MENU

Δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που μια αθλητική αναμέτρηση στην Ελλάδα τινάχθηκε στον αέρα λόγω... καφρίλας. Ήταν, ίσως, όμως η πρώτη φορά που το σκηνικό τρόμου που στήθηκε σε ένα γήπεδο έγινε με τόσο απροκάλυπτο τρόπο. Χωρίς το παραμικρό ίχνος υπερβολής, διοργανωτές του 5ου τελικού με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν διοικητικά στελέχη και παράγοντες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας!

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο άνθρωπος που έκανε συστάσεις πριν την έναρξη του αγώνα στον κόσμο για κόσμια συμπεριφορά (!) δεν ήταν ούτε ο κονφερασιέ του γηπέδου, ούτε κάποιος υπεύθυνος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά ο... Τάκης Τσουκαλάς.

Λίγες μόλις μέρες μετά την... είσοδό του στο παρκέ του ΣΕΦ (κατά τη διάρκεια του τρίτου τελικού), ο Τσουκαλάς πήρε στα χέρια του με κάθε επισημότητα το μικρόφωνο του γηπέδου και απευθύνθηκε στους οπαδούς.

Σαν να μην έφτανε ο… πρόλογος, μπαίνουμε και στο κυρίως θέμα: Οι θέσεις που βρίσκονταν δίπλα στο παρκέ – πίσω από τις δύο μπασκέτες – γέμισαν με χούλιγκαν του Ολυμπιακού και οργανωμένους οπαδούς, αντί για υγιείς φιλάθλους. Τα μπλουζάκια με τα υβριστικά συνθήματα που φορούσαν, αποτέλεσαν απλά το οπτικό… ντεκόρ ενός σκηνικού που δεν τιμά κανέναν άνθρωπο της πειραϊκής ΚΑΕ.

Ένα σκηνικό που σύμφωνα με καταγγελίες επεκτάθηκε εκτός από τις εξέδρες και στους χώρους που βρίσκονταν δημοσιογράφοι, καθώς υπάρχουν από το βράδυ της Κυριακής διάφορα περιστατικά βίας σε βάρος εκπροσώπων ΜΜΕ που έχουν καταγγελθεί.

Δυστυχώς, η χθεσινή πρωτοφανής παράδοση του ΣΕΦ στα χέρια χούλιγκαν αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, παρότι οι συγκεκριμένοι παράγοντες επιχείρησαν – ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της θητείας τους στο χώρο – να αλλάξουν τα κακώς κείμενα που επικρατούσαν στα ελληνικά γήπεδα.

Πλέον, όμως, όχι μόνο δεν αντιδρούν σε όλα αυτά τα θλιβερά φαινόμενα, αλλά τα νομιμοποιούν, είτε με την ανοχή τους, είτε με τη σιωπή τους.

Και η σιωπή τους το βράδυ της Κυριακής στο ΣΕΦ ήταν πιο εκκωφαντική από ποτέ. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν απευθύνθηκαν οι ίδιοι στον κόσμο, προκειμένου να εκκενωθεί το γήπεδο και άφησαν τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις.

Κι αν για τους αδελφούς Αγγελόπουλους, ο τρόπος διοίκησης της ομάδας, το υγιές αγωνιστικό μοντέλο και οι κατακτήσεις τίτλων αποτελούν αναμφισβήτητα παράσημα της παρουσίας τους στον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, οι τρεις διακοπές σε τελικούς με τον Παναθηναϊκό και ο νόμος της ζούγκλας που επικρατεί στο ΣΕΦ κάθε φορά που ο «αιώνιος» αντίπαλος πετυχαίνει μια σπουδαία νίκη, αποτελούν την προσωπική μαύρη κηλίδα τους.

Επιλογή Αγγελόπουλων η παράδοση του ΣΕΦ στους χούλιγκαν!