητα να παίξει στην Ευρώπη και να αναδειχθεί. Ειδικά στη δεύτερη φάση που μπαίνουν οι ομάδες που αποκλείονται από την Ευρωλίγκα, το επίπεδο ανεβαίνει ακόμη περισσότερο».Για την παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη στην ομάδα: «Πρόκειται για έναν πάρα πολύ καλό προπονητή που το απέδειξε τη χρονιά που πέρασε. Έχει πολύ καλές σχέσεις με τους αθλητές και ελέγχει τα αποδυτήρια. Γι' αυτό η ομάδα έβγαζε υγεία και λειτουργούσε σαν οικογένεια. Εμείς οφείλαμε να του δώσουμε τη δυνατότητα να φτιάξει μια πολύ καλύτερη ομάδα και να μην ταλαιπωρείται με θέματα που αφορούν τα χρήματα».Για το μπάτζετ της επόμενης σεζόν: «Σίγουρα θα είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη χρονιά, αλλά εναρμονισμένο με την οικονομική κατάσταση στην χώρα καθώς και με τα χρέη που οφείλουμε να καλύψουμε. Την επόμενη χρονιά έχουμε να πληρώσουμε 500 χιλιάδες ευρώ. Η παρουσία του Νίκου Λάσκαρη εγγυάται απόλυτα σωστή λειτουργία που επιτρέπει στα μέλη της ομάδας να ασχολούνται μόνο με το μπάσκετ».Για τους παίκτες που θα παραμείνουν στο ρόστερ: «Συμβόλαιο έχουν οι Μούρτος και Πουλιανίτης, καθώς και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης που έπαιξε στον Κολοσσό. Τα υπόλοιπα παιδιά θα βρεθούν στην κρίση του Δημήτρη Πρίφτη».Για την περίπτωση του Θοδωρή Ζάρα: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο με τον συγκεκριμένο αθλητή, βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία και μες στην εβδομάδα νομίζω πως θα έχουμε τελειώσει με αυτή την υπόθεση». Για το μεγαλύτερο ζήτημα που θέλει να λύσει η ΚΑΕ Άρης: «Το μεγαλύτερο θέμα αφορά τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, τον οποίον θέλουμε και του χρόνου στην ομάδα. Είναι ρεαλιστικός στόχος η παραμονή του, γιατί του έχουμε αποδείξει πως ο, τι του λέμε ισχύει. Είχαμε πει πως θα 'ρθει προπονητής που θα ασχολείται με το μπάσκετ, φέτος εξασφαλίσαμε την Ευρώπη. Γιατί να μην είμαστε αισιόδοξοι; Άλλωστε βρίσκεται από τα 14 χρόνια του στην ομάδα. Νομίζω πως δεν θα βρει καλύτερα από τον Άρη. Το οικονομικό θα το συζητήσουμε με τον κύριο Λάσκαρη, αλλά νομίζω πως θα τον ικανοποιήσει η πρότασή μας».

Αρβανίτης: «Ρεαλιστικός στόχος η παραμονή του Βεζένκοφ»