MENU

Μετά τη νίκη επί των Τρικάλων ο έμπειρος κόουτς δήλωσε: «Ξέραμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, είχαμε να διαχειριστούμε ήταν τη νίκη της Τρίτης και να είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Νομίζω δεν το κάναμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, όταν δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο να πάρει σουτ που δεν έπρεπε, να βρει διαδρόμους που δε θέλαμε να επιτρέψουμε. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρει μια διάφορα και εμείς να κυνηγάμε στο σκορ. Τελειώσαμε το ημίχρονο, ψάχνοντας να βρούμε το στυλ μας παρά να δούμε καθαρά το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν πιο δυνατά με μακρινά σουτ τριών πόντων. Αλλάξαμε τον τρόπο που αμυνόμαστε, έχασαν την ευστοχία της και με την άμυνα μας δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να πάρουμε μια διαφορά και να τη διατηρήσουμε ως το τέλος. Πρέπει να δούμε τι δεν κάναμε καλά, για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι στα επόμενα παιχνίδια».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο κοντά στο στυλ του στο δεύτερο ημίχρονο, πλησιάζοντας το αντίπαλο καλάθι: «Πιστεύω ότι αυτός μας το έδωσε ο αντίπαλος. Στο πρώτο ημίχρονο, είχε 3-4 παίκτες κάτω από το καλάθι. Δεν ήμασταν κακοί από το τρίποντο, θέλαμε να λειτουργήσουμε με δύο διαφορετικούς τρόπους στην επίθεση μας. Όταν μας έδωσε τη ρακέτα ο αντίπαλος, λειτουργήσαμε. Η αρχή ήταν από την άμυνα, τρέξαμε, γυρίσαμε τη μπάλα, κερδίσαμε τα ριμπάουντ με τα μακρινά σουτ και αυτό ήταν το πιο σημαντικό στοιχείο».

Για τον νέο παίκτη του ΠΑΟΚ, Νέιθαν Σόμπι και τι μπορεί να δώσει στον ΠΑΟΚ: «Το διαφορετικό που μπορεί να δώσει δε μπορώ να το πω αν δεν παίξει. Ήταν σε μια ομάδα που ήταν πρώτη στην κανονική περίοδο, έπαιζε σε μια ομάδα που πρωταγωνιστούσε σε ένα καλό πρωτάθλημα. Είχε μεγάλη συνεισφορά σε άμυνα και επίθεση. Έχει ευστοχία έξω από το τρίποντο μακάρι να την έχει και με εμάς γιατί έχουμε διαφορετικό στυλ στην Ελλάδα Ελπίζουμε να έχουμε έναν παίκτη στην περιφέρεια που μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για το αν το μυαλό των παικτών σήμερα, ήταν και λίγο στη ρεβάνς με την Τενερίφη: «Είναι άλλο παιχνίδι, τελείως διαφορετικό. Ακόμα και στη φιλοσοφία τη σκέψης, σκέφτεται τελείως διαφορετικά από τα Τρίκαλα. Οι παίκτες των Τρικάλων σκέφτονται διαφορετικά, οι άλλοι έχουν βάθος στην κίνηση τους και για αυτό είναι πρώτοι στην Ισπανία. Είχαμε πει από την αρχή να παίξουμε δυνατά».

Για το αν η ρεβάνς με την Τενερίφη είναι παιχνίδι της χρονιάς: «Αν φέρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και προκριθούμε είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί. Δε σας κρύβω όμως ότι είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι. Είναι μια ομάδα που παίζει πολύ καλά αυτό που παίζει, είναι πολύ σκληρή ομάδα, Δεν είναι μόνο ότι τρέχει, είναι πολύ σκληρή. Αν δείτε πως κλείνουν του χώρους θα δείτε ότι είναι πολύ δυνατή. Πολλά πράγματα δε μπορούν να αλλάξουν. Δε μπορείς μετά από 38 παιχνίδια, να αλλάξεις ορισμένα πράγματα»

Για το αν η ρεβάνς της Τενερίφη του θυμίζει κάτι από το παρελθόν: «Δε θέλω να ασχολούμαι με το παρελθόν, γιατί θέλω να αισθάνομαι ότι είμαι πιο νέος! Μιλάμε για τελείως διαφορετικές καταστάσεις, δεν υπάρχει σύγκριση ομάδων και παικτών».

Μαρκόπουλος: «Ό,τι καλύτερο μπορεί να συμβεί η πρόκριση με Τενερίφη»