MENU

Έχε πίστη και προχώρα. Ένα σλόγκαν που στην περίπτωση του ΠΑΟΚ βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του στη διάρκεια μιας αρχικά προβληματικής χρονιάς. Είναι όμως αξιοθαύμαστη η ψυχραιμία με την οποία αντιμετώπισαν τις πρώτες κακές εμφανίσεις και ήττες όλοι στο "Παλατάκι", με αποτέλεσμα να φτάσουν τώρα να παίζουν με τον ΠΑΟ στους "4" καλύτερους της Stoiximan.gr Basket League. "Είναι αυτό επιτυχία;", θα πουν αυτοί που για επιχείρημα "αντίδρασης" λένε ότι "κάποτε παίζαμε τελικό πρωταθλητριών".

Αν αναλογιστεί κανείς τι μπάτζετ είχε τότε και τι έχει τώρα, τι συνθήκες υπήρχαν τότε (ακόμη και οικονομικές στην πόλη και στη χώρα, αλλά και σε όλο το μπάσκετ, όπου οι ισχυροί ήταν οι... Ιταλοί και οι Ισπανοί), προφανώς και είναι επιτυχία. Αν θέλει απλά να μειώνει κάθε προσπάθεια, μπορεί να πει ότι και το 1959 ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα, δε θα διαφωνήσει κανείς. Σε κάθε περίπτωση το σημείο αναφοράς είναι η πίστη. Στον ΠΑΟΚ την είχαν και δικαιώνονται. Δεν πανηγυρίζουν, απλά αισθάνονται δικαιωμένοι με τις επιλογές.

Ακόμη και αύριο να τελείωνε η χρονιά το "ταμείο" για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι, σε όλα τα επίπεδα, θετικό. Αγωνιστικά, οργανωτικά, διοικητικά. Δεν ξέρω με τα οικονομικά τι γίνεται, αλλά όσο υπάρχει η βοήθεια Σαββίδη, ούτε και γι' αυτό θα πρέπει να ανησυχεί κανείς. Πάντα όμως το αγωνιστικό είναι η "βιτρίνα". Κι εκεί οι εμφανίσεις μετά τον χειμώνα είναι, πραγματικά, αξιοσημείωτες! Δώδεκα νίκες σε δεκατρείς αγώνες δεν είναι και... λίγο! Δείχνει ότι υπάρχει ένα πλάνο και ότι υπάρχει βελτίωση, άρα ικανότητα και δουλειά.

Το sweep με την κυπελλούχο Ελλάδας και Champions League, με σύνολο 4-0 νίκες, επίσης δεν είναι... λίγο. Για να μην αρχίσουμε να μιλάμε, πάλι, για μπάτζετ, και διαιτησίες, και ατυχίες, και τραυματισμούς και πάει γράφοντας. Η πίστη στο πλάνο δικαιώνει άπαντες στο "Παλατάκι". Ακόμη κι οι "άπιστοι" πίστεψαν και το επόμενο βήμα θα είναι πλέον και ο κόσμος να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο και την ομάδα μπάσκετ. Θα πρέπει και η ομάδα να "βγει" προς αυτόν πιο πολύ, να βλέπουμε πιο πολύ Μπάνε, να ακούμε πιο πολύ "Μάτζικ", οφείλουν κι οι ίδιοι να το κατανοήσουν. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει να περιμένουμε και τους... αγώνες, έτσι; Δεν τελείωσε η χρονιά, απλά μια πρώτη αποτίμηση κάνουμε. Έχει ματς... ακόμη!

Άλλωστε ό,τι και να κάνεις, όλοι γνωρίζουν ότι στη χώρα που αγαπάει τις νίκες πιο πολύ απ' τις ομάδες, μόνο με το αποτέλεσμα μπορείς να είσαι επιτυχημένος. Μόνο αν νικάς, είσαι σε όλα καλός και σε χειροκροτούν. Τουλάχιστον στον ΠΑΟΚ, διοικητικά, το ξεπέρασαν κι αυτό. Έχαναν, αλλά πίστευαν. Κινήθηκαν, άλλαξαν, και δικαιώνονται. Και τώρα κερδίζουν. Και παίζουν στους ημιτελικούς...

ΥΓ.: Για τον Απόλλωνα Τσόχλα και την ατυχία που τον βρήκε, μόνο τη σιγουριά ότι θα παλέψει και θα γυρίσει νικητής σύντομα μπορούμε να εκφράσουμε.

Έχε πίστη και προχώρα...
EVENTS