MENU

Η έλευση του Λούκα Μπάνκι στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ έχει φέρει... νέο αέρα στην ομάδα. Ο Ιταλός προπονητής έχει σαν στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας με έντονο αθλητικό στοιχείο, αλλά και με έντονο μαχητικό πνεύμα, που δεν θα εγκαταλείπει κανένα παιχνίδι.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της Κυπελλούχου Ελλάδος και κατόχου του Champions League έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή και ήδη οι «κιτρινόμαυροι» έχουν καταστρώσει τα πλάνα τους ενόψει της νέας σεζόν.

Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες του SDNA ένα όνομα έχει ξεχωρίσει στη λίστα του Ιταλού προπονητή. Και αυτό είναι του Ασέμ Μάρεϊ, ο οποίος κατάγεται από την Αίγυπτο και την τελευταία διετία φόρεσε τη φανέλα της Μπαϊρόιτ.

Ο 26χρονος φόργουορντ, με καταγωγή από την Γάζα της Αιγύπτου, όχι απλά βρίσκεται στο «κιτρινόμαυρο» στόχαστρο, αλλά οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία επαφών, ώστε να φανεί εάν θα υπάρξει deal ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Μάρεϊ ήταν ένα από τα πιο σημαντικά... όπλα της Μπαϊρόιτ την σεζόν που πέρασε, με τον Ραούλ Κόρνερ να τον εμπιστεύεται σταθερά σε Γερμανία και Champions League.

Τη σεζόν 2015-16 ο Μάρεϊ φόρεσε τη φανέλα της Σιαουλιάϊ, ενώ η πρώτη επαγγελματική στάση του ήταν στη Ζάμαλεκ, τη σεζόν 2010-11, πριν κάνει το ταξίδι για τις ΗΠΑ, όπου αγωνίστηκε στο Κολέγιο Minnesota State (2011-15).

Την περσινή σεζόν ο Μάρεϊ 11,6 πόντους, 5,6 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ και 54,8% στα δίποντα κατά μέσο όρο με την γερμανική ομάδα, με την οποία έφτασε ως τα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Επαφές της ΑΕΚ με τον Αιγύπτιο Ασέμ Μάρεϊ (vids)