MENU

Αναλυτικά η συνέντευξη του τεχνικού του ΠΑΟΚ στην εφημερίδα «Metrosport»:

Για τη νίκη με μεγάλη διαφορά επί της ΑΕΚ και την αλλαγή του ΠΑΟΚ: «Μας ικανοποιεί το γεγονός ότι νικήσαμε έναν ποιοτικό αντίπαλο όπως η ΑΕΚ όμως έχουμε δει τα αποτελέσματα της δουλειάς μας τον τελευταίο μήνα και όχι μόνο το Σάββατο. Ίσως άνηκε περισσότερο αυτό το αποτέλεσμα λόγω της έκτασης του σκορ αλλά αν πάρουμε τα τελευταία ματς ένα προς ένα θα δούμε ότι ακόμα και σε ήττα η ομάδα παίζει καλύτερα, οργανωμένα και έχει στοιχεία που για εμάς είναι σημαντικά. Χρειαζόταν και χρειάζεται χρόνο αφού ουσιαστικά πριν 15 μέρες κάναμε όλοι μαζί προπόνηση. Εξελίχθηκε έτσι το ματς γιατί παίξαμε για 40 λεπτά με συγκέντρωση και πήραμε από κάθε παίκτη αν όχι το μέγιστο τότε σίγουρα ένα καλό επίπεδο. Ήμασταν εύστοχοι στο μακρινό σουτ που είναι ένα σημαντικό στοιχείο για κάθε ομάδα. Ήμασταν πολύ καλή και στην περιφερειακή άμυνα εκεί που θέλαμε να επιμείνουμε στον Γκριν, τον Χάρις και τον Σάκοτα».

Για την παρουσία επτά Ελλήνων παικτών στο rotation παρότι δεν άρχισε έτσι η σεζόν: «Το πρώτο μας πλάνο ήταν με τον Κατσίβελη που είχε κάτι άλλο στο μυαλό του το καλοκαίρι. Δεν ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τους τραυματισμούς έπρεπε να ψάξουμε εσωτερικά βρούμε χημεία».

Για την φιλοσοφία του: «Το να παίξεις γρήγορα δεν σημαίνει απαραίτητα να σκοράρεις στον αιφνιδιασμό. Το γρήγορο δεν το καταφέραμε για ενάμιση μήνα όμως στο τελευταίο διάστημα η ομάδα έχει δημιουργία, έχει εκτέλεση, έχει υψηλό σκορ χωρίς συγκεκριμένους πρωταγωνιστές. Μοιράζεται η μπάλα και αυτό γεμίζει αυτοπεποίθηση όλων των παιδιών».

Για την περίπτωση Ντίλαρντ: «Αγωνιστικά το λάθος μας ήταν ότι στηρίξαμε την ομάδα σε έναν παίκτη τον Ντίλαρντ που προσπάθησε, ήθελε αλλά δεν κατάφερε να ανταποκριθεί χωρίς να είναι αποκλειστικά δική του η ευθύνη».

Για τον στόχο της τετράδας: «Εμείς είχαμε οριοθετήσει τους στόχους μας με βάση τι θέλουμε εμείς, όμως στόχους βάζουν και οι αντίπαλοι. Βρισκόμαστε στο ένα τρίτο του πρωταθλήματος και είναι ακόμη πολύ ανοιχτό το τι θα διεκδικήσουμε. Η πραγματικότητα λέει πως υπάρχουν ομάδες όπως ο Προμηθέας όπως και το Λαύριο που έχουν κάνει εξαιρετική πορεία. Το που θα βρεθούμε στο τέλος θα φανεί από την συνέχεια, από την συνέπεια μας και το πόσο θα βελτιωθούμε. Εμείς δείχνουμε βελτίωση και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε».

Για την νοοτροπία της Θεσσαλονίκης: «Ερχόμενος στον ΠΑΟΚ και αντικαθιστώντας έναν προπονητή όπως ο κύριος Μαρκόπουλος που ήταν εδώ οχτώ χρόνια ήμουν σίγουρος ότι θα υπήρχαν δύσκολες στιγμές και ειδικά αν δεν είχαμε αποτελέσματα. Αυτό όμως που με προβλημάτισε και με προβληματίζει δεν είναι η πίεση αλλά η μιζέρια. Υπάρχει μία κακομοιριά και μία μιζέρια άνευ προηγουμένου και δεν μπορώ να το αντιληφθώ ως άνθρωπος. Υπήρχε συσσωρευμένη αρνητικότητα από συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο ήταν προδιαγεγραμμένο να συμβεί. Το εσωτερικό κομμάτι της ομάδας όμως είναι πολύ δυνατό. Εμείς ξέραμε γιατί δεν παίζαμε καλά και ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει αυτό».

Για την στήριξη από τον Μπάνε Πρέλεβιτς: «Με τον Μπάνε κάναμε αρκετές κουβέντες, όχι προγραμματισμένες που μου έλεγε μην ανησυχείς, να κοιτάς τη δουλειά σου και αν κρίνεις ότι πρέπει κάτι να αλλάξουμε να το κάνουμε. Το ίδιο και ο Σταυρόπουλος και ο Ζουρνατζίδης έδειξαν την εμπιστοσύνη στην ομάδα με τον τρόπο τους».

Για την ικανοποίηση του κόσμου μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ: «Θεωρώ ότι όλες οι νίκες μας στο Παλατάκι ήταν καθαρές, ο ΠΑΟΚ όμως δεν έχει τη δυναμική να νικάει σε κάθε ματς με 20 πόντους. Ας μην γελιόμαστε δεν θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια να το έκανε. Πρέπει να είμαστε όλοι στην πραγματικότητα. Μπορεί να μην ήρθαν όλες οι νίκες με τον ίδιο εμφατικό τρόπο όμως φτάσαμε να κερδίζουμε τον Άρη με 20 και τον Κολοσσό με 18 πόντους διαφορά. Ο κόσμος είναι δύσκολος κριτής και θέλει πάντα το καλύτερο. Ακόμη και το Σάββατο θα υπάρχουν κάποιοι γιατί δεν κερδίσαμε με 30. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πως θα κερδίζουμε τα ματς με τον τρόπο που θέλουμε».

Παπαθεοδώρου: «Ξέραμε γιατί δεν παίζαμε καλά και ήταν θέμα χρόνου να αλλάξει αυτό»
EVENTS