MENU

Το καλοκαίρι του 2015 ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ άφησε τη Θεσσαλονίκη και τον Άρη για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα. Έπειτα από μία άκρως παραγωγική σεζόν, στην οποία ο διεθνής άσος ηγήθηκε των «κίτρινων», πήρε την απόφαση να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στην καριέρα του και να τεστάρει τις δυνάμεις του σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ της Ευρώπης.

Ο Βεζένκοφ αποκτήθηκε από τους Καταλανούς ως ένας παίκτης με τεράστια προοπτική, που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της ομάδας στα επόμενα χρόνια. Οι εμφανίσεις του με τον Άρη στο ελληνικό πρωτάθλημα, άλλωστε, φανέρωναν τόσο το «δολοφονικό» ένστικτό του στην επίθεση, αλλά και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του εντός παρκέ.

Έπειτα από τρεις σεζόν στην Βαρκελώνη, ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα τα περίμενε ο Βούλγαρος φόργουορντ. Κι αυτό γιατί δεν πήρε τις ευκαιρίες που θα περίμενε, με τον χρόνο του να περιορίζεται σημαντικά στους «Μπλαουγκράνα». Αποκορύφωμα, φυσικά, ήταν τα φετινά πλέι οφ του ισπανικού πρωταθλήματος, καθώς ο Σβέτισλαβ Πέσιτς αποφάσισε να στείλει στον... πάγο τον Βεζένκοφ, δείχνοντας πως δεν τον υπολογίζει.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως τη φετινή σεζόν ο Βεζένκοφ είδε τον ρόλο του να μειώνεται αισθητά. Κι αυτό γιατί φέτος έπαιξε μόλις σε 21 παιχνίδια στο πρωτάθλημα, με την ισπανική ομάδα, μετρώντας 6,9 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 63,2% στα δίποντα, τη στιγμή που την περσινή σεζόν έπαιξε σε 35 παιχνίδια και μέτρησε 8,7 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 69,4% στα δίποντα.

Εν ολίγοις, φέτος έπαιξε -σχεδόν- στα μισά παιχνίδια της ACB, ενώ την αντίστοιχη περσινή σεζόν, υπό τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο ρόλος του ήταν αναβαθμισμένος σε σχέση με την παρουσία του κατά τη διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώνεται.

Όλα αυτά, όπως είναι φυσικό, αναμένεται να φέρουν εξελίξεις και όσον αφορά το μέλλον του. Κι αυτό γιατί ο διεθνής φόργουορντ βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από την Μπαρτσελόνα, καθώς το συμβόλαιό του εκπνέει και όλες οι ενδείξεις δείχνουν πως οι Καταλανοί θα τον αφήσουν ελεύθερο. Στο συμβόλαιό του υπάρχει οψιόν για μία ακόμα σεζόν, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί από την Μπαρτσελόνα, αλλά με βάσει τα όσα έχουν διαδραματιστεί τη φετινή σεζόν το σενάριο αυτό δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Θυμίζουμε πως πρόσφατα ισπανικά δημοσιεύματα ανέφεραν πως κατά 99% ο Βεζένκοφ δεν θα συνεχίσει στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Καραδοκούν οι «αιώνιοι»

Η περίπτωση του Βεζένκοφ δεν αφήνει ασυγκίνητες τις δύο μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Για τον Ολυμπιακό ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ αποτελεί μεταγραφικό στόχο το φετινό καλοκαίρι, ενώ η συγκεκριμένη υπόθεση δεν αφήνει... αδιάφορο και τον Παναθηναϊκό Superfoods. Οι λόγοι που οι «αιώνιοι» παρακολουθούν την περίπτωσή του μετά το φινάλε των τελικών της Stoiximan.gr Basket League είναι αρκετοί.

Πρώτα απ' όλα, ο διεθνής φόργουορντ είναι παίκτης που έχει στην κατοχή του ελληνικό διαβατήριο, από την θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα και τον Άρη. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως ενδεχόμενη μεταγραφή του θα ενισχύσει τον ελληνικό «κορμό» ενός εκ των δύο και θα δώσει το περιθώριο για μια επιπλέον λύση στις θέσεις των ξένων.

Παράλληλα, ο Βεζένκοφ είναι 23 ετών και έχει την προοπτική να εξελιχθεί σε ένα από τα σημεία αναφοράς στην επιθετική γραμμή της ομάδας στην οποία θα αγωνιστεί. Η επαφή του με το καλάθι είναι γνωστή, όπως και η ικανότητά του έξω από τα 6,75μ. Και το γεγονός αυτό μπορεί εύκολα να του βρει ρόλο σε μια ομάδα η οποία θέλει να πρωταγωνιστήσει τη νέα σεζόν.

Συνοψίζοντας, ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ όλα δείχνουν πως θα μείνει ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα, δίχως να έχει καταφέρει να πάρει τις ευκαιρίες που θα ήθελε, ειδικά την φετινή σεζόν και η εξέλιξη αυτή αναμένεται να φέρει νέα... αιώνια μάχη στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, για έναν παίκτη που έχει την προοπτική, αλλά και την δυνατότητα να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και να δώσει λύσεις στο επιθετικό κομμάτι.

Ο Βεζένκοφ, οι «αιώνιοι» και η μεταγραφή