MENU

Η περίπτωση του Σίνγκλετον είναι πιο σημαντική από κάθε άλλη στον Παναθηναϊκό. Απώλεια σε έναν βαθμό ο Τζέιμς, ρίσκο ο τρόπος που θα καλυφθεί η αποχώρηση του Μπουρούση, αλλά το κενό του Αμερικανού φόργουορντ είναι πολύ δύσκολο να καλυφθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τη... λαίλαπα της Κίνας.

Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός στην προκειμένη περίπτωση κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του. Εχει πει πέντε «όχι» στις καλές προτάσεις που έχει δεχτεί, κάνει τον σταυρό του να μην προκύψει ομάδα από το ΝΒΑ, αλλά και πάλι δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως η υπόθεση θα κλείσει όπως αυτός θέλει.

Η πρόθεση του Παναθηναϊκού να προτείνει στον Σίνγκλετον την επέκταση του συμβολαίου με καλύτερες απολαβές είναι μια κίνηση με σημασία που οφείλει να τη λάβει υπόψη του οποιοσδήποτε παίκτης θέλει να είναι πρωταγωνιστής σε υψηλό επίπεδο. Δείχνει ξεκάθαρα ότι στοχεύει να «χτίσει» πάνω σ' αυτόν, αναγνωρίζοντας πως είναι απαραίτητος στην ομάδα και αντιλαμβανόμενος ότι διαθέτει ένα περιουσιακό στοιχείο που θα το ήθελε η μισή Ευρώπη.

Γενικότερα πιστεύω στην άποψη πως παίκτης που δεν είναι ευχαριστημένος, δεν έχεις λόγο να τον έχεις και υπό αυτή την έννοια η διαδικασία της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται θα βοηθήσει όλους να καταλάβουν πόσο θέλει ο Παναθηναϊκός τον Σίνγκλετον (από τις κινήσεις του το αποδεικνύει με κάθε τρόπο...) και πόσο ο Αμερικανός νιώθει ότι εδώ μπορεί να είναι το μέλλον του, εφόσον βεβαίως δεν βρει την πρόταση που θέλει από την πατρίδα του.

Αν ο Σίνγκλετον πει το «ναι» τότε το... τρένο επιστρέφει στις ράγες και συνεχίζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός βάσει του πλάνο Πασκουάλ. Αν πει «όχι» τότε η απώλεια θα είναι μεγάλη και θα πρέπει να υπάρξει άμεση αντικατάσταση με παίκτη υψηλότατου επιπέδου που δύσκολα θα βρει κανείς στην αγορά αυτή την περίοδο.

Η Ευρώπη ζει ένα από τα χειρότερα μεταγραφικά καλοκαίρια στην ιστορία της και η απόδειξη γι αυτό δεν είναι οι παίκτες που φεύγουν για ΝΒΑ και Κίνα, αλλά τα χρήματα που προσφέρονται για να μείνουν στην Ευρωλίγκα οι λίγοι αξιόλογοι που απέμειναν.

Οταν βλέπεις για παράδειγμα τον Κερεχέτα και την Μπαρτσελόνα να «χτυπάνε» σε πλειστηριασμό τον Χάνγκα και τον Λάρκιν με ποσά που φτάνουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τότε πραγματικά αντιλαμβάνεσαι την αδυναμία των ευρωπαϊκών ομάδων να βρουν τους αξιόπιστους παίκτες που θέλουν.

Προφανώς ο Χάνγκα και ο Λάρκιν δεν είναι κακοί παίκτες, το αντίθετο, αλλά αν κοστίζουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ τότε πόσα θα πρέπει να παίρνει τώρα ο Σπανούλης, ο Διαμαντίδης παλιότερα, ο Γιασικεβίτσιους και πολλοί ακόμη...

Τα ποσά εκτοξεύτηκαν για τον απλούστατο λόγο πως οι συγκεκριμένοι παίκτες μοιάζουν να είναι... μονοπώλιο στην Ευρώπη αυτή την στιγμή. Οταν κανείς δεν μπορεί να βρει «άσο» υψηλού επιπέδου, τότε «σπρώχνει» όλο το πακέτο στον Λάρκιν με μία μόλις χρονιά στην Ευρωλίγκα. Παίρνει ένα ρίσκο, αντιλαμβανόμενος ωστόσο πως δεν έχει και πολλές άλλες επιλογές.

Ας φανταστούμε για παράδειγμα το ενδεχόμενο ο Νικ Καλάθης να ήταν σήμερα ελεύθερος και να μπορούσε να διαπραγματευτεί το συμβόλαιό του. Είναι τέτοια η αγορά και η λειψανδρία που επικρατεί που ο διεθνής γκαρντ θα μπορούσε κάλλιστα να βρει ένα αντίστοιχο συμβόλαιο, ακόμη μεγαλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα στον Παναθηναϊκό.

Γι αυτό άλλωστε η κίνηση των «πράσινων» να κλείσουν άμεσα την υπόθεση και να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο έως το καλοκαίρι του 2020 αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο σωστή κίνηση που θα μπορούσαν να κάνουν.

Από 'κει και πέρα, η περίπτωση του Σίνγκλετον έχει αφήσει πίσω τα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα του Παναθηναϊκού. Οι Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Λούντζης πιθανότατα θα δοθούν δανεικοί και από 'κει και πέρα ένα μεγάλο ζητούμενο είναι το πώς ο Πασκουάλ θα καλύψει τις υπόλοιπες θέσεις του ρόστερ με δεδομένο ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι πολλές και κανείς προπονητής δεν μπορεί να δουλέψει με λιγότερους από 14-15 ετοιμοπόλεμους παίκτες.

Στη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε ποσότητα στο ρόστερ του, ενίσχυσε τον κορμό των παικτών που δεν τα κάνουν όλα τέλεια, αλλά μπορούν να βοηθήσουν σε πολλούς τομείς.

Συμφώνησε με παίκτες που είχε ανάγκη, παίκτες σε θέσεις που έλειπαν και οι οποίοι θα δώσουν την ευκαιρια στον Πασκουάλ να παίξει με πολλά διαφορετικά σχήματα. Ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί περισσότερους παίκτες απ' όσους έχει τώρα και γι αυτό αισθάνομαι ότι η επόμενη κίνηση δεν μπορεί να είναι και η τελευταία...

Κρατάς μόνο τους παίκτες που θέλουν να μείνουν...
EVENTS