MENU
Χρόνος ανάγνωσης 8’

Μιλόσεβιτς στο SDNA: «Είμαι... ΑΕΚτζής, έχω όσα θέλω στον Προμηθέα»

0

Τα τελευταία χρόνια ο Μίλαν Μιλόσεβιτς έχει ρίξει... άγκυρα στην Ελλάδα. Όλα άρχισαν το καλοκαίρι του 2014, όταν η ΑΕΚ τον έκανε δικό της λίγο πριν από το τζάμπολ του πρωταθλήματος της σεζόν 2014-15. Ο Βόσνιος φόργουορντ κατάφερε να μείνει τρία ολόκληρα χρόνια στην ομάδα, κερδίζοντας την αναγνώριση και τον σεβασμό του κόσμου, για το πάθος και το πείσμα που έβγαζε σε κάθε φάση.

Το καλοκαίρι του 2017, όμως, ΑΕΚ και Μιλόσεβιτς χάραξαν διαφορετικές πορείες. Και το γεγονός αυτό έφερε τον 32χρονο φόργουορντ στην Πάτρα, για λογαριασμό του Προμηθέα, με τον Μάκη Γιατρά να ποντάρει πολλά στην αγωνιστική εικόνα του. Και ο έμπειρος άσος δεν τον έχει διαψεύσει, καθώς ήδη στο πρώτο μισό της σεζόν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τους Πατρινούς

Λίγες ώρες μετά την... είσοδο του 2018, ο «Μίνια» μίλησε στο SDNA για τα τρία χρόνια καριέρας στην ΑΕΚ και την παρουσία του στον Προμηθέα. Παράλληλα, αποκαλύπτει γιατί σκέφτηκε να σταματήσει το μπάσκετ και εξηγεί τους λόγους που προτιμά το νέο σύστημα της FIBA με τα προκριματικά των εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Μου ταιριάζει η Ελλάδα»

Τέταρτη χρονιά στην Ελλάδα, αλλά φέτος με άλλη φανέλα. Πώς είναι αυτοί οι πρώτοι μήνες στον Προμηθέα;

«Όταν ήρθα εδώ στην αρχή για μένα ήταν λίγο περίεργα. Είχα συνηθίσει την τελευταία τριετία να παίζω στην ΑΕΚ. Τώρα, όμως, νιώθω υπέροχα εδώ.. Είναι μια νέα σελίδα για μένα και όλα εδώ λειτουργούν πολύ καλά. Η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο, η πόλη είναι ωραία και μου αρέσει. Όλα πηγαίνουν πολύ καλά».

Και φέτος είσαι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν. Σου ταιριάζει το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Είναι λίγο... περίεργο. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα και δεν έπιασαν και έφυγαν πρόωρα. Έχω βρει έναν καλό ρυθμό η αλήθεια είναι και παίζω καλά, οπότε κατά μία έννοια μπορώ να πω πως μου ταιριάζει. Αυτό που θέλω όμως είναι να συνεχίσω στο ίδιο επίπεδο».

Ο Προμηθέας έχει ξεκινήσει πολύ καλά τη σεζόν...

«Ξεκινήσαμε φανταστικά, η αλήθεια είναι αυτή. Καταφέραμε να πάρουμε μερικές πολύ σημαντικές και μεγάλες νίκες. Κάναμε και καλές εμφανίσεις παράλληλα. Στα τελευταία παιχνίδια η απόδοσή μας έχει πέσει, δεν έχουμε την ίδια συνέπεια. Όμως προπονούμαστε σκληρά κάθε μέρα, με σκοπό να παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι και πιστεύω πως το 2018 θα δείξουμε το καλό πρόσωπό μας».

Οι ήττες που ανέφερες δίνουν επιπλέον κίνητρο σε εσάς;

«Κάθε ήττα δίνει επιπλέον κίνητρο σε έναν αθλητή, οπότε ναι μας πεισμώνουν. Δεν ήταν εύκολο, όμως σε καμία περίπτωση. Περιμέναμε πως σε αυτά τα παιχνίδια θα είχαμε τουλάχιστον μία νίκη, όμως δεν τα καταφέραμε. Χάσαμε τα παιχνίδια, αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτά. Θα προπονηθούμε σκληρά και θα περιμένουμε τη συνέχεια της σεζόν. Δεν έχουμε και πολλά περιθώρια, άλλωστε».

Τι μπορούμε να περιμένουμε για τη συνέχεια της σεζόν;

«Ο Προμηθέας είναι μια ομάδα που σταδιακά ωριμάζει Ως οργανισμός λειτουργεί σε πολύ καλά επίπεδα και το μόνο που σκεφτόμαστε εμείς, ως παίκτες, είναι το μπάσκετ και τίποτε άλλο. Και στο αγωνιστικό κομμάτι ακολουθούμε το ίδιο μοτίβο και πιστεύω πως θα παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το τελείωμα του 2017. Είμαστε σε καλή θέση, αλλά θα παλέψουμε σκληρά για να πάμε ακόμα πιο ψηλά».

