MENU

Εδώ και καιρό η κατάσταση στην ΚΑΕ Άρης έμοιαζε με καζάνι έτοιμο να σκάσει, κάτι που η ήττα και η εικόνα της ομάδας υποβοήθησε σήμερα για να συμβεί. Οι έντονες αποδοκιμασίες των φίλων του Άρη για τον ιδιοκτήτη Νίκο Λάσκαρη, με "θύμα" τον αδερφό του Μάνο, παρόντα στο Παλέ, η επίσκεψη οργισμένων οπαδών της ομάδας στο σπίτι του αντιπροέδρου Δ.Παπακυριάκη και η παραίτησή του (προφορικά, μέχρι στιγμής) αλλά κυρίως η κάκιστη οικονομική εικόνα και προοπτική της εταιρίας οδηγούν, σαν σε μονόδρομο, στην "επόμενη μέρα".

Ποια είναι αυτή; Εδώ και αρκετό καιρό το SDNA είχε αποκαλύψει τις ζυμώσεις μεταξύ γνωστών Αρειανών, επιχειρηματιών και μπασκετανθρώπων, προκειμένου να πείσουν τον Νίκο Λάσκαρη να φύγει και να αναλάβουν αυτοί την ομάδα, είτε μέσω του μάνατζμεντ, είτε παίρνοντας τις μετοχές. Οι ζυμώσεις αυτές, μέχρι στιγμής, προχωρούν, αν και παραμένουν ρευστές όσον αφορά στον αριθμό των μελών της "ομάδας σωτηρίας". Είναι γνωστό ότι φέρεται να έχει πρωτεργάτες τον επιχειρηματία, ιδιοκτήτη εταιρίας γεωργικών προιόντων, Παύλο Ζουλιάμη (βασική φωτό), που ήταν και χορηγός της ΚΑΕ Άρης παλιότερα, και μέλος του δ.σ. της ΚΑΕ το 2013, και τον πρώην ιδιοκτήτη του ΚΑΟΔ και δημιουργό μιας απ' τις καλύτερες ετικέτες κρασιών ("Κτήμα Βιβλία Χώρα"), Βασίλη Τσακτσαρλή. Κατευθυντήριος μοχλός φέρεται να είναι, όπως γράφει και το allaboutaris.com, ο γνωστός ατζέντης παικτών και άλλοτε δημοσιογράφος, Παναγιώτης Καπάζογλου, που ως γνώστης του μπάσκετ και της "πιάτσας", συμμετέχει πιθανώς σε συζητήσεις, χωρίς ωστόσο επισήμως να επιβεβαιώνει την αυτοπρόσωπη συμμετοχή του σε αυτή την ομάδα ως παράγων, έχοντας βέβαια γνωστά αισθήματα αγάπης για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Στην ομάδα φέρεται να μετέχει και ο ιδιοκτήτης μέχρι πρότινος, της ΚΑΕ Τρίκαλα, Αχιλλέας Ρουσιαμάνης, ο οποίος όμως τονίζει πως τίποτα δεν ισχύει αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η μεταβίβαση των μετοχών του από την ΕΕΑ για τη Θεσσαλική ΚΑΕ.

Πληροφορίες λένε πως στην ομάδα μετέχει πλέον (ή είναι θετικά διακείμενος να μετέχει για να βοηθήσει) και ο υπό παραίτηση πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, που εδώ και καιρό έχει δηλώσει ότι θα επέστρεφε υπό όρους, αλλά και οι "παραδοσιακοί" Αρειανοί εξωδιοικητικοί παράγοντες, που έχουν τονίσει έτσι κι αλλιώς, πως όποιος κι αν είναι στο "τιμόνι", αυτοί θα βοηθούσαν έτσι κι αλλιώς. Άλλωστε το κάνουν και τώρα και είναι "νωπές" ακόμη οι δηλώσεις του Π.Γιαννάκη για τον Σ.Πλιάκη (βλ. photo gallery), που βοήθησε και βοηθά την ΚΑΕ σε κρίσιμες στιγμές.

Όλα αυτά και όλοι οι παραπάνω παραμένουν σε ανεπίσημο πλαίσιο πρωταγωνιστές της "επόμενης μέρας" και σαφώς θα έχει ενδιαφέρον αν επισημοποιηθεί η κίνησή τους τις επόμενες μέρες.

Ο Ν.Λάσκαρης υπό το βάρος των εξελίξεων φέρεται να σκέφτεται σοβαρά να παραχωρήσει σε αυτή την κίνηση το μάνατζμεντ ή ακόμη και την πλειοψηφία των μετοχών της ΚΑΕ με όρους που κυκλοφορούν ως φήμες και δεν μπορούν να καταγραφούν, αν δεν ανακοινωθούν απ' τον ίδιο. Φέρεται, πάντως, να επιθυμεί να διατηρήσει ένα ποσοστό, ώστε όταν απεμπλακεί από την υπόθεση με τον Λετονό Μ.Σούμποτινς, να μπορέσει να επιστρέψει. H "ομάδα σωτηρίας" φέρεται να θέλει να διορισθεί ως διοίκηση Πρωτοδικείου ώστε να μη φέρει ευθύνη για τα χρέη κι αυτό είναι κάτι που σαφώς και περιπλέκει την κατάσταση, αφού οι βουλές του ιδιοκτήτη, όπως κι ο ίδιος τη δεδομένη χρονική στιγμή, παραμένουν... άφαντες.

Παρ' όλα τα παραπάνω, κι ενώ η Γ.Σ. των μετόχων της ΚΑΕ Άρης, μετά από απαίτηση του Α.Σ., πλησιάζει, άλλες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει κι άλλος "πόλος" για την "επόμενη μέρα" της ΚΑΕ Άρης, και μάλιστα που εμπλέκει, σε βάθος τριμήνου από τώρα, τον γνωστό ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, Τομ Παπαδόπουλο, που ήδη είναι χορηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας. Αν μάλιστα προχωρήσει κάτι τέτοιο, λέγεται πως θα μετέχει ενεργά και ο Νίκος Γκάλης! Είναι γνωστό, βέβαια, ότι για να κάνει ένα τέτοιο βήμα ο Νικ θα πρέπει να είναι βέβαιο 1000% ότι θα είναι ασφαλές το εγχείρημα, γι' αυτό και το σημειώνουμε με επιφύλαξη, αφού είναι γνωστό ότι δε θα μπει ποτέ "μπροστά" για να γίνει ασπίδα άλλων αν δεν είναι σίγουρος ότι θα είναι για το καλό του Άρη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Άρης βρίσκεται ως ακυβέρνητο καράβι σε τρικυμία και καλό θα είναι, για όλο το ελληνικό μπάσκετ, να βρει γρήγορα ένα ασφαλές "λιμάνι", που δε θα έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα και καμία σκιά για τα επόμενα...

Προχωρά η ενωτική λύση για τον Άρη - Οι όροι του Λάσκαρη και ο... Γκάλης!
EVENTS