MENU

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας (13/12), οι «Βασιλιάδες» και οι «Αρκούδες» είχαν... μάτια στο κλειστό του ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής, στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού Superfoods με την ΑΕΚ (77-68). Ο λόγος; Ο γεννημένος το 1997 φόργουορντ του «τριφυλλιού», τον οποίο τσεκάρουν συχνά οι ομάδες του ΝΒΑ, αφού τον λογίζουν ως ένα από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρότζεκτ.

Ο «Χαραλαμπό» κόντρα στην «Ένωση» του Γιούρι Ζντοβτς έκανε μία από τις πιο μεστές εμφανίσεις του με την πράσινη φανέλα. Συγκεκριμένα, ο 19χρονος είχε 9 πόντους (4/5 2π., 1/1β.), 3 ριμπάουντ, 1 κόψιμο και 1 κλέψιμο σε 20:30 στο παρκέ, βάζοντας μάλιστα κρίσιμα καλάθια στην τελευταία περίοδο.

Οι πληροφορίες του SDNA επιβεβαιώνουν την παρουσία scouts από την ομάδα του Σακραμέντο, αλλά και από εκείνη του Μέμφις και αποκαλύπτουν ποιοι ήρθαν μέχρι την Αθήνα για να δουν από κοντά τον Χαραλαμπόπουλο. Θυμίζουμε πως στους Κινγκς υπάρχει ήδη... ελληνική παροικία, με τους Κώστα Κουφό και Γιώργο Παπαγιάννη να ανήκουν στο δυναμικό των «Βασιλιάδων». Ποιοι είδαν, λοιπόν, τον Έλληνα παίκτη απέναντι στους «κιτρινόμαυρους»;

Από τους Κινγκς στις εξέδρες του ΟΑΚΑ βρέθηκε ο Μάρκο Μπάλντι. Ο πρώην Ιταλός παίκτης είχε περάσει από το πόστο του General Manager στην Άλμπα Βερολίνου. Πλέον, είναι international scout για τους Κινγκς και «ψάχνει» την αγορά για παίκτες μακριά από τις ΗΠΑ. Από την άλλη, οι Γκρίζλις είχαν στείλει στην έδρα των «πράσινων» τον Νταβίντε Πράτι. Ο Αμερικανός αποτελεί έναν εκ των international scouts των «Αρκούδων» και ασχολείται με περιπτώσεις κυρίως στην Ευρώπη και την Κίνα.

Μπροστά στους Μπάλντι και Πράτι ο Χαραλαμπόπουλος έκανε ένα καλό ματς και είναι δεδομένο πως ο «μαγικός κόσμος» είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει το βλέμμα και την προσοχή του στο μεγάλο ταλέντο που βρίσκεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού Superfoods. Άλλωστε, κατά καιρούς αρκετοί scouts έχουν δει από κοντά τις εμφανίσεις και την πρόοδο του Βασίλη, είτε έχοντας έρθει στο ΟΑΚΑ (όπως οι Ντιτρόιτ Πίστονς πέρυσι), είτε από τα ματς των «μικρών» Εθνικών Ομάδων στα τουρνουά του καλοκαιριού.

Οι scouts των Σακραμέντο Κινγκς και των Μέμφις Γκρίζλις, που είδαν τον Χαραλαμπόπουλο