MENU

Η κατάσταση στον Ολυμπιακό φίλοι μου είναι σαν τον καιρό του Ιουνίου. Μεσ’ την λιακάδα, τη ζεστασιά και το απέραντο γαλάζιο. Το κλίμα αλληλοσεβασμού και ομόνοιας μεταξύ των διοικήσεων των τμημάτων του θρύλου, ήρθε να επισφραγίσει ο Μανώλης Γαβαθιώτης με μια επίθεση αγάπης στους αδελφούς Αγγελόπουλους. Ο δημοσιογράφος με το πιο πιστό κοινό στην Ελλάδα (από τους 6 αναγνώστες του οι 4 τον διαβάζουν καθημερινά, ο πέμπτος τις μέρες που δεν παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα και ο έκτος τον έκοψε γιατί μετά τα 89 οι γιατροί απαγορεύουν ναρκωτικά και καταχρήσεις) μετά την ήττα του μπασκετικού Ολυμπιακού στον τελικό ξεσάλωσε.

Με συνεχή χτυπήματα «Πείραξε πολύ αυτή η ήττα-ντροπή», «Αν ήταν στο ποδόσφαιρο θα γινόταν χαμός», «Πάει να μας τρελάνει ή ζει σε παράλληλο σύμπαν; Πού την είδες τη μεγάλη πορεία κύριε Σφαιρόπουλε;» ο συνάδελφος του Ότο Ρεχάγκελ (στο μαλλί) άσκησε δριμύτατη κριτική στην ομάδα των Αγγελόπουλων, όπως άλλωστε είχε κάνει και με τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό. Η κριτική του στον πρόεδρο και τις επιλογές ήταν τόσο σφοδρή που τα κείμενα του είχαν πάνω την ένδειξη «Δείτε τα πριν τα κατεβάσουν». Αν δεν προλάβατε να τα δείτε εσείς πριν τα γειώσει ο Ζούκερμπεργκ δεν ευθύνεται ο Γαβαθιώτης, αλλά η σύνδεσή σας που πάει πιο αργά και απ’ τη σκιά του Τζιόλη.

Ο μαστρο-Μανώλης είχε πολλά παράπονα από την ανακοίνωση των Αγγελόπουλων. Το πρώτο μεγάλο φάουλ ήταν ότι δεν έφερε τη σφραγίδα εγκυρότητας των Karapapapers του Κώστα-Τσέλσι. Η απουσία του brand name του διευθυντή facebook του Ολυμπιακού είναι λάθος σοβαρότερο και απ’ την απουσία της περούκας του Μένιου σε Live του Star Academy. Το δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ, είχε να κάνει με τον διαχωρισμό του κράτους (μπασκετικός Ολυμπιακός) από την εκκλησία (ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός):

«Λέει η ανακοίνωση σε ένα σημείο: “Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με τα ιδεώδη του ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ Ολυμπιακού”. Και παρακάτω: “Ο ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΣ Ολυμπιακός χαίρει καθολικού σεβασμού και αναγνώρισης, όχι μόνο για τις επιτυχίες του, αλλά και για την υγεία που βγάζει”. Πρώτη εντύπωση: Αλλος είναι ο “μπασκετικός” Ολυμπιακός και άλλοι… ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ Ολυμπιακοί;». Το αντίθετο.

Άλλος είναι ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός και άλλοι όλοι οι υπόλοιποι. Γιατί στην Ελλάδα δυο πρόσωπα μόνο διδάσκουν ήθος. Ο Μάικ, ο Φασολάκης και ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός. Ο δεύτερος μάλιστα είχε τόσο περίσσευμα ήθους που άρχισε να εξάγει και στην Αγγλία. Ήδη η Νότιγχαμ παίζεται στο 1.17 για να κατακτήσει τον άτυπο τίτλου του χειμερινού πρωταθλητή Αγγλίας στο πρωτάθλημα «τάξης και ηθικής».

Και να ‘ταν μόνο αυτό το σφάλμα των Αγγελόπουλων κάτι γινόταν. Ο Γαβαθιώτης είχε και άλλα ράμματα για τη γούνα τους: «Πάμε στο άλλο. Τα περί καθολικού σεβασμού και αναγνώρισης που χαίρει ο μπασκετικός Ολυμπιακός, τι τα θέλατε; Δηλαδή ΜΟΝΟ ο μπασκετικός Ολυμπιακός χαίρει και απολαμβάνει τον καθολικό σεβασμό;». Σε καμία περίπτωση.

Τον μπασκετικό Ολυμπιακό άντε να τον ξέρουν σε 5-6 χώρες της Ευρώπης (και αυτές με το ζόρι). Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός αντίθετα είναι πιο διάσημος και από τον Μάικλ Τζάκσον. Από τη Μόρντορ μέχρι την Ζάμπια τον έχουν μάθει όλοι. Στο Πακιστάν μάλιστα μοιράζουν τσάμπα κινητά με απεριόριστο ολυμπιακό χρόνο ομιλίας για να μπορούν οι πολίτες να έρχονται σε επαφή με εξέχουσες μορφές της ομάδας και να τους μαθαίνουν τη διεθνή γλώσσα της μπάλας. Μμμμμμμ.

Αυτές τις αδικίες στην ανακοίνωση των Αγγελόπουλων βλέπει ο Γαβαθιώτης φίλοι μου και βγαίνει απ’ τα ρούχα του: «Ισως εδώ να έχετε ένα μέρος δίκιου. Ναι, ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός πιθανότατα να μη χαίρει ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ σεβασμού και αναγνώρισης. Για παράδειγμα, δεν τον σέβονται ούτε τον αναγνωρίζουν οι Πλατανιάδες, οι Ρώσοι ψευτοεπενδυτές, οι νταραβεριτζήδες διοικητές, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΗΔΕΣ πολιτικάντηδες, οι κουτσοκούμνηδες, οι δοτοί της ΕΠΟ και γενικά ΟΛΗ η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ομήγυρη των ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΩΝ και ΑΝΙΚΑΝΩΝ που εκπέμπουν ΜΙΣΟΣ εναντίον του ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥ Ολυμπιακού που έχει φτιάξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης». Αντίθετα όλη η ευυπόληπτη κοινωνία του βγάζει το καπέλο. Ο Γκιρτζίκης, ο Κομπότης, ο Πλατινί, η Αννίτα Πάνια (λόγω Σάββα), ο ασυγκράτητος εισαγγελέας, η πρώην ΚΕΔ, 3.124 διαιτητές και βοηθοί και ο Άγιος Πειραιώς πίνουν νερό στο όνομά του. Γιατί «τον σεβασμό και τα πέναλτι αν δεν τα κερδίζεις, τα αγοράσεις». Νταν Μπιλζέριαν 19/3/2016.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο Γαβαθιώτης (για να φτάσουν την προσφορά του στον Ολυμπιακό οι Αγγελόπουλοι θέλουν πολλές Loreal ακόμα) κουνάει το δάκτυλο στους ισχυρούς άνδρες της ΚΑΕ: «Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, σεβαστοί κύριοι Αγγελόπουλοι. Ο μπασκετικός Ολυμπιακός σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύει ΑΛΛΑ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ιδεώδη από τα υπόλοιπα κομμάτια της ερυθρόλευκης οικογένειας. ΟΛΟΣ ο Ολυμπιακός, ο ΕΝΙΑΙΟΣ και ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ Ολυμπιακός, πρεσβεύει ακριβώς τα ίδια ιδεώδη. Εχει τις ΙΔΙΕΣ αρχές και τις ΙΔΙΕΣ αξίες». Γι’ αυτό πρέπει να αφήσουν λόγια και να περάσουν στα έργα οι Αγγελόπουλοι.

Αρκεί μια κίνησή τους για να εξιλεωθούν και να δείξουν έμπρακτα ότι βαδίζουν στα χνάρια της ΠΑΕ. Να πάρουν τον Σάββα δανεικό για ένα χρόνο (χωρίς γυαλιά έχει ίδιο ποσοστό με τον Γουότερς στα τρίποντα) για να αποκτήσει και δεύτερη εκπομπή. Μετά το ποδοσφαιρικό διάγγελμα στη Nova θα βγαίνει και για το μπασκετικό απ’ το στούντιο των «Αποκαλυπτικών» και θα αναλύει με τον Μένιο Φουρθιώτη και τον Σωτήρη Καραμίντζα την απόδοση των γκρίζων λύκων, στους οποίους μετά το πέρας της εκπομπής θα αποστέλλεται δέμα με υαλουρονικό οξύ, για να ξαναβρούν την φρεσκάδα και την όρασή τους. Θα στενάξει η νυχτερινή Αθήνα. Το δίδυμο Σάββας-Φουρθιώτης είναι πιο δυνατό και απ’ το Ρέμος-Βέρτης (ή το γυναίκα-Μαραντόνα- Βας, Βας, Βας, ο Παρασκευάς).

Επίθεση δημοσιογράφου του Ολυμπιακού στους Αγγελόπουλους