MENU

Ακόμη κι οι ουδέτεροι ήθελαν δικαίωση του Άρη σήμερα στο ΑΣΕΑΔ. Οι γνώστες την περίμεναν. Δεν μπορεί να καταδικάζεται μια ομάδα για γεγονότα που έγιναν πίσω απ' τον πάγκο και να γράφουν οι διαιτητές ότι έγιναν μέσα στον... αγωνιστικό χώρο.

Ας είναι. Στο προκείμενο: Ελ Κλάσικο Θεσσαλονίκης με άδειες κερκίδες δε νοείται. Αν, μάλιστα, δεν παιρνόταν μια ανόητη απόφαση από τη διοίκηση Αλεξόπουλου κάποτε, όχι πολύ παλιά, ίσως να μπορούσαμε να βλέπουμε οπαδούς και των δύο ομάδων στις κερκίδες. Εντάξει, όχι με σχοινί ανάμεσα τους, όπως όταν πηγαίναμε, το 1985, το 1989, το 1991 κ.ο.κ. και βλέπαμε ματσάρες old schoool, που λένε και οι... νέοι τώρα. Δεν είμαστε έτοιμοι οπαδικά για τέτοια ματς, να τα λέμε όλα, αλλά ένας μικρός πυρήνας εκατέρωθεν θα ήταν καλό να υπήρχε. Και στο φινάλε, κάνε καλά μέτρα τάξης, ψάξτους, και δε θα γίνει τίποτα.

Στο θέμα μας: Ελ Κλάσικο χωρίς κόσμο είναι σα να γίνεται κάτι σημαντικό στην πολιτική σκηνή της χώρας και να μην πετάγεται ο Πολάκης να βρίσει κάποιον στο Facebook. Σα να βλέπεις Power of Love και να μην το κλείνεις σε ενάμιση λεπτό. Σα να τρως πίτσα χωρίς Κόλα, να πούμε. Οπότε η απόφαση είναι καλή για το μπάσκετ. Η ποινή είναι τραγική, βεβαίως, γενικά. Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοια ποινή αλλού. Το είπε κι ο Σούμποτιτς στον "Αρένα" (ο οποίος εκπέμπει και στην Αθήνα, στους 101,6, τρομερό ε;). "Πουθενά αλλού τέτοια τιμωρία", τόνισε ο καλύτερος σουτέρ απ' τη γωνία όλων των εποχών.

Εδώ ρε φίλε τιμωρήθηκε ο Ηρακλής με υποβιβασμό και μετά κάθε χρόνο αλλάζουν τον κανονισμό για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Κι όταν ανεβεί, θα τον ξαναλλάξουν, για να ξαναπέσει. Δεν μπορεί να θες ανάπτυξη του μπάσκετ και να κάνεις αγώνες με άδειες κερκίδες. Τιμώρησε τις ομάδες με μείον βαθμούς. Με γερά πρόστιμα. Έστω με αγώνες σε άλλη έδρα, αλλά με κόσμο. Δε νοείται τέτοια βλακώδης τιμωρία. Αλήθεια, ο ΕΣΑΚΕ τι λέει για όλα αυτά; Ή ακόμη περιμένει από τις ομάδες να πληρώσουν τους... διαιτητές;

Ο Άρης δικαιώθηκε γιατί απέδειξε ότι δεν έγιναν επεισόδια, γιατί πήγε μάρτυρας ο Γιαννάκης (το τοτέμ του Ελληνικού μπάσκετ) και μπράβο του, γιατί κρατάει την ομάδα παντού (ακόμη και σε θέματα που δεν "βγαίνουν" στη δημοσιότητα), αλλά και γιατί το Λαύριο απέδειξε ότι υπάρχουν μάγκες παράγοντες και μπασκετικοί. Πήγε και είπε την αλήθεια. "Παιδιά, δεν έγιναν επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο. Ούτε τρόμαξαν οι παίκτες μας, όπως έγραψαν στο φύλλο αγώνος". Αθώος ο κατηγορούμενος, ευτυχώς για το μπάσκετ.

Εντάξει, δε θα είναι ο αγώνας που κρίνει ένα πρωτάθλημα, όπως παλιά. Μην τρελαθούμε κιόλας. Οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση. Μελαγχολία σε πιάνει αν τα θυμηθείς. Αλλά έτσι δεν πας μπροστά. Ωραίο το παρελθόν. Τέλειο, για την ακρίβεια. Αλλά η ζωή και στο μπάσκετ συνεχίζεται. Καλό ματς θα είναι. Έχουν και οι δύο τα θέματά τους. Ο Άρης πιο πολλά, αλλά με 5500 λαού θα είναι καλύτερος. Θα μασάει σίδερα. Θα μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αντέξει; Θα το μάθουμε την Κυριακή. Μακάρι να δούμε κάτι καλό, γιατί El Classico της Μπασκετομάνας είναι, μην το ξεχνάμε.

ΥΓ.: Η φωτογραφία που διαλέξαμε δείχνει καμιά 500αριά χαρτοκορδέλες να "τραυματίζουν" όλους τους παίκτες και τους διαιτητές σε ένα παλιό ντέρμπι. Έπεσαν όλοι κάτω και πήγαν για αξονική και φόρεσαν μετά κολλάρα. Η απόφαση για την τιμωρία των ενόχων αναμένεται, γιατί θα σταλεί και μια συμπληρωματική έκθεση...

Ας παίξουμε μπάσκετ τώρα...