Τι στόχοι έχουν τεθεί για φέτος;

«Ακόμα είναι νωρίς να μιλήσουμε για στόχους. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίζουμε όσα περισσότερα παιχνίδια. Το φετινό πρωτάθλημα είναι αρκετά απρόβλεπτο. Υπάρχει και το Λαύριο που παίζει εξαιρετικό μπάσκετ. Όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα και παιχνίδι με το παιχνίδι. Έχουμε αρκετό δρόμο μέχρι το τέλος της σεζόν».

Παράλληλα, είσαι από τους ηγέτες του φετινού Προμηθέα. Πόσο σημαντικό είναι για σένα;

«Δεν θα έλεγα κάτι τέτοιο. Δεν είμαι από τους παίκτες που θα βάλουν τις... φωνές στους συμπαίκτες μου. Εγώ θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στο παρκέ. Νιώθω καλά στην ομάδα και αυτό θέλω να βγάζω και στο παρκέ και νομίζω πως το έχω καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Η συνέχεια, όμως, είναι ακόμα πιο δύσκολη».

Περνάει καθόλου από το μυαλό σου η σκέψη να κλείσεις την καριέρα σου στον Προμηθέα;

«Δεν κοιτάω τόσο μακριά, η αλήθεια είναι. Για μένα σημασία έχει το τώρα. Μπορώ να σου πω, όμως, ότι περνάω πολύ καλά εδώ και απολαμβάνω να παίζω για τον Προμηθέα. Όλοι στην ομάδα με σέβονται, ο προπονητής είναι πολύ καλός και υπάρχουν υψηλοί στόχοι για την ομάδα. Νιώθω πολύ καλά εδώ. Θεωρώ ότι έχει όλα τα φόντα η ομάδα για να προοδεύσει».

«Σκέφτηκα να σταματήσω το μπάσκετ...»

Είσαι από τους παίκτες που σε κάθε παιχνίδι δίνουν το 100%. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι κάτι τέτοιο;

«Κοίτα, παλιότερα δεν ήμουν και τόσο... επαγγελματίας ως αθλητής. Σε μια στιγμή, όμως, άλλαξαν τα πάντα. Παλιότερα δεν ήμουν ο εαυτός μου. Τώρα, το να κάνω μερικές καλές σεζόν δεν είναι πρόβλημα για μένα. Έτσι κι αλλιώς, αυτό που θέλω είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου στο παρκέ».

Ποια ήταν η στιγμή εκείνη;

«Υπήρχε μια στιγμή που σκέφτηκα να σταματήσω το μπάσκετ. Δεν ήμουν επαγγελματίας σε ό,τι έκανα. Αυτό πέρασε όμως και πλέον προπονούμαι σκληρά, παίζω σκληρά και αυτό που κάνω είναι να δίνω το 100% κάθε φορά».

«Τα τρία καλύτερα χρόνια της καριέρας μου στην ΑΕΚ»

Ήσουν τρία χρόνια στην ΑΕΚ. Πώς ήταν αυτά για σένα;

«Ήταν 3 πολύ όμορφα χρόνια. Πέρασα πάρα πολύ καλά στην ΑΕΚ. Έπαιξα για μια ιστορική ομάδα, με τρομερούς οπαδούς που στήριζαν και στηρίζουν την ομάδα παντού. Ακόμα και εδώ που βρίσκομαι στην Πάτρα, με σταματάνε συνεχώς και με ρωτάνε για την ΑΕΚ. Ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα και πραγματικά πέρασα πολύ καλά».

Ήταν αυτά τα 3 χρόνια στην ΑΕΚ τα καλύτερα της καριέρας σου;

«Φυσικά. Πέρασα πολύ καλά και αγωνίστηκα σε μια μεγάλη ομάδα. Και φέτος, όμως, νιώθω πολύ καλά στον Προμηθέα και δεν νιώθω πως έκανα πισωγύρισμα στην καριέρα μου. Παίζουμε καλά ως ομάδα, παίζω καλά κι εγώ και όλα κυλούν πολύ καλά για μένα στην πόλη».

«Δεν έχω να αποδείξω κάτι κόντρα στην ΑΕΚ»

Στις 6 Γενάρη θα παίξεις αντίπαλος της ΑΕΚ. Τι σκέψεις κάνεις για το παιχνίδι αυτό;

«Είναι ένα παιχνίδι όπως και τα υπόλοιπα θα έλεγα. Δεν έχω άσχημα αισθήματα για την ΑΕΚ. Ποτέ δεν θα είχα. Έτσι κι αλλιώς παρακολουθώ ακόμα την ομάδα, ειδικά στο ποδόσφαιρο. Πηγαίνει πολύ καλά και αν συνεχίσει έτσι θα είναι σε θέση να παλέψει για το πρωτάθλημα ως το τέλος της σεζόν. Έχω φίλους στην ΑΕΚ. Επίσης, ο Ντράγκαν Σάκοτα με βοήθησε πολύ στην καριέρα μου. Οπότε δεν νιώθω πως έχω να δώσω απαντήσεις ή να αποδείξω κάτι. Είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα υπόλοιπα του πρωταθλήματος».

Μιας και αναφέρθηκες στο όνομα Σάκοτα, είναι γνωστό πως με τον Ντούσαν είστε πολύ καλοί φίλοι...

«Είμαστε καλοί φίλοι. Δεν είμαι πλέον στην ΑΕΚ, αλλά συνεχίζουμε τη φιλία μας χωρίς προβλήματα! Είναι ένας εξαιρετικός τύπος που κάθε χρόνο γίνεται όλο και καλύτερος αγωνιστικά. Είναι πραγματικός αρχηγός για την ομάδα του μέσα και έξω από το παρκέ. Βοηθάει και την ομάδα να γίνεται όλο και καλύτερη».

Σου έδωσε συμβουλές για τον Προμηθέα;

«Μου είπε καλά λόγια για τον οργανισμό και την ομάδα. Και επίσης μου είπε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για μένα να παίξω σε καλό επίπεδο».

Έπειτα από την τριετία που πέρασες στην ΑΕΚ νιώθεις φίλαθλος της ομάδας;

«Μπορώ να πω πως ναι. Πέρασα πολύ καλά στην ομάδα, όπως είπα και πριν και υπήρξε... δέσιμο με τον κόσμο, αλλά και με την ομάδα γενικά. Ήταν τρία απολαυστικά χρόνια και σε όλη αυτή την τριετία πήγα πολλές φορές στο ποδοσφαιρικό ΟΑΚΑ και είδα την ομάδα. Παράλληλα είμαι και φίλαθλος του Ερυθρού Αστέρα και παρακολουθώ τα παιχνίδια του. Έχει κάνει εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη ειδικά».

«Προτιμώ το νέο σύστημα της FIBA»

Είσαι διεθνής με την εθνική ομάδα της Βοσνίας. Φέτος υπήρξε κάτι νέο με την εισαγωγή προκριματικών αγώνων εθνικών ομάδων κατά τη διάρκεια της σεζόν. Πώς βλέπεις αυτό το νέο σύστημα;

«Για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ το νέο σύστημα. Δεν είναι πρόβλημα για μένα να παίζω για την εθνική, το κάνω με αγάπη. Είναι καλύτερο όμως από το να προπονείσαι 2-3 μήνες για να παίζεις μόνο 2 παιχνίδια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Βέβαια, υπάρχει στη μέση η διαμάχη της FIBA με την Euroleague, όμως για μένα είναι καλύτερο αυτό το νέο σύστημα».

Στην εθνική ομάδα υπάρχουν και δύο ταλαντούχοι παίκτες τους οποίους ξέρεις καλά, ο Ντζανάν Μούσα και ο Έντιν Άτιτς.

«Ο Μούσα είναι σπουδαίο ταλέντο. Έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα στην οποία βρίσκεται και τον βοηθά αυτό ώστε να εξελίσσεται μέρα με τη μέρα. Ο Έντιν, από την άλλη, δεν έχει πάρει τόσες πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα, αλλά είναι σπουδαίο ταλέντο και είμαι σίγουρος πως θα βρει τις ευκαιρίες του. Έχουμε παίξει μαζί για την εθνική ομάδα και πιστεύω ότι έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους».

«Είμαι... old school τύπος, δεν έχω social media»

Αθήνα ή Πάτρα;

«Η Αθήνα είναι μια υπέροχη πόλη και το κατάλαβα στα τρία χρόνια που έμεινα εκεί. Έχει όλα όσα θέλει κάθε άνθρωπος. Αλλά και η Πάτρα είναι όμορφη, όπως έχω διαπιστώσει αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι εδώ. Μου αρέσει. Είναι μικρότερη από την Αθήνα, όμως είναι πολύ όμορφη πόλη και οι άνθρωποι είναι πολύ θετικοί και φιλικοί. Έχω ακούσει και για το καρναβάλι της Πάτρας».

Εντός παρκέ ο Μίλαν Μιλόσεβιτς είναι ένας παίκτης που δίνει το 100%. Εκτός παρκέ πώς είναι;

«Πάντα μετά την προπόνηση το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να ξεκουράζομαι! Κάποιες φορές θα βγούμε και με τους συμπαίκτες μου, αλλά συνήθως μετά από αγώνες και προπονήσεις πηγαίνω και ξεκουράζομαι».

Πολλοί παίκτες έχουν στην καθημερινότητά τους τα social media. Εσύ, όμως, δεν τα χρησιμοποιείς. Πόσο εύκολο είναι αυτό, τελικά;

«Είναι καλύτερο για μένα. Είχα πιο παλιά μια σελίδα στο Facebook και είχα αρκετούς φίλους εκεί, αλλά το σταμάτησα. Και πραγματικά νιώθω πολύ καλύτερα! Είμαι πιο πολύ... old school τύπος! Το μόνο που χρησιμοποιώ από τη νέα τεχνολογία είναι το Viber».

Μιλόσεβιτς στο SDNA: «Είμαι... ΑΕΚτζής, έχω όσα θέλω στον Προμηθέα»