MENU

Ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στο τρελό σερί του στην Ελλάδα με το 19 στα 19 απέναντι στη μαχητική Κύμη και μέσα από αυτή τη διαδικασία καταφέραμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα. Πρώτον, ο Ζακ Όγκαστ κάνει διαρκώς βήματα προόδου με τον Τσάβι Πασκουάλ στο τιμόνι της ομάδας και δείχνει πως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Είναι εκρηκτικός και ιδιαιτέρως γρήγορος για το ύψος του ενώ οι 22 πόντοι που ολοκλήρωσε τον αγώνα ήταν οι περισσότεροι που έχει σημειώσει σε επίσημο ματς με τον Παναθηναϊκό (αν και ήταν άλλες εφτά φορές διψήφιος).

Το άλλο συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η εικόνα της ομάδας εξακολουθεί να εξαρτάται σε τεράστιο βαθμό από την απόδοση και την προσέγγιση του Νικ Καλάθη. Από τη στιγμή που ο Νικ θα είναι 100% στο πνεύμα του αγώνα τότε είναι θέμα χρόνου για τους «πράσινους» ν’ αλλάζουν ταχύτητα. Είναι κάτι σαν το τούρμπο που πατιέται στα αυτοκίνητα. Όταν είναι «καλά» τότε όλα μοιάζουν τόσο εύκολα αν και στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο Νικ μοιράζει με τέτοιο τρόπο το παιχνίδι που έχει μια απίστευτη επιρροή στη λειτουργία του συνόλου είτε η ομάδα παίζει με την Κύμη, είτε με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Κάπως έτσι αναμένουμε και την προσέγγιση του αγώνα στη Μάλαγα. Εκεί, την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός δίνει έναν «τελικό» όπως είπε και ο Τσάβι που δεν του αφήνει περιθώρια για να σκεφτεί νέα απώλεια. Στην Ανδαλουσία θα πρέπει να βρει την ταυτότητα του και να αντιδράσει αν δεν θέλει να μπει σε σενάρια και πράξεις που θα αφορούν πρώτα την πρόκριση και μετά τις διασταυρώσεις. Το ντεσαβαντάζ είναι πως άλλη ομάδα είδαμε κόντρα σε Πανιώνιο και Κύμη και άλλη θα δούμε στην Ισπανία. Αυτό μοιάζει να είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι που θα διαχειριστεί ξανά ο Πασκουάλ που έχει τα 3/12 του ευρωπαϊκού του κοστουμιού εκτός Ελλάδας. Αυτό είναι ένα θέμα που σηκώνει συζήτηση.

ΥΓ: Κάτι άσχετο με το κείμενο αλλά σχετικό με τα δρώμενα. Ο Παναθηναϊκός είναι το αθλητικό χάμστερ της Ελλάδας. Το πειραματόζωο που δοκιμάζονται όλα πάνω του και μετά αρχίζουν οι εκπτώσεις και οι κωλοτούμπες.

ΥΓ2: Από την Κυριακή το βράδυ έχουν θεσπιστεί τα βραβεία υποκρισίας και πλέον οι υποψήφιοι είναι πολλοί.

ΥΓ3: Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι παραπάνω από ένας ταλαιπωρημένος Σύλλογος και ο κόσμος του έχει «δολοφονηθεί» πολλές φορές. Γι’ αυτό ν’ ακούτε και να διαβάζετε μόνο σοβαρές και επίσημες προσεγγίσεις για το θέμα της αναγέννησης και της ζωής του. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια παρά υπομονή και πίστη. Όλα ξεκινούν από τη στέγαση που αρμόζει στον Σύλλογο μας και μετά ακολουθούν τα πάντα.

ΥΓ4: Ο Νικ κάρφωσε και αυτό ήταν το ντεσού της αναμέτρησης! Αυτό ήταν το τρίτο κάρφωμα στην καριέρα του Καλάθη στον Παναθηναϊκό και φυσικά ήταν αιτία για τρελά πειράγματα από τους λοιπούς… ηλεκτρολόγους.

Βαρόμετρο, στοίχημα και… χάμστερ