MENU

Ο Γκάρι Μπελ θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, στον Άρη, καθώς πήρε κάποια χρήματα απ' τα ουκ ολίγα οφειλόμενα και θα παίξει κανονικά αύριο με τον Κόροιβο, σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα για τους "κιτρινόμαυρους". Τα χρήματα έδωσε ο κύριος Θανάσης Πλιάκης, ένας Αρειανός φίλαθλος, επί χρόνια φανατικός φίλος της ομάδας, που επί χρόνια βάζει το χέρι στην τσέπη στα δύσκολα και βοηθά την ομάδα του. Δεν βλέπει ούτε ποιος είναι πρόεδρος, ούτε ποιος είναι μεγαλομέτοχος, ούτε ποιος είναι προπονητής ή ποιος είναι παίκτης. Βλέπει τον Άρη. Είναι Άρης. Βοηθάει τον Άρη... Δεν τον νοιάζει τίποτα άλλο.

Ο Θανάσης Πλιάκης είναι 73 ετών και θαμώνας του Παλέ επί δεκαετίες. Ιδιοκτήτης μιας απ' τις πιο δραστήριες εταιρίες γεωργικών μηχανημάτων (εδρεύει στην οδό Γιαννιτσών, στη Θεσσαλονίκη), ήταν και είναι φανατικός φίλος της ομάδας μπάσκετ. Ήταν από τους πρώτους που συμμετείχαν στο εγχείρημα της δημιουργίας του συλλόγου βετεράνων του Άρη, αν και δεν ήταν παίκτης, αλλά γράφτηκε ως φίλος. Μετείχε στην ομάδα "Σάρισα", που δημιουργήθηκε μαζί με άλλους Αρειανούς εξωδιοικητικούς επιχειρηματίες και παράγοντες, για να στηριχθεί η ΚΑΕ σε παλιότερες δύσκολες στιγμές.

Ένας συμπαθής κύριος, με το καβουράκι του, χωρίς υψηλούς τόνους, ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, που ελπίζουμε να μην... διαβάζει αυτές τις γραμμές, γιατί γνωρίζουμε πόσο απεχθάνεται την προβολή, τη λεγόμενη "λεζάντα", "τροφή" για πολλούς άλλους που εμπλέκονται σε ομάδες και συλλόγους. Ο κ.Πλιάκης ήταν πάντα παρών, στα δύσκολα, και βοηθούσε διοικήσεις σε οικονομικά ζητήματα. Ακολουθούσε την ομάδα σε αγώνες του εξωτερικού, παρακολουθεί από "τα ψηλά" του Παλέ τους αγώνες, παρέα πλέον με τον πρόεδρο του Μουσείου του Άρη Πέτρο Ράσογλου, που τον μύησε στα του συλλόγου βετεράνων του Άρη, όντας ο ίδιος ιδρυτικό μέλος.

Πρόσφατα ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε κάνει δήλωση για τον Θανάση Πλιάκη μετά από μια ακόμη οικονομική συμβολή για να πάρει η ομάδα παίκτη και να απαλλαχθεί από άλλον: "Μακάρι να είχε ο Άρης άλλους δέκα σαν τον κ.Πλιάκη", είχε πει ο "Δράκος". Έξω απ' το γήπεδο, στα γνωστά "πηγαδάκια" μετά τον αγώνα, ο Πλιάκης πληροφορήθηκε τις δηλώσεις Γιαννάκη και είπε: "δεν ήταν απαραίτητο να πει κάτι τέτοιο ο κ.Γιαννάκης. Δε θέλω να λένε για μένα. Ο Άρης μετράει να είναι καλά, όχι να ακουγόμαστε εμείς".

Ήταν αυτός που το 2014 βοήθησε τα μέγιστα για να αρθεί η απαγόρευση μεταγραφών που είχε επιβληθεί στον Άρη και τότε ο πρόεδρος Λ.Αρβανίτης είχε δηλώσει πως: "Αν δεν ήταν ο κ.Πλιάκης, κανένα απαγορευτικό δε θα είχε αρθεί". Με δικά του χρήματα είχαν πληρωθεί αρκετοί παίκτες που είχαν κάνει προσφυγή (π.χ. μαζί με τον Χρήστο Γαλιλαία, πρώην αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, είχε πληρωθεί ο Ντάνστον κ.α.), αλλά και άλλες υποχρεώσεις, ενώ ήταν και ο εκ των εγγυητών στην συμφωνία με τον Δ.Πρίφτη, ενώ τον είχε ευχαριστήσει δημόσια και ο Βαγγέλης Αγγέλου, το 2013, για την συνεισφορά του στην ομάδα. Ο 77χρονος Αρειανός αποτελεί μέλος μιας ομάδας φίλων του συλλόγου (γνωστή και η μεγάλη συνεισφορά Αρειανών όπως οι κ.κ.Παπαϊωάννου, Πόππης, Γεωργούλης, Τουρσουτζιάν, Κιοσέλογλου κ.α.) που βοηθούν όποτε μπορούν, χωρίς ο ίδιος να κατέχει διοικητικό πόστο. Απλά είναι στην κερκίδα...

Τα έργα και οι ημέρες του κ.Πλιάκη στον μπασκετικό Άρη είναι ακόμη περισσότερα και μακριά απ' το φως της δημοσιότητας, κάτι που επιθυμούσε και επιθυμεί ο ίδιος. Δίνει, έτσι, ένα τρανό παράδειγμα ανιδιοτελούς προσφοράς στην αγαπημένη του ομάδα, παραμένοντας ένας απλός φίλαθλος που απλά βοηθά όπως μπορεί στις δύσκολες στιγμές. Τα λόγια του Παναγιώτη Γιαννάκη πριν λίγο καιρό αποτελούν ίσως την καλύτερη επιβράβευση. Μακάρι σαν κι αυτόν να υπήρχαν άλλοι δέκα, για όλες τις ομάδες...

Δείτε ένα... σπάνιο βίντεο με έναν χαιρετισμό του κ.Πλιάκη σε παρουσίαση της ομάδας του Άρη, το 2013.

Αυτός είναι ο ΚΥΡΙΟΣ που σώζει τον Άρη... (vid+pics)