MENU

Γεμάτη ημέρα η Τετάρτη για τον Παναθηναϊκό που αρχίζει και βλέπει τα πρώτα αποτελέσματα από τις διεργασίες των τελευταίων ημερών. Μάλιστα, οι εξελίξεις είναι τόσο σημαντικές που πλέον αρχίζουμε να έχουμε μια αρκετά ξεκάθαρη εικόνα της επόμενης ημέρας. Ας ξεκινήσουμε από το «α και το ω» του σχεδιασμού που ήταν η παραμονή του Νικ Καλάθη.

Ο Παναθηναϊκός άπλωσε χρυσάφι στα πόδια του Νικ για να τον «δέσει» στο ΟΑΚΑ και εκείνος παρά τις σειρήνες των πολλών εκατομμυρίων κατάλαβε πως σαν τον …Παναθηναϊκό δεν έχει. Άλλωστε, μόνο εδώ θα έχει τέτοια αποδοχή στον κόσμο ενώ κατάλαβε το πόσο τον θέλει η ομάδα ζυγίζοντας πως του προτάθηκε μεγαλύτερο συμβόλαιο ακόμη και από αυτό του Μήτσου. Πλέον, οι «πράσινοι» ξέρουν που πατούν και που βρίσκονται με τον Καλάθη να είναι ο φυσικός ηγέτης της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια. Άρα, όλα προχωρούν με βάση τον βασικό σχεδιασμό τους. Επίσης, δεν χρειάζεται να κάνουμε περισσότερη κουβέντα για τη σημαντικότητα της παραμονής του καλύτερου πλέι μέικερ της Ευρώπης.

Πάμε στα …ηλεκτρολογικά τώρα! Ο Στεφάν Λάσμε έχει πάρει τον δρόμο της επιστροφής με τους «πράσινους» να φέρνουν πίσω το ένα από τα δύο bad boys. Σε μεγαλύτερη ηλικία αλλά μετά από μια καταπληκτική σεζόν ο Στέφαν ξέρεις τι θα σου προσφέρει. Αυτόματα η θέση «5» διαθέτει τρεις παίκτες που καλύπτουν όλα τα γούστα. Πέρσι, επέλεξε το σχήμα με Γκιστ, Βουγιούκα, Όγκαστ και για λίγους μήνες τον Πέιν (ελάχιστη συμμετοχή στην Ευρώπη και καθόλου στην Ελλάδα). Φέτος, κρατά τους δύο πρώτους και αντικαθιστά τον Όγκαστ με τον Λάσμε. Ε, δεν το λες και κακό. Εδώ να βάλουμε ως δεδομένο πως καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ο Γκιστ έπαιξε στο «5» και ο Σίνγκλετον στο «4». Φτάνοντας εκεί θα βρούμε μόνο τον Μήτογλου και περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το καθαρό «4αρι» και ποιος θα παίζει σε «4» και «3» όπως και ο Θανάσης.

Στο άσσο οι «πράσινοι» πάνε όπως πέρσι για την ώρα με δίδυμο Καλάθη, «Λέκα» ίσως και με διαφαινόμενη αναβάθμιση ενός μικρού (π.χ. Καλαϊτζάκης) ενώ στο «2» έχουμε δρόμο μέχρι να δούμε την τελική μορφή. Ο Ντένμον είναι κοντά στο να μείνει και έχουμε ανοικτό το θέμα Παππά και ξένου.

Τέλος, δεν χρειάζονται πολλά λόγια καθώς η σκούπα και το φαράσι που πήραν οι «ερυθρόλευκοι» αποτυπώνει στο έπακρο την απόλυτη αντίθεση μεταξύ των λεγομένων τους και της πραγματικότητας. Σε μια χρονιά που ούρλιαζαν κατά πάντων για τη νέα αποτυχία χωρίς ούτε ένα τίτλο αποφάσισαν να αλλάξουν και τα πόμολα στο ΣΕΦ. Μάλλον, δεν έφταιγε τελικά κανένας άλλος. Απλά, οι φορείς να το λάβουν σοβαρά υπόψη για να μην έχουμε πάλι τα ίδια. Κούρασε και είναι και επικίνδυνο για το μπάσκετ. Η φετινή τους αντίφαση αποτελεί ένα τρομερό «ξεγύμνωμα» της πολιτικής τους (ο θεός να την κάνει).

ΥΓ: Ο Γκιστ από τους προπονητές λογίζεται ΜΟΝΟ ως «5» και αυτό ισχύει από πέρσι το καλοκαίρι.

ΥΓ2: Κάντε λίγο υπομονή να γίνουν όλα και μετά μιλάμε χωρίς υποθέσεις.

ΥΓ3: Ο Παναθηναϊκός μια χαρά το πάει ας ασχοληθούν και λίγο με τον Ολυμπιακό. Δύο χρόνια χωρίς κούπα και όλη καταστροφολογία αφορά τους «πράσινους».

ΥΓ4: Κουμπάροι για Κρις; Για να δούμε…

ΥΓ5: Το τουρνουά στη μνήμη του Παύλου Γιαννακόπουλου είναι το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς.

Με ηγέτη, ηλεκτρολόγο και… στριπτίζ