MENU

Οκτώ χρόνια μετά τη συνεργασία τους στη διαφημιστική καμπάνια της «Wind», ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους δημιουργώντας κάτι πραγματικά σπουδαίο: μια πολιτεία μπάσκετ με υπερσύγχρονα κλειστά γήπεδα προδιαγραφών Euroleague, στα οποία θα μπορούν να προπονούνται από επαγγελματίες αθλητές μέχρι εκκολαπτόμενοι άσοι.

«Καλά, εδώ ετοιμάζουμε την Ακαδημία», αναφώνησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς κατά τη διάρκεια της video κλήσης με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο promo video των «Antetokounbros 2017». Και τι Ακαδημία; Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, ο πρεσβευτής της Ευρωλίγκας έχει θέσει σε εφαρμογή ένα απίστευτο project, που περιλαμβάνει τρία (ίσως και παραπάνω) κλειστά γήπεδα με παρκέ προδιαγραφών Ευρωλίγκας, υπερσύγχρονα αποδυτήρια, εξειδικευμένο γυμναστήριο για ατομική βελτίωση, καφέ και εστιατόριο για τους γονείς και ό,τι άλλο χωράει ο νους, που θα μπορούσε να κάνει ευχάριστη την άσκηση των αθλητών, αλλά και την παραμονή των γονιών τους.

Ο Θοδωρής επεξεργαζόταν εδώ και αρκετό καιρό αυτή την ιδέα και μόλις εξασφάλισε έναν μεγάλο χώρο, στη Νέα Κηφισιά, έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά ξοδεύοντας αμέτρητες ώρες για την υλοποίηση του οράματός του. Μια πολιτεία μπάσκετ, στην οποία θα στεγάζονται οι Ακαδημίες για τα μικρά παιδιά, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να προπονούνται ακόμη και φτασμένοι αθλητές, οι οποίοι με τη βοήθεια των ειδικών θα επιχειρούν την ατομική βελτίωση. Σε όλο αυτό το project, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο αποπεράτωσης και λίγο πριν τη λειτουργία, κομβικό ρόλο θα έχει ο Διαμαντίδης, ο οποίος συμφώνησε με τον πρώην συμπαίκτη του στην Εθνική να έχει ενεργή συμμετοχή σε αρκετές δραστηριότητες και μάλιστα σε καθημερινή βάση.

Ο Παπαλουκάς έπεισε τον Διαμαντίδη ότι η ισχύς της Ακαδημίας απογειώνεται από τη στιγμή που όχι ένας, αλλά δύο Euroleague Legends ενώνουν τις δυνάμεις τους και δεν είναι τυχαίο ότι τα γυρίσματα του διαφημιστικού σποτ για το «Antetokounbros 2017» γίνονται στο σπίτι του Θοδωρή, όπου προς το τέλος εμφανίζεται στον ίδιο καναπέ και ο Διαμαντίδης. Αυτό αποδεικνύει τη διαπροσωπική σχέση, αλλά και τον αλληλοσεβασμό που έχουν οι δύο σταρ, οι οποίοι έχουν τη διάθεση να επιστρέψουν λίγη από την αγάπη που έχουν εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόμενοι στα ευρωπαϊκά και ελληνικά παρκέ. Το επιχειρηματικό μυαλό του Θοδωρή και η ακτινοβολία του Δημήτρη είναι βέβαιο ότι θα μετατραπούν σε επιτυχημένη συνταγή και μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, αναμένονται κι άλλες τέτοιου είδους κινήσεις από ανθρώπους του μπάσκετ στο εγγύς μέλλον.

Παπαλουκάς και Διαμαντίδης ξανά «συμπαίκτες»!