MENU

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ: «Ο Ολυμπιακός απάντησε στην ευρεία νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods του 3ου τελικού “με το ίδιο νόμισμα” όπως οι “πράσινοι” είχαν απαντήσει στον 2ο αγώνα στο ερυθρόλευκο “break” του 1ου παιχνιδιού. Έτσι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος συνδύασε με μία πολύτιμη νίκη, το 300ό παιχνίδι του στους πάγκους της κατηγορίας. Είναι ο 13ος από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64) που φτάνει σε αυτόν τον αριθμό. Ο απολογισμός του είναι 209 νίκες και 91 ήττες. Η αποψινή νίκη εξάλλου, είναι η 200ή του Θεσσαλονικιού κόουτς στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 262 ματς όλων των διοργανώσεων.

Ακόμη ο Σφαιρόπουλος έγινε ο 3ος προπονητής στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League (από το 1992-93), μετά τους Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Γιάννη Ιωαννίδη, που φτάνει σε διψήφιο αριθμό νικών σε τελικούς πλέι οφ.

Ως προς τους αριθμούς των παικτών του Ολυμπιακού...

*Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε το 9ο “double-double” των φετινών πλέι οφ έχοντας 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ήταν το 2ο προσωπικό του στο φετινό Πρωτάθλημα μετά από εκείνο που σημείωσε στο ΟΑΚΑ στην κανονική περίοδο και πάλι κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods με 13 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Με τους 12 πόντους του, ο Πρίντεζης έφτασε τον Νέστορα Κόμματο στους 3.305 και στη 17η θέση της λίστας των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Παράλληλα ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού, αγωνιζόμενος για 103η φορά σε ματς πλέι οφ, “έπιασε” τον Μίλαν Τόμιτς στην 7η θέση της σχετικής λίστας της Stoiximan.gr Basket League.

Σημαντικότερο, τουλάχιστον σε στατιστικό επίπεδο, από όλα αυτά είναι το γεγονός ότι με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα του, ο Πρίντεζης έφτασε τα 1.093 και είναι πλέον στην πρώτη 5άδα της κατηγορίας καθώς προσπέρασε τον Μίτσελ Ουίγκινς (1.090).

*Ο Βασίλης Σπανούλης με το μοναδικό κλέψιμο του, έφτασε τα 414 και “έπιασε” στην 8η θέση της σχετικής λίστας τον Νίκο Χατζή.

*Ο κορυφαίος, βάσει των αριθμών, παίκτης του Ολυμπιακού Τζαμέλ ΜακΛίν, σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τους 20 πόντους του. Είχε 18 στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος και πάλι κόντρα στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Σε ομαδικό επίπεδο...

“Κόκκινοι” και “πράσινοι” θα κοντραριστούν για 10η φορά σε game 5 σε τελικούς ενώ με αυτόν, θα συμπληρωθούν 13 σειρές τελικών στο σύνολο των 26 της Stoiximan.gr Basket League με πέντε αγώνες. Από τις 12 προηγούμενες περιπτώσεις που ο τίτλος κρίθηκε σε “τελικό των τελικών”, στις 10 νίκησαν οι εκάστοτε γηπεδούχοι. Εξαίρεση ήταν ο Παναθηναϊκός Superfoods του 1999 και το 2017.

Ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις της επικράτησης του από την 1η περίοδο. Σημειώνοντας μάλιστα 28 πόντους σε αυτό το διάστημα, ισοφάρισε την 4η μεγαλύτερη επίδοση του σε παιχνίδι τελικών πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods προσπάθησε να εξαπολύσει την αντεπίθεση του στην 3η περίοδο στη διάρκεια της οποίας σημείωσε 28 πόντους, ισοφαρίζοντας τη 2η μεγαλύτερη επίδοση του σε ματς τελικών.

Ο Καλάθης 8ος πασέρ στην ιστορία

Ο Καλάθης ισοφάρισε τη χαμηλότερη φετινή επίδοση του με δύο ασίστ, όσες είχε και στο ντέρμπι της κανονικής περιόδου στο ΟΑΚΑ όμως αυτές αρκούσαν για να τον καταστήσουν 8ο πασέρ στην ιστορία της Stoiximan.gr Basket League. Ο διεθνής γκαρντ έφτασε τα 926 κι άφησε πίσω του τον Νίκο Χατζή που είχε 925.

Ακόμη, ο Καλάθης είναι από σήμερα 8ος σε συμμετοχές Πρωταθλήματος -από το 1992-93- για τον Παναθηναϊκό Superfoods. Αυτή ήταν η 205η κι έτσι ξεπέρασε τον Νίκο Χατζηβρέττα.

*Με το 163ο παιχνίδι του στην κατηγορία, ο Τζέιμς Γκιστ έγινε ο 9ος ξένος παίκτης σε συμμετοχές στη Stoiximan.gr Basket League, προσπερνώντας τον Τζόνι Ρότζερς.

*Με τους 20 πόντους του ο Μάικ Τζέιμς ξεπέρασε τους 600 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Δύο ασίστ είχε ο Λούκας Λεκαβίτσιους και με αυτές έγινε ο 18ος ξένος και 37ος συνολικά παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού Superfoods που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό.

*Βρίσκοντας τον στόχο στο ένα από τα δύο τρίποντα που επιχείρησε, ο Κέι Σι Ρίβερς έγινε ο 8ος της λίστας των ξένων παικτών των “πράσινων” με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Έφτασε τα 96 και ξεπέρασε τον Ντέγιαν Μποντιρόγκα που στην 4ετία 1998-2002 είχε 95.

*Ατομικό ρεκόρ περιόδου είναι για τον Ματ Λοτζέσκι οι 16 πόντοι του. Είχε 15 στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Ο... 300άρης Σφαιρόπουλος και ο Καλάθης που «σκαρφάλωσε» στη λίστα των πασέρ