Close

Ένα πάθος, μια ιστορία, ο Θρύλος του!

Τελευταία ανανέωση: 15 Ιουνίου 2017, 14:53

Το πρώτο συμβόλαιο το υπέγραψε με ανεξίτηλο μελάνι στο χέρι του. Στο δεξί του χέρι, για να φαίνεται κάθε φορά που η μπάλα καταλήγει στο καλάθι! Μετά από αυτό, λογικό είναι η υπογραφή του να μην σβήνει…

Λόγια. Λόγια στιγμής, λόγια σοφών, λόγια σπουδαγμένων, λόγια φιλοσόφων, λόγια ανεκπαίδευτων, λόγια αγάπης, λόγια έρωτα, λόγια πάθους, λόγια οργής, λόγια, λόγια, λόγια… Η πλέον επικίνδυνη και ανέξοδη από τις συνήθειες του ανθρώπου. Κυρίως, για τη συναισθηματική υγεία. Ο Γιώργος Πρίντεζης είναι από χθες και για μια ακόμα φορά στην καριέρα του, το απόλυτο παράδειγμα προς μίμηση.

Είναι ο παίκτης που όλοι θα ήθελαν στην ομάδα τους για το ταλέντο του, είναι ο παίκτης που όλοι θα ήθελαν στην ομάδα τους για την αφοσίωσή του, αλλά είναι και εκείνος που δημιούργησε μια καινούργια κατηγορία. Είναι ο αντίπαλος που όλοι θέλουν να έχουν! Ο αντίπαλος που σέβονται περισσότερο από κάθε άλλο, ο αντίπαλος που δεν πειράζει να φοράει τη φανέλα του αιωνίου αντιπάλου! Γιατί έτσι έμαθε από παιδί, έτσι ήθελε από παιδί κι έτσι ήξερε καλύτερα…

2000… σκέψεις κάτω από τη θάλασσα!

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση

Έκατσε στο ίδιο πάνελ με τον Ηλία Ζούρο. Δίπλα του ήταν ο Νίκος Μπουντούρης, ο Πάτρικ Φέμερλινγκ και ο Ντέιβιντ Ρίβερς. Ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο οποίος επέστρεφε στον Ολυμπιακό. Για φαντάσου: Ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν 12 χρονών όταν με πρωταγωνιστή τον Αμερικανό η αγαπημένη του ομάδα κατακτούσε το ευρωπαϊκό στη Ρώμη. Ολυμπιακός, από αντίδραση σε μια οικογένεια Παναθηναϊκών, θα πανηγύριζε έξαλλα εκείνο το βράδυ. Και τώρα καθόταν στη μία άκρη του τραπεζιού, μερικές θέσεις πιο πέρα από τον Ρίβερς. Στην άλλη πλευρά, ο Ντίνο Ράτζα, ο Νίκος Οικονόμου, ο Παναγιώτης Μαντζανάς.

Ο Γιώργος ήταν, τότε, 15 χρονών. Είχε υπογράψει το πρώτο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. 30 εκ. δραχμές είχαν δώσει οι ερυθρόλευκοι στον Αστέρα Αγίου Δημητρίου και ήταν η μοναδική φορά που δεν είχε σημασία αν και τι θα έλεγε εκείνο το ψηλόλιγνο πιτσιρίκι. Χρόνια μετά θα παραδεχτεί ότι είχε δίπλα του ραβασάκι με τις δηλώσεις, αλλά «ευτυχώς δεν χρειάστηκε καν να μιλήσω». Ευτυχώς, θα συμπληρώσουμε εμείς, πως κάθε επόμενη υπογραφή του θα είχε ισόποση αξία με όσα είχε να πει…

Η ιστορία δεν είναι καινούργια και η καριέρα του Πρίντεζη δεν είναι το ζητούμενο την επομένη μιας ακόμα ανανέωσης με τον Ολυμπιακό. Οι λιγοστές ευκαιρίες που πήρε μέχρι το 2005, ο δανεισμός του για να γίνει καλύτερος, η πρώτη επιστροφή, η Μάλαγα, ο σοκαριστικός τραυματισμός του, η δεύτερη επιστροφή, η Εθνική, το καλοκαίρι του 2011, η στήριξη στον Γιώργο και τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο, το νικητήριο καλάθι στην Κωνσταντινούπολη, οι τεράστιες προτάσεις οι απέρριψε, η καθιέρωση στους κορυφαίους της Ευρώπης, ο θάνατος του πατέρα του, η συνύπαρξη με τον Βασίλη Σπανούλη, η ταύτιση με τον Ολυμπιακό.

Το ζητούμενο ή αν προτιμάτε το προκείμενο είναι τα έξι συμβόλαια του Γιώργου Πρίντεζη με τους ερυθρόλευκους. Με το τελευταίο να είναι το λεγόμενο… συμβόλαιο ζωής!

Κάθε που γύριζα…

Επιστροφές-καταστροφές; Χμ… Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι και ευτυχώς που δεν το έβλεπε έτσι ο Γιώργος Πρίντεζης. Η πρώτη του πραγματικότητα μακριά από τον Ολυμπιακό είναι η σεζόν 2005-06, όταν θα αγωνιστεί δανεικός στην Ολύμπια Λάρισας και θα αναδειχθεί κορυφαίος νέος παίκτης του πρωταθλήματος. Σε καμία στιγμή, όμως, δε σταμάτησε να βλέπει το μέλλον του μακριά από τον Ολυμπιακό.

«Το ΣΕΦ παραμένει σπίτι μου κι ελπίζω να παραμείνει για πολύ καιρό. Μου λείπουν όλα. Μπορεί μόνο πέρυσι να είχα ενεργό ρόλο στην ομάδα, αλλά έχω περάσει πολλά. Μου έχουν λείψει όλοι και όλα. Σε κάθε σημείο που βλέπω στο γήπεδο, έχω και δέκα αναμνήσεις. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να επιστρέψω. Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος, αλλά σίγουρα είμαι καλύτερος από πέρσι», λέει σε ανύποπτο χρόνο μέσα σε εκείνη τη σεζόν και στις 15 Ιουνίου του 2006 επιστρέφει στον Ολυμπιακό και υπογράφει τριετές συμβόλαιο.

 «Μένω στο σπίτι μου και στην ομάδα που αγαπάω. Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα προτεραιότητα μου και είμαι πολύ ευτυχισμένος που όλα πήγαν καλά. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά και να παλέψω για τη θέση μου. Μέσα απ’ αυτό τον ανταγωνισμό θα βγουν όλοι κερδισμένοι και κυρίως ο Ολυμπιακός».

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση

Στη λήξη του συμβολαίου του έρχεται η νομοτελειακή ανατροπή της σχέσης. Ο Γιώργος Πρίντεζης φεύγει από τον Ολυμπιακό. Διαφορετικός παίκτης πλέον, με διαφορετική αξία και στάτους στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πληγώνεται όχι τόσο από την οικονομική πρόταση που του γίνεται, όσο από τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Κουράζεται να νιώθει ο γηγενής παίκτης που πάντα θα αντιμετωπίζεται με λιγότερο σεβασμό και αποδέχεται την πρόταση της Μάλαγα. Φεύγει για την Ισπανία, όμως κάθε φορά που κοιτάει πίσω, γνωρίζει ότι μια ομάδα τον περιμένει.

«Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα μου, είναι η ομάδα που αγαπάω, είναι κυριολεκτικά τα πάντα. Όμως ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει, όπως το καλοκαίρι που ούτε εγώ, αλλά ούτε και κανείς άλλος περίμενε ότι θα φύγω για την Ισπανία. Κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει», θα πει τον Δεκέμβριο σε συνέντευξή του, στην οποία όταν θα ρωτηθεί για τον Παναθηναϊκό, θα αφήσει ένα σενάριο τρόμου να πλανάται… «Έχω μάθει στη ζωή μου να λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Γι’ αυτό λέω ότι ποτέ δεν ξέρεις η ζωή τι σου επιφυλάσσει. Βασική προτεραιότητά μου, πάντως, είναι ο Ολυμπιακός».

Η ημέρα που αντιμετώπισε την αγαπημένη του ομάδα ως αντίπαλο τον καθόρισε. Με ένα ξερό «γάμησέ τα» κατάφερε να περιγράψει τα συναισθήματα που του γεννήθηκαν στις 28 Οκτωβρίου του 2009, όταν έπαιξε με τη Μάλαγα στο ΣΕΦ, όμως έμελλε να μην χρειαστεί να ζήσει το ίδιο μαρτύριο πολλές φορές ακόμα. Η μοίρα, αλλά και η δική του θέληση τα έφεραν έτσι, ώστε τον Απρίλιο του 2011 να επιστρέψει στον Ολυμπιακό.

«Το καλύτερο που μπορούσε να γίνει για όλους ήταν το εξής: Να επιστρέψω στην Ελλάδα! Πηγαίνω στο σπίτι μου και σε ένα μεγάλο σύλλογο, τον Ολυμπιακό. Η οικογένειά μου και εγώ είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Είμαι χαρούμενος επειδή επιστρέφω για να παίξω μπάσκετ, κάτι το οποίο είναι αυτό που ήθελα. Είχα ένα πολύ καλό συμβόλαιο με τη Μάλαγα και όντως άφησα πολλά λεφτά και ίσως αν ήταν άλλη ομάδα να μην το έκανα, αλλά ήθελα πολύ να επιστρέψω στον Ολυμπιακό».

Τα… συμβόλαια του Πειραιά!

Ένα για κάθε παιδί της Μελίνας! Εξάλλου, αν κάποιος μπορεί να τραγουδηθεί ως παιδί του Πειραιά αυτός είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Δύο μήνες μετά την επιστροφή του κι αφού ακολούθησαν οι επεισοδιακοί τελικοί με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έμοιαζε να μπαίνει σε σκόπελο. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αποχώρησαν από την διοίκηση των ερυθρολεύκων, η στασιμότητα και η αβεβαιότητα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά του καλοκαιριού, μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Τότε, άρχισαν πάλι να γίνονται κινήσεις και το νέο συμβόλαιο του διεθνή άσου ήταν μια από τις πρώτες για τον Ολυμπιακό.

«Τρία λεπτά μου πήρε για να μείνω. Ότι και να γινόταν θα έμενα στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν τα λεφτά η πρώτη μου προτεραιότητα. Πριν δυο χρόνια τα πράγματα ήταν διαφορετικά και δεν μπορούσα να αρνηθώ με την προσφορά που είχα, αλλά τώρα δεν με ενδιέφερε κάτι άλλο. Είμαι πολύ χαρούμενος που όλα πήγαν καλά».

Το πόσο καλά πήγαν, τελικά, όλα δεν το περίμενε κανείς. Δεν το φανταζόταν κανείς όταν η αφετηρία ήταν τον Αύγουστο του 2011 και ο τερματισμός το φάιναλ φορ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γιώργος Πρίντεζης θα είχε το επόμενο καλοκαίρι τις σπουδαιότερες ομάδες στα πόδια του. Στα 27 του χρόνια, μπορούσε να εισπράξει τόσα λεφτά που θα του αρκούσαν για… μερικές ζωές στη Σύρο. Στις 11 Ιουλίου του 2012 ήρθε μια ακόμα ανανέωση, με τον Έλληνα φόργουορντ να κλείνει την πόρτα σε όλους του ενδιαφερόμενους. Οι διαπραγματεύσεις ήταν πιο… σκληρές και τα τρία λεπτά έγιναν πέντε για να συμφωνήσει.

«Πρώτη φορά στη ζωή μου ένιωσα τόσο πίεση και από τον κόσμο και από ανθρώπους γύρω μου για να μείνω στον Ολυμπιακό κι αυτό σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να πάρω αυτή την απόφαση. Το ήθελα όμως πάρα πολύ και ελπίζω να ξαναζήσω στιγμές όπως οι φετινές. Πριν ακόμα φύγω για τη Μάλαγα είχα πει ότι θα ήθελα να μείνω στον Ολυμπιακό ως τα 40 μου. Μετά, όμως, έφυγα. Όποιες δηλώσεις κάνω είναι πολύ προσεγμένες και πάντα ξέρω τι  λέω. Ίσχυε και ισχύει και τώρα αυτό, ασχέτως που τότε είχα αποφασίσει να φύγω. Το είχα κάνει συνειδητά και δεν το μετανιώνω. Τώρα όμως είμαι εδώ και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά θέλουμε να προσπαθήσουμε για το πιο δύσκολο που είναι η παραμονή στην κορυφή. Σεμνά και ταπεινά όπως πέρσι».

Το επόμενο συμβόλαιο θα ερχόταν μια ευρωλίγκα και δύο χρόνια μετά… Πέντε λεπτά στο ρολόι και αυτή τη φορά, αλλά ο χρόνος είναι σχετικός όπως πάσχισε να αποδείξει ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Το καλοκαίρι του 2014 έρχεται τρίτο συμβόλαιο του Γιώργου Πρίντεζη. Πρόωρο, ως ένα δείγμα αναγνώρισης και με τον Έλληνα άσο να μην μπορεί, πλέον, να σκεφτεί τον εαυτό του στα πράσινα. «Δεν το θεωρώ προδοσία. Για έναν επαγγελματία αθλητή είναι σωστό. Δεν είναι λάθος. Προσωπικά, όμως, σαν Γιώργος δεν θα μπορούσα να το κάνω. Ίσως είναι και λάθος αυτό. Το έχω σαν αρχή», λέει νωρίτερα μέσα στη σεζόν και στις 8 Ιουλίου ανακοινώνεται το νέο τριετές συμβόλαιο, μετά από μυστική συνάντηση με τους προέδρους του συλλόγου.

Ακολούθησαν κι άλλες δηλώσεις του Γιώργου Πρίντεζη. Λόγια βαριά, αλλά λόγια αληθινά. «Με τον Ολυμπιακό έχω ένα μοναδικό δέσιμο. Είναι η ομάδα που αγαπάω. Δεν το λέω τυπικά. Το εννοώ. Είναι η οικογένειά μου, που όσο περνάει ο καιρός τη θεωρώ σπίτι μου ακόμα περισσότερο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχω και κακές αναμνήσεις», θα πει πριν το φάιναλ φορ της Μαδρίτης το 2015 και πέρυσι το καλοκαίρι, μετά από όσα δύσκολα και λυτρωτικά έζησε, θα προλογίσει τη φετινή του συμφωνία και το θέμα που αποκάλυψε το sdna.gr νωρίς το πρωί.

«Έχω πει στον μάνατζέρ μου πως, όποια πρόταση κι αν έρθει, τον πρώτο λόγο θα έχει ο Ολυμπιακός. Ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει, αλλά νιώθω πολύ καλά στην ομάδα. Θα ήταν ευχής έργον να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Με καλύπτει απόλυτα και πιστεύω ότι μαζί με τους συμπαίκτες μου έχουμε ακόμα πράγματα να πετύχουμε».

Το τέταρτο παιδί του Γιώργου Πρίντεζη υπεγράφη χθες. Το τέταρτο συμβόλαιο. Με μελάνι που μπορεί στο πέρας του χρόνου να σβήσει. Από το χέρι του, όμως, δε σβήνει. Από την ιστορία, πλέον, δε σβήνει. Τώρα, όλοι ξέρουν. Τώρα, όλοι ξέρουμε.

«Έχω κάνει ένα τατουάζ για τον Ολυμπιακό. «Ένα πάθος, ένα story, ο Θρύλος μου 7».

Close
Ένα πάθος, μια ιστορία, ο Θρύλος του!
Χρόνος ανάγνωσης: 8